Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Köpek bakım maliyetleri

REKLAM ALANI
    espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Alıntı Nikkfurie adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Buda benimki

https://i.hizliresim.com/l082b9r.jpg

Zeytin insanları asla ısırmaz ama yemek yerken mama kabına yaklaşırsan fena hırlıyor , bir iki defa abartıp elimle mama kabını çekiştirdim elimi kaptı ama sıkmadan sadece ağzında tutuyor , yabancı biri olsa avucunu delebilir :D
    Bende de Sultan papağanı var. Dünden kalan yemi kesinlikle yemez, her sabah yem kabındaki bayatlamış diye yemediği yemi döküp kabı temizleyip yeni yem koyuyorum, o sırada elimi kafesin içine sokunca fena ısırıyor, istese delik açar gagası çok kuvvetli, gözüm üzerinde olamayacağı zamanlar salmıyorum bu yüzden yoksa laptop klavyesinin tuşularını koparmaya çalışıyor. Gün içinde bilgisayar başında toplantılarda falan omzumda oluyor, toplantıdakiler "oğluuum" diye bağırıyor. "la oğlum böyle olmaz" demeyi öğretemedim hala.
    uurrdmrr ve fazil bunu beğendiler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Alıntı Nikkfurie adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evde büyüyen köpekler genelde uzun süre yalnız kalamıyor ama kedi kalıyor , bizimkini bir iki saat yalnız bırakınca ilk yaptığı şey evin kapı eşiğine işemek , cezayı kesiyor kendi stilinde oysa evde biri varsa bütün gün dışarı çıkarmasak bile evde asla çiş kaka yapmaz..
    Odadan 2 dakika çıkıyım tüm kaka çiş ihtiyaçlarını yere bırakıyo :D pede yapıyo ben varken

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:41 ----------

Alıntı espresso adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bende de Sultan papağanı var. Dünden kalan yemi kesinlikle yemez, her sabah yem kabındaki bayatlamış diye yemediği yemi döküp kabı temizleyip yeni yem koyuyorum, o sırada elimi kafesin içine sokunca fena ısırıyor, istese delik açar gagası çok kuvvetli, gözüm üzerinde olamayacağı zamanlar salmıyorum bu yüzden yoksa laptop klavyesinin tuşularını koparmaya çalışıyor. Gün içinde bilgisayar başında toplantılarda falan omzumda oluyor, toplantıdakiler "oğluuum" diye bağırıyor. "la oğlum böyle olmaz" demeyi öğretemedim hala.
    Eski mamanın üstüne yeni mama koyup denedin mi hiç veya yarı yarıya , çok pahalı değil diye biliyorum kuş yemleri tabi ama ne gerek var israfa
    espresso bunu beğendi.

espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Alıntı uurrdmrr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Odadan 2 dakika çıkıyım tüm kaka çiş ihtiyaçlarını yere bırakıyo :D pede yapıyo ben varken

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:41 ----------

Eski mamanın üstüne yeni mama koyup denedin mi hiç veya yarı yarıya , çok pahalı değil diye biliyorum kuş yemleri tabi ama ne gerek var israfa
    Bizimki pelet ye yiyor en pahalı marka ama 900 liralık 3 kiloluk paket bir yıl yetiyor zaten, yani kuş az yakan hayvan diğer ev hayvanlarına göre.
    eskisinn üzerine yenisini koyunca da aradan ayıklıyor artık kokusundan mı anlıyor nedir. Zaten yem parçalarını kırarak yediği için yem kabında tozları kalıyor. Açıkta olduğu için bakteri üremeye başlamış oluyor. Çok ısraf olmasın diye az az yem koyuyorum, sabaha çok fazla kalmış olmuyor, onlar da kargaların rızkıymış deyip balkona koyunca artık kargaların veya börtü böceğin yemeği oluyor.
    mertowski ve Osm@n bunu beğendiler.

Birkannn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    eskiden mama çok yoktu olsa da pahalıydı ve aldığım da yemediği oluyordu.
    10 15 sene önce bu kadar mama markası falan da yoktu.
    Bizim yediğimiz yemekten veriyordum.
    Ama haftanın 3 günü kemik suyu kaynatıyordum çok seviyordu.
    mama yemedi desem yeridir.
    12.5 yıl yaşadı bahçedeydi alanı vardı.
    Şuan bakım maliyetleri çok artmış yeni alan arkadaşım kendinden kısmak zorunda kaldı.
    Hareketli köpek bakmak aşırı zor zaman ister.
    Rottweiler köpeği olan arkadaşım fazla yürütmediği için hayvan bel hastalığına yakalandı.
    Ama insana hayvanlar iyi geliyor.
    Çoğu insandan sadık ve iyiler.
    fazil, espresso ve uurrdmrr bunu beğendiler.

Günlük 1-1,5 saatlik boş zamanım olduğu için dışarda gezdirebilirim o yandan sıkıntı yok , çoğu forum ve kişiden aldığım bilgiyle ev yemekleri verdikçe normal mamaya burun kıvırıyor ondan dolayı hiç vermiyorum . BARF denen bişey çıkmış onu da deneyeyim diyorum ama sürekli mama değiştirmekte köpeğe zararlı , tabi BARF herhangi bir katkı maddesi içermeden direkt buzluktan hafif çözüp köpeğin önüne koyuyorlar içerisinde üreyen bakteriler şoklamayla gidiyo vs. diyorlar ama bilemiyorum. Herkes farklı ağızdan birşeyler söylüyor kemik suyu zararlıdır zararsızdır diye o yüzden pek kurcalamadan kuru,ıslak mama ve vitaminleriyle devam edicem şimdilik . Rottweiler'dan daha hareketli Doberman'lar . Bahçeli bi evde yaşamıyorum malesef ama Doberman'lar soğuğa dayanamadığı için kesinlikle küçük bi kulübesi olsa bile bırakmam evde kalmasını isterim.

Birkannn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Günlük 1-1,5 saatlik boş zamanım olduğu için dışarda gezdirebilirim o yandan sıkıntı yok , çoğu forum ve kişiden aldığım bilgiyle ev yemekleri verdikçe normal mamaya burun kıvırıyor ondan dolayı hiç vermiyorum . BARF denen bişey çıkmış onu da deneyeyim diyorum ama sürekli mama değiştirmekte köpeğe zararlı , tabi BARF herhangi bir katkı maddesi içermeden direkt buzluktan hafif çözüp köpeğin önüne koyuyorlar içerisinde üreyen bakteriler şoklamayla gidiyo vs. diyorlar ama bilemiyorum. Herkes farklı ağızdan birşeyler söylüyor kemik suyu zararlıdır zararsızdır diye o yüzden pek kurcalamadan kuru,ıslak mama ve vitaminleriyle devam edicem şimdilik . Rottweiler'dan daha hareketli Doberman'lar . Bahçeli bi evde yaşamıyorum malesef ama Doberman'lar soğuğa dayanamadığı için kesinlikle küçük bi kulübesi olsa bile bırakmam evde kalmasını isterim.
    Ben mama olayını bilmediğimden yazdım zaten.
    Zararlı zararsız bilinmez .Yanlış yönlendirme olmasın tabi.
    Benimde evimde bahçe yoktu babaannemde besledim 12.5 sene.
    Kulübeye bile ben girmeden alışmadı çocuk gibiler.
    Ama insana çok iyi geliyorlar orası ayrı.
    İlk zamanları zor sonrası aile bireyi gibi.
    Sizinkine de maşallah.
    yaşlıveacemi bunu beğendi.
    Milli mücadelelere şahsî hırs değil, milli ideal, milli onur sebep olmuştur.
    MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Motosikleti
    falcon flash 100
    Alıntı espresso adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bizimde cennet papağanımız vardı, mutfak penceresinden dışarı kaçtı. Çoluk çocuk sokağa aramaya çıktık, bir umut gelir diye de çok bekledik.

Yaz başından beri sağa sola haber salıyorum el beslemesi mavi cennet papağanı bakıyorum diye hala bulamadık.

Bu arada fırsattan istifade arkadaşlar mavi renk cennet papağanı bakıyorum el beslemesi ( yeme düşmemiş ) yardımcı olursanız sevinirim. İstanbul da olsun başka şehre gidemem.
    espresso ve Birkannn bunu beğendiler.

sallami - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
    Abi bir daha papağan beslersen, hayvanı kafesle bahçeye bırak biraz, eve nereden girilip çıkıldığını öğrensin. Papağanlar genelde yolu bilmedikleri için geri dönemez.
    ''Bir adam hangi yolda gidiyorsa, o yol onun kendi seçimidir.'' İp Man

gitaristgkn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yamaha xt 600 e
    Masrafından öte sorumluluğu çok bir can bakmanın.13 yıldır golden bir dostla hayatımı paylaşıyorum maddi olarak pek bir zorluğu yok.Sevdikten sonra tabi bütün zorluklar kolay oluyor

Maddi açıdan bakamam diyip geçiştirenler için zaten konu bir yandan da aldığı para esnaflar harici belli oluyor herkesin onlar da can olduğu için en iyi şekilde bakılmalı bence o yüzden böyle bir konu açmıştım . Golden'lar çok tatlı oluyor , tüy dökmeseler kesinlikle Golden sahiplenirdim , sahibine , ailesine ve çevresine karşı aşırı tatlı oluyorlar :D bir yandan da benimkiyle AVMlere girmem epey zor olur , tatlı ırk köpekleri direkt alıyorlar

Motosikleti
    falcon flash 100
    Maddi açıdan bakamam diyip geçiştirenler için zaten konu bir yandan da aldığı para esnaflar harici belli oluyor herkesin onlar da can olduğu için en iyi şekilde bakılmalı bence o yüzden böyle bir konu açmıştım . Golden'lar çok tatlı oluyor , tüy dökmeseler kesinlikle Golden sahiplenirdim , sahibine , ailesine ve çevresine karşı aşırı tatlı oluyorlar :D bir yandan da benimkiyle AVMlere girmem epey zor olur , tatlı ırk köpekleri direkt alıyorlar
    Senin köpek, senin için çok tatlı, zararsız, uysal olabilir ama köpekle pek ilgisi olmayanlar için sportif görüntüsü ve cüssesinden dolayı hemen üstünüze atlayıp zarar verecek hissi veriyor o yüzden değil AVM ye gitmek halka açık yerlerde bile düşünmelisin buraya gideyim mi diye.

Büyük köpek beslemenin böyle ekstra sıkıntıları var.
    espresso bunu beğendi.

Alıntı yaşlıveacemi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Senin köpek, senin için çok tatlı, zararsız, uysal olabilir ama köpekle pek ilgisi olmayanlar için sportif görüntüsü ve cüssesinden dolayı hemen üstünüze atlayıp zarar verecek hissi veriyor o yüzden değil AVM ye gitmek halka açık yerlerde bile düşünmelisin buraya gideyim mi diye.

Büyük köpek beslemenin böyle ekstra sıkıntıları var.
    Evet öyle sıkıntılar çekeceğim , ağızlıkla vesaire idare ederim artık AVM gibi yerlerde. Eğitim açısından sıkıntısı yok 4aylık olup aşıları tamamlanınca ilk iş eğitimini halledeceğim , sosyalleştirmek için köpeği olan çok arkadaşım var ama dediğiniz gibi cüssesinden dolayı çok sıkıntı olur babası da böyle dana gibi olduğu için büyüyünce daha da sıkıntı olur ama çok tatlı şimdilik , keşke hep yavru kalsa :D
    espresso bunu beğendi.

fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    ben pek köpek sevmem ama genelde dışarıda denk geldiğim Pitbull cinsi yada Dogo Argentino cinsi köpekler çok sevimli geliyor bana... hatta şundan 5 ay önce istanbul avcılar bölgesinde inşaat işi yaparken bir malzeme lazım oldu ve nalbura gittim, nalburun kapısında beyaz kahverengi bir pitbull vardı ve çok sevimli geldi bana, boncuk gibi minik gözleri ve tombul kafasıyla böyle tontiş yanakları vardı...

köpeği sevmek istedim bir an ama sonra beni yamultur diye ellemeyip yanından geçtim sadece...

bir kaç sene önce de istanbul esenyurt bölgesinde yeşillik bir parkta küçük tek katlı wc binasının dış cephesini yapıyorduk ve öğlen saatlerindeyken yeşilliğe oturduk abimle sohbet ediyorduk... o esnada uzaktan ufak tefek beyaz bir köpek geliyor, ufak tefek ama kaslı tombul bir şey... abim biraz çekindi köpekten ama ben köpeklerden pek korkmadığım için umursamadım fakat bembeyaz ufak tefek tombul bir köpekti ve ne kadar sevimli diye ona bakarken sanırım köpek onu sevdiğimi hissetti ve ben otların üstünde otururken hayvan benim etrafımda dönmeye başladı ve ben "ne yapıyor bu" derken bir baktım yüzümü yalıyor köpek :D sonra sahibi köpeği çağırınca gitti yanımızdan.

hayvanlar sevildiğini hissediyor demek ki, nasıl hissetti halen anlamış değilim, hiç bir hareket yapmadım yada ses çıkarmadım, sadece ne kadar sevimli diye baktım o kadar.

köpeklerin sezgileri baya kuvvetli.

bunun biraz daha yetişkin versiyonunu düşünün, böyle bir şeydi, sahibi birde elbise giydirmişti köpeğe.

espresso bunu beğendi.

Motosikleti
    falcon flash 100
    Kusura bakma uzatıyormuş gibi olmayayım ama böyle bir köpekle ağızlığı bile olsa AVM, çarşı, pazar gibi halka açık ve insanların yoğun olarak bulunduğu yere gitmemelisin.

Bu cins köpekler çok iri ve atletik olduğu için elinde tasması ile tuttuğun halde sağa sola zıplayacaklar bu da ister istemez ( ağızlıkla bile ) korku ve rahatsızlık verecektir.

Alıntı yaşlıveacemi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kusura bakma uzatıyormuş gibi olmayayım ama böyle bir köpekle ağızlığı bile olsa AVM, çarşı, pazar gibi halka açık ve insanların yoğun olarak bulunduğu yere gitmemelisin.

Bu cins köpekler çok iri ve atletik olduğu için elinde tasması ile tuttuğun halde sağa sola zıplayacaklar bu da ister istemez ( ağızlıkla bile ) korku ve rahatsızlık verecektir.
    Yani şimdiden eğitim için randevusunu aldım 4 aylık olunca direkt çekmeden yürüme ve otur-bırak vs. komutlarının öğrenilmesi için eğitimi kesinlikle olacak. Günlük gidip geleceğim eğitim alanında onlarca köpek ve insanla sosyalleşeceği için anlık öyle zıplayıp koşmalar olmaz diye düşünüyorum. Tabi bizim ki şimdiden bile her tarafa dana gibi koşuyo :D , zamanla nasıl olur diye buraya yazarım. Bilgi için teşekkürler

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:03 ----------

Alıntı fatih.met adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben pek köpek sevmem ama genelde dışarıda denk geldiğim Pitbull cinsi yada Dogo Argentino cinsi köpekler çok sevimli geliyor bana... hatta şundan 5 ay önce istanbul avcılar bölgesinde inşaat işi yaparken bir malzeme lazım oldu ve nalbura gittim, nalburun kapısında beyaz kahverengi bir pitbull vardı ve çok sevimli geldi bana, boncuk gibi minik gözleri ve tombul kafasıyla böyle tontiş yanakları vardı...

köpeği sevmek istedim bir an ama sonra beni yamultur diye ellemeyip yanından geçtim sadece...

bir kaç sene önce de istanbul esenyurt bölgesinde yeşillik bir parkta küçük tek katlı wc binasının dış cephesini yapıyorduk ve öğlen saatlerindeyken yeşilliğe oturduk abimle sohbet ediyorduk... o esnada uzaktan ufak tefek beyaz bir köpek geliyor, ufak tefek ama kaslı tombul bir şey... abim biraz çekindi köpekten ama ben köpeklerden pek korkmadığım için umursamadım fakat bembeyaz ufak tefek tombul bir köpekti ve ne kadar sevimli diye ona bakarken sanırım köpek onu sevdiğimi hissetti ve ben otların üstünde otururken hayvan benim etrafımda dönmeye başladı ve ben "ne yapıyor bu" derken bir baktım yüzümü yalıyor köpek :D sonra sahibi köpeği çağırınca gitti yanımızdan.

hayvanlar sevildiğini hissediyor demek ki, nasıl hissetti halen anlamış değilim, hiç bir hareket yapmadım yada ses çıkarmadım, sadece ne kadar sevimli diye baktım o kadar.

köpeklerin sezgileri baya kuvvetli.

bunun biraz daha yetişkin versiyonunu düşünün, böyle bir şeydi, sahibi birde elbise giydirmişti köpeğe.

https://wallpapers.com/images/hd/dog...9b6arsov7t.jpg
    Köpekler karşısındaki insanın amacını ve sahiplerinin nasıl hissettiğini anlıyomuş gibi geliyor bana o yüzden cidden öyle , düzgün sosyalleşmiş köpek cidden çok tatlı hele hele pitbull'lar aşırı tatlı geliyor bana kocaman kafasıyla :D

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)