Neden Takma isimlerimizi (nick) alırken yabancı kelimeler veya ifadeler kullanırız ?
Reklamlar
-
Reklamlar
-
Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
peki neden bir foruma veya benzeri olusumlara kayıt olurken bazılarının kullandığı ve başkalarının anlamadıgı veya anlamakta zorlandıgı yabancı kelimelerdeki takma isimlere takılıp kalırız?
evet ben de böyle bir başlık açayım
-
donniedarko adlı üyeden alıntı
peki neden bir foruma veya benzeri olusumlara kayıt olurken bazılarının kullandığı ve başkalarının anlamadıgı veya anlamakta zorlandıgı yabancı kelimelerdeki takma isimlere takılıp kalırız?
bu baslık ı sewdim
-
Hasan kardesim ben sadece kendi dilimiz o güzel turkcemiz dururken neden baska dilde cümle yapıları veya kelimeleri kullanmak ihityacı zuhur ettigim sorusunu soruyorum !!
Hayırdır rahatsızmısın yada rahatsız mı oluyorsun kendi dilinden ?
Bilgin Sana Kıymet, Talebin Ne ise O sun Sen. İnsanlığı Sade Yiyip İçmekte mi Sandın ? Halin Ne ise Müşteri Sen Oldun O Hale, Noksanı Meğer Adli İlahidemi Sandın ?
-
CERRAHI asLına bakarsan batı sempazitanlığı olabilir bilmiyorum. Benim Nick'imin anLamı Ölü ozanlar derneğinde okumuştum. NuwamdA bir İngiLiz Şair ozanı bana değişik geldi ve sevdim bu ismi o zamandan beri de bu takma adını kullanıyorum. Benim hoşuma gitti die yani bi sebep yohk Bundan Önce de KeopS du. O da mesela mısır da ki en buyuk 3 piramitden bi tanesinin adı...
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
CERRAHI adlı üyeden alıntı
Hasan kardesim ben sadece kendi dilimiz o güzel turkcemiz dururken neden baska dilde cümle yapıları veya kelimeleri kullanmak ihityacı zuhur ettigim sorusunu soruyorum !!
Hayırdır rahatsızmısın yada rahatsız mı oluyorsun kendi dilinden ?
benim bir rahatsızlığım yok başlığı açan ben değilim
-
benim nikim.ispanyolca deli demek.direkt deli yazsaydım tepki alırdım sanırım.bence niyet önemli biliyorumki amerika da ya da başka yerde de insanlar kendi dilleir dısında nikler alıyorlar.bu cesitlenme renklenme kapsamından cıktıgı zaman özentiye girer.sanırım seninde bahsettiğin bu cerrahi
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
ayrıca bu başlığın ve konunun siteyle sitenin amacıyla buradaki insanların beklentileriyle bir alakası olmadığı görüşündeyim
-
benim bir rahatsızlığım yok başlığı açan ben değilim
Sanırım beni yanlıs anlıyorsun
Sana tepki anlamında yazmıyorum. sadece hani aklında ne vardı anlamında soruyorum.
Aslında bir bakıma haklısın sanırım yazı ile bu kadar iletişim olabiliyor.
ayrıca bu başlığın ve konunun siteyle sitenin amacıyla buradaki insanların beklentileriyle bir alakası olmadığı görüşündeyim
Sanırım topic konu dısı baslıgının altında oldugunu farketmedin ?
Burada motor dısında muhabbetler doner.
Ha ben basta acarken yanlıs yere acmıstım arkadaslar sagolsunlar duzelttiler.
Sana sitede motor ile ilgili olmayan ve hatta sitenin amacı veya siteyle alakası olmayan yıgınla link gonderebilirim..
Bilgin Sana Kıymet, Talebin Ne ise O sun Sen. İnsanlığı Sade Yiyip İçmekte mi Sandın ? Halin Ne ise Müşteri Sen Oldun O Hale, Noksanı Meğer Adli İlahidemi Sandın ?
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
adı üstünde takma isim yani gerçek olmayan isim yani bir anlamda maske takıyoruz hepimiz burada bu maskenin renginin sarı kırmızı yeşil yada siyah olmasının ingilizce türkçe almanca yada başka maya dilinden olmasının pek de önemi yok bence
-
Aklini alirim yazcaktim nick olarak bi sure dusundukten sonra oldukca banal geldi ben de dedim kendi kendime mindtrap yaz anlayan insan azalir, hem nedir ole aklini alirim filam artist misin ayrica insanlar anlamsiz seyleride takma isim olarak gayet guzel kullaniolar 3h5tf mesela.
-
benimkinin hiç bir anlamı yok ama nick lerde yabancı isim kullanmak ile yerli isim kullanmak arasında bir fark yok bence yerli ism kullansanda gercek değil zaten
GEL DEDİN, GELDİM, ABDURRAMAN ÇAVUŞ
-
bir çok sebebi olablir.. şahsın kendi özel seçimi.. konuyu açan arkdaşımızın demek istedi aslında şu bence: bahsettiği farklı sitelerde dikkat çekebilmek için yazılan nickler olabilir fakat bu sitede nickimiz brad pıtt veya angelina jolıe olsa hiç birşeyi değiştirmez bu site bilgi sitesidir çöpçatan değil
-
Forumdan Uzaklaştırıldı
benim nickim italyanca sarı kırmızı demek
-
ya bende türkçeyi tercih ederim.tercih meselesi.özenti gibi geliyor diğerleri.CRAZY yazıyor bir bakıyor kumaş pantolanlu filan gayet mülayım bir insan.
ayrıca yabancı kelimelerin karşılığı yoksa bir anlam ifade ediyor.mesela cherokee bir kabile adıdır ve anlaşılması için böyle yazılması gerekir.lakin dead boy yazacağıma kadavra yazmayı tercih ederim.
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
kadavra450 adlı üyeden alıntı
ya bende türkçeyi tercih ederim.tercih meselesi.özenti gibi geliyor diğerleri.
tabi sen kadavranın türkçe olduğunu düşünüyosun. aslında değil, italyanca bir terim bknz: dtk sözlüğü
-
Kelimeler kifayetsiz kalıyor kendimi ifade etmeye çalışırken
-
guzel bı konuya degınılmıs.benımkının anlamı yok.
-
Bir süre ayrı kaldığım! forumda bu konuyu görmüş hatta normalde görmediğim (yasaklı listemde olan) ama misafirken gördüğüm birinin mesajları sinir katsayımı yükseltmesine rağmen yine de bir süre kendimi dizginleyeceğim. Sadece şunu söyleyeyim kim üstüne alırsa alsın artık cevap vermeyeceğim bilinsin. Bu konu tartışmakla bitmez çünkü sadece bir forum adı gibi küçük bir ayrıntı gibi gözüksede aslında altında 'yetişme tarzı-aile yapısı-eğitim türü-çevre vs.' pekçok neden vardır. Bu konu hakkında fikrim kısa, öz;
Özün neyse sözünde odur. Sözün türlü etkenler yüzünden başkaysa mutlaka birgün özünde sözüne benzer.
Anadilini kaybedersen bağımsızlığını da tamamen kaybedeceksin. Dilini kaybeden toplumlar köle olmaya mahkumdurlar.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler