Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Bilgisayarımız Nasıl Bozulur..!

Motovento
    REKLAM ALANI
    shadow-vt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Shadow
    Bilgisayar Nasıl Bozulur

1.Bilgisayarınızı, direkt güneş ışığı alabilecek bir yerde kullanın. Yakınlarda kalorifer veya benzeri bir ısıtma cihazı da bulunursa iyi olur. Ortamın nemli olması, olaya ayrı bir anlam katacaktır.

2.Bilgisayarınız kilitlendiği zaman, ''reset'' tuşuyla filan uğraşmayın. Power tuşuyla kapatın ve birkaç saniye bile geçmeden hemen açın.

3.Elektrikler kesildiğinde, bilgisayarınızı kapatmayın. Elektrik geldiğinde yaşanacak ani voltaj değişiminin, monitörünüzde oluşturacağı görüntü ile sabit diskinizden gelecek garip seslerin senfonik uyumu size ilginç bile gelebilir.

4.lgisayar masanızı sabitlemeyin. Böylece her tuşa bastığınızda sallanan bilgisayar, size ''interaktif'' bir his verecektir.

5.Bilgisayarınızın kasasını, havalandırma delikleri kapanacak şekilde bir duvara yaslayın. Böylece işlemcinizin soğuması için gereken hava dolaşımını ve ısı kaybını önleyebilir, bilgisayarınızla ''sıcak'' ilişkiler kurabilirsiniz.

6.Bilgisayar monitörünüzde sabit bir görüntüyü saatlerce tutun. Böylece, monitörünüzün fosfor tabakasında oluşacak zedelenme sonucu, monitorünüz kapalı iken bile o görüntünün siluetini görebilirsiniz.

7.Bilgisayarınızın fişini topraksız bir prize takın. Aynı prizden diğer elektronik cihazların da güç sağlaması, bilgisayarınıza giden akımda hoş değişiklikler yapacaktır.

8.Küçük kardesinizin veya çocuğunuzun bilgisayarınızın disket sürücüsüne bozuk para ve benzeri şeyleri sokmasına aldırmayın. Bilgisayarınızın içinde birikecek bozuk paralar, ona tasarruf alışkanlığı, bilgisayar tamircinize de para kazandıracaktır.

9.Eğer modem kartı, ses kartı ve benzeri kartları çok sık takip çıkartıyorsanız, her seferinde bilgisayarınızın kasasındaki o vidaları açmak büyük dert haline gelebilir. Hele bir de yildiz tornavidaniz yoksa, bu iş bir eziyet halini alabilir. Bu kadar uğrasacağınıza, birakın bilgisayarınızın kasası sürekli açık kalsın. Annenize de söyleyin, sehpanın tozunu alırken bilgisayarınızın devrelerine de bir el atsın.

10.Tüm bunlari yaptığınız halde, bilgisayarınız hala çalışmakta ısrar ediyorsa, en etkili ve son çare olarak kaldiırıp pencereden atabilirsiniz.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Piaggio
    mailinize "i love you" mesajı gelirse merakınıza yenik düşüp hemen açım mesajı

Motosikleti
    Mondial 125 MT
    Son altı yıldır pcmin kasası açık, hanım evi süpürürken onuda temizliyo

Motosikleti
    hope 2 buy yzf r6
    bigisayardan anlayan ve çok kurcalayan kişilerin genellikle kasaları hep açıktır ikide bir kart değiştirmek icap eder kolay olsun diye seni çok iyi anlıyorum emoak
    Motor kullanmak bir ayrıcalıktır

shadow-vt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Shadow
    Alıntı emoak adlı üyeden alıntı
    Son altı yıldır pcmin kasası açık, hanım evi süpürürken onuda temizliyo
    dikkatet de arada su ve deterjan olayına girmesin yengemiz aman haaa
    Her zaman dogruyu söyle,ne söyledigini hatırlamak zorunda kalmazsın!!

Infaustus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Harley Davidson Sportster 1200
    cok guzel metotlardan birisi de bilgisayara yeni bir kart takmak istediginde bilgisayarı kapatmakla ugrasmadan acıkken direk aleti takmak da olabilir mesela. bunun benzeri bir sekil olarak ram'lerin yerine oturmadıgını dusunup bilgisayar acıkken ramleri şoyle hafiften sallama itme metotları ile yerine oturtmaya calismakta guzel sonuclar verebilir.

Monitorun ustundeki havalandırma deliklerinden tatlı tatlı bir ısı çıkar.. yeni yıkamıs oldugunuz ve kurutmak istediginiz bazı giysilerinizi burada kurutabilirsiniz.

Misafir
    hani bir geyik vardır ...........en çok kullanılan bilgisayar geyiğidir kahve tutacağı hikayesi!!!!!!!! bazen bilgisayar masamda cd,yeni aldığım bir şeyin kullanma kılavuzları, kültablası v.s. den yer kalmayınca aynı taktiği bende kullanıyom(cd room) nasıl olsa henüz kullanmadığım (kahve tutacağı olarak) iki adet daha var

MeTaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Artık Yok ama Olacak ...
    Arkadaşlar neden bu kadar kasıyorsunuz ki kendinizi pc yi bozmak için , arkadaki 230 - 115 yazan voltaj aralığını 115 e getirin voltaj olarak az yakar ama anakart olrak çok yakıyor bu arada ben bunu küçükken denemiştim Bilgisayarı çok iyi bilen adamın bilgisayarının kasasının açık olmasıda anlamsızdır.Ben bilgisayarı çok iyi bildiğimi düşünüyorum ve daha 2 sene öncesine kadar benimde kasam açıktı ve bunun büyük ölçüde zararını gördüm.Ne gibi derseniz fanlar çok tozlandığı için gürültü artıyor ve bu oranda işlemcinin sıcaklığıda artıyor tabii ki.Ama gel gelelim bu toz olayı bölgeden bölgeyede değişken etkenler gösterir mesela Antalya çok nemli bir havaya sahip olduğu için kasada bulunan toz bir bakımada boardunuzun nemden uzak kalmasını sağlıyor ama bu toz olayı fazlada abartılırsa birsüre sonra toz balcık halinide alabiliyor.
    Eşini Seviyorsan, Onun (2 teker) Hayallerini de Seveceksin.

xxxxx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda cbf 500
    Alıntı shadow-vt adlı üyeden alıntı Mesajı göster

6.Bilgisayar monitörünüzde sabit bir görüntüyü saatlerce tutun. Böylece, monitörünüzün fosfor tabakasında oluşacak zedelenme sonucu, monitorünüz kapalı iken bile o görüntünün siluetini görebilirsiniz.
    şunu denemek lazım
    ben giderim adım kalır dostlar beni hatırlasın

watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    speederbike
    Bu eskiden geçerliydi. Hatta ekran koruyucuların çıkış amacı da bunun önüne geçmekti. Ama artık teknoloji ileri ve böyle olaylar olmuyor artık.
    May the Force be with McLaren Mercedes

vlad1462 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var bişeyler
    la 5x ne hortlatıyon topici bakimm

xxxxx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda cbf 500
    dün başka bi şey ararken bunu buldum
    ben giderim adım kalır dostlar beni hatırlasın

ustaoglu4840 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YbR 125 :)
    valla komik bir topic ama keşke hortlatmasaydın bee
    Allahtan şu kawasaki1100zzr adlı üyeden sonra tarihlere bakıyomda bunada yeni diye mesaj atmadım

mindtrap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Freelander,Mulhacen
    Alıntı watercolours adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu eskiden geçerliydi. Hatta ekran koruyucuların çıkış amacı da bunun önüne geçmekti. Ama artık teknoloji ileri ve böyle olaylar olmuyor artık.
    Teknoloji ilerledi artik monitor eriyebiliyor nekadar gusel de mi... hem crt monitorlerde durum halen ayni goruntuyu uzun sure ekranda birakirsan monitor kapaliykende gorebiliosun siluetini

Motosikleti
    speederbike
    Ben CRT monitörümü saatlerce sabit görüntüyle tuttum, hiçbirşey olmadı. Monitör de 2000 yapımıydı (HP).

Legendary - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    benim eski bilgisayarımın monitörü kapalıyken hep en son olarak çıkan bilgisayarı kapat yazısı görünüyodu, bende bunu düşünerek bilgisayarı hiç kapatmamaya karar vermiştimki 1 hafta sonra anakart yandı.
    ***A H M E T***

Motosikleti
    speederbike
    Benim bilgisayar aylardır açık ama.

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler