Kolluk görevlilerinin çalışma süreleri, çalıştıkları alan, muhatap oldukları insan çeşidi ve bellerine silah takılınca gelen psikolojik etki dikkate alındığında aslında eskiden bu yana bu tarz sorunlar var.Ki polis ayı dost tarzı vecizeleri bilirsiniz.
Kendi yorumuma gelecek olursak tamam eskiden bu yana bu sorunlar var ama "liyakatsizlik ve işbilmezlik" hiç bu kadar çok gün yüzüne çıkmamıştı. Misal geçmişte benim ufaklığı ana okuluna götürüyorum. Bildiğin ana okulu bebeler balonlar çiçekler böcekler
) neyse girişte bir veli var sürekli olarak gömlek silahın arkasında çoluk çocuğun içine o şekilde giriyor önce hadi dedim belki farketmiyor eğilir kalkarken ama bir oldu iki oldu üç oldu baktım adam bunu bir yaşam tarzı halinde getirmiş. Nasıl çözdüğümü yazmayacağım ama çocukların içine çocukları geçtim halkın içine o şekilde silah teşhiri ile girmesi bence hiç ama hiç etik ahlaki bir durum değil. Ki zaten PVSH de bunun maddesi var.
Diğer bir örnek mesela çoğu itle kopukla uğraşıyor. Elbette ki hukuk devletinde şüpheliye şiddetin yeri yok. Ama sonuçta çoğu genç kanı kaynayan insanlar belki biraz tuhaf kaçaçak ama bazı şüpheliler de hakikatan hafif okşanmayı haketiyor. Peki bu arkadaşlar bunu nasıl yapıyorlar. Karakolda kameranın önünde
) yüzde yüz haklı oldukları bir olayda belkide memuriyetleri yanıyor. İnanın bu da az bir istatistik değil son dönemde böyle saçma nedenlerle mesleklerinden olan yada büyük ceza alan öyle çok insan var ki.
Son olarak olaya gelecek olursa. Anaokuluna silahla giren polisdeki gibi güç zehirlenmesi yaşıyan tahmini endüstri meslek lisesi mezunu sosyoloji, psikoloji insan ilişkileri konusunda hiçbir eğitimi olmayan bir arkadaşımızdır diye düşünüyorum. Ha mesleği etkileyecek birşey olur mu bence olmaz.Bir daha yapmasın böyle şeyler.