Yeni Gümrük Vergilendirme Sistemi
-
12 Ağustos 2024, 12:25
Bulgaristan tam bir EU ülkesi degil. o yüzden süpheli yaklasmakta fayda var.
Türkiye'de bu tarz islemin yapildigini duydum.Spor magazalari öncelikli olarak Adids ya da Nike gibi firmalardan orijinal ürünlerden 1 beden seti almakta am diger setleri sahte ürün yapan firmalardan temin etmekte. Kalite olarak belki orijinal üründen daha güzel ve kaliteli bile olabiliyor ama netice itibari ile sahte.
Bir keresinde Aydin Otomobilciler sanayide bu tarz sahte ürün yapan bir firmaya gitmistim. Valla dikis ve kumas kaliteleri orijinallerinden daha kaliteli oldugunu söyleyebilirim. Kapilarinda kamera sistemi var ve bütün kapilar ve pencereler kapali. Bizim imalatcilarimizdan birisi oradaki atölye ye fason is vermistide ancak o sekilde iceriye girebilmistim.
O yüzden kimin neyi nasil yaptigini bilmek gercekten cok zor.
2000 li yillarin basinda bulgaristan a gitmistim is icabi. Kendime cok güzel bir ayakkabi almistim. Adidas. Gayette uygun bir fiyata. Ancak Izmir'e döndügümde sahte oldugunu anladim. Adidas degilde Adidos almisim.
Reklamlar
-
12 Ağustos 2024, 13:43
hasmet adlı üyeden alıntı
Shoei'nin, Rev'it'in, Alpinestars'ın işi gücü yok ta Türkiye'ye ayrı, Bulgaristan'a ayrı mal üretecek, sanki çok mühim pazarlarmış gibi.
Sayın prof Shoei nin dur ulan dandik mal üreteyim de Bulgaristan'a kakalayayım oradan da saf Türkler alır diye bir politikasının olamayacağını düşünemedim.
Tam derdimi anlatamadım. Sil baştan yapıp yeniden yazayım.
Bulgaristan da böyle kaliteli ( pahalı ) markaların çeşit çeşit satılacağı motosiklet pazarı yok. Zaten halkında böyle bir pazarı destekleyecek alım gücü de yok.
Bu malları alacak gücü olanlar da zaten büyüğünü Fransa ya, küçüğünü de Almanya ya yapmaya gittikleri için öyle tutup Sofya dan falan bunları almaz.
Ha tabi görmediğim, tanımadığım esnafı da yüzlerce kilometre uzaktan karalamak olmaz. Adamlar orijinal mal satıyordur, vergi farkları yüzünden buradan daha hesaplıdır doğrudur ama ben yine de fiyat farkı olsa da buradan almayı tercih ederdim bunu demek istedim ama beceremedim.
Yanlış anlaşıldım.
-
12 Ağustos 2024, 16:17
Bulgaristanda gümrükte sağlam adamınızı bulursanız her şeyi getirip satabilirsiniz. Çoğu sahte ürün Türkiyeden geliyor, özellikle tekstil ayakkabı vesaire. Dimitrovgrad diye bir beldede haftanın belli bir günü toptancılar için pazarlar kurulur ve defolu, ikinci kalite, sahte olmak üzere Türkiyeden gelen ürünler toptan satılır. Gümrüklerde adamını bulan İstanbul'dan çuvallara yükleyip dünya kadar mal geçiriyor.
Biraz fazla detaylı bilgi oldu ama kısacası Türkiyede sahtesi olan bir ürün varsa Bulgaristanda da olması yüksek ihtimal, bu yüzden dikkat etmekte fayda var. Özellikle adidas, nike vesaire kesin sahtedir. Kırcali ve çevresini gezerseniz zaten her şey Türkiyeden gidiyor.
Motorsiklet ekipmanlarına gelince, burda e-ticaret çok yaygın ve insanlar rahatlıkla diğer avrupa ülkelerinden sipariş verebiliyorlar ve kapıda ödeme imkanı var (ürünü açıp gördükten sonra).
Halkın motorsiklet süren kısmının gayette iyi(pahalı) markaları alacak alım gücü var, sadece fakir köyleri gezerseniz göremeyebilirsiniz. Sofya ve Plovdiv bölgesindeki mağazaları gezerseniz iyi markaları görebilirsiniz.
Burda benim kendi gözlemlerime göre ekipman giyen kısım (yüksek cc motorsiklet kullanıcıları) genelde iyi giyiniyorlar ve iyi markalar kullanıyor, birde köyde sırf ceza yememek için kafasına kovadan bozma kask takanlar da var.
-
12 Ağustos 2024, 19:13
voodevil adlı üyeden alıntı
Bulgaristanda gümrükte sağlam adamınızı bulursanız her şeyi getirip satabilirsiniz. Çoğu sahte ürün Türkiyeden geliyor, özellikle tekstil ayakkabı vesaire. Dimitrovgrad diye bir beldede haftanın belli bir günü toptancılar için pazarlar kurulur ve defolu, ikinci kalite, sahte olmak üzere Türkiyeden gelen ürünler toptan satılır. Gümrüklerde adamını bulan İstanbul'dan çuvallara yükleyip dünya kadar mal geçiriyor.
Biraz fazla detaylı bilgi oldu ama kısacası Türkiyede sahtesi olan bir ürün varsa Bulgaristanda da olması yüksek ihtimal, bu yüzden dikkat etmekte fayda var. Özellikle adidas, nike vesaire kesin sahtedir. Kırcali ve çevresini gezerseniz zaten her şey Türkiyeden gidiyor.
Motorsiklet ekipmanlarına gelince, burda e-ticaret çok yaygın ve insanlar rahatlıkla diğer avrupa ülkelerinden sipariş verebiliyorlar ve kapıda ödeme imkanı var (ürünü açıp gördükten sonra).
Halkın motorsiklet süren kısmının gayette iyi(pahalı) markaları alacak alım gücü var, sadece fakir köyleri gezerseniz göremeyebilirsiniz. Sofya ve Plovdiv bölgesindeki mağazaları gezerseniz iyi markaları görebilirsiniz.
Burda benim kendi gözlemlerime göre ekipman giyen kısım (yüksek cc motorsiklet kullanıcıları) genelde iyi giyiniyorlar ve iyi markalar kullanıyor, birde köyde sırf ceza yememek için kafasına kovadan bozma kask takanlar da var.
Sıfırdan ekipman düzeceğiz ve yaklaşık 60-70'bin lirayı gözden çıkardım. Shoei, revit vb. gibi bildiğim markalardan alma niyetim var. gitmesi gelmesi ile aynıya gelse bile en azından bir haftasonu gezdiğimiz yanımıza kalır kalır diye düşünmüştüm. Ama işte bunun için önceden gideceğim yeri bilmem gerek. Mesela Burgaz'da (Soffya vb. de olabilir) şurada şu mağaza var her şey vardır kalitelidir diye büyük bir mağaza görürsem gitme niyetim var.
Yine aynı şekilde Selanik'de büyük bir kaç mağaza gördüm fotolardan anladığım kadarıyla bizdeki motomax vb. gibi büyük mağazalara benziyor, hatta google yorumlarında çok fazla Türk yorumu da gördüm demek oralara gidip ekipman almak fikri çok da abes değilmiş. Selanik de aynı şekilde bana gitme açısından. Zamanı gelince daha bir araştıracağım.
-
12 Ağustos 2024, 20:33
espresso adlı üyeden alıntı
Sıfırdan ekipman düzeceğiz ve yaklaşık 60-70'bin lirayı gözden çıkardım. Shoei, revit vb. gibi bildiğim markalardan alma niyetim var. gitmesi gelmesi ile aynıya gelse bile en azından bir haftasonu gezdiğimiz yanımıza kalır kalır diye düşünmüştüm. Ama işte bunun için önceden gideceğim yeri bilmem gerek. Mesela Burgaz'da (Soffya vb. de olabilir) şurada şu mağaza var her şey vardır kalitelidir diye büyük bir mağaza görürsem gitme niyetim var.
Yine aynı şekilde Selanik'de büyük bir kaç mağaza gördüm fotolardan anladığım kadarıyla bizdeki motomax vb. gibi büyük mağazalara benziyor, hatta google yorumlarında çok fazla Türk yorumu da gördüm demek oralara gidip ekipman almak fikri çok da abes değilmiş. Selanik de aynı şekilde bana gitme açısından. Zamanı gelince daha bir araştıracağım.
Burgaz ve Varna tarafında ekipman satan yerlerde fazla çeşit yok ve ufak mağazalar, o amaçla ziyarete değmez ama Sofyada birçok mağaza var en mantıklısı oraya gitmek olucaktır.
Zaman varsa Selanik Sofya arası 300 km, sınır geçişi genelde akıcı ve sakin, aradığınızı bulamazsanız dönüşü o taraftan yapabilirsiniz.
-
12 Ağustos 2024, 21:56
Burgaz ve Varna tarafında ekipman satan yerlerde fazla çeşit yok ve ufak mağazalar, o amaçla ziyarete değmez ama Sofyada birçok mağaza var en mantıklısı oraya gitmek olucaktır.
Zaman varsa Selanik Sofya arası 300 km, sınır geçişi genelde akıcı ve sakin, aradığınızı bulamazsanız dönüşü o taraftan yapabilirsiniz.
Aslında bir haftasonu ayırma niyetim var, cumartesi sınır geçişi falan derken anca birine gidebilirim ertesi günü pazar günü açık olmayabilirler zaten. Yani ya Sofya olacak ya Selanik. iki tarafta da fiyatlar aynı gibi. Sofya'ya hiç daha önce gitmedim, Selanik'e daha önce gittim, Sofya'ya gitmek bu açıdan da avantajlı, değişik yer görmüş olurum.
-
13 Ağustos 2024, 10:23
Aslında bir haftasonu ayırma niyetim var, cumartesi sınır geçişi falan derken anca birine gidebilirim ertesi günü pazar günü açık olmayabilirler zaten. Yani ya Sofya olacak ya Selanik. iki tarafta da fiyatlar aynı gibi. Sofya'ya hiç daha önce gitmedim, Selanik'e daha önce gittim, Sofya'ya gitmek bu açıdan da avantajlı, değişik yer görmüş olurum.
Mağazalar cumartesi öğleden sonra kapanıyor olabilirler (saat 3,4 civarı), ona göre plan yapmakta fayda var. Fırsat varsa Sofya ziyaretinden pişman olmazsınız, gezilip görülecek çok yer var.
-
13 Ağustos 2024, 11:40
Mağazalar cumartesi öğleden sonra kapanıyor olabilirler (saat 3,4 civarı), ona göre plan yapmakta fayda var. Fırsat varsa Sofya ziyaretinden pişman olmazsınız, gezilip görülecek çok yer var.
Sofya da merak ettiğim bir yer aslında.
Sırf alışveriş için gtmek olarak değil de zaten gezmek için gitmeyi ayarlarsam o şekilde de olur, o zaman hem bir iki gece konaklarız da saat sorunu kalmaz.
-
13 Ağustos 2024, 12:37
aliexpress, amazon.de gibi sitelerde artık 30€ üzeri ürünler; seçtiğiniz adrese kargolanmıyor diye yazmaya başladılar.
-
13 Ağustos 2024, 12:38
...
31 Mayıs 2024'ten sonra sınır(!) kalmamış olması lazım; Bulgaristan Schengen'e dahil oldu diye biliyorum.
-
13 Ağustos 2024, 12:55
Cyan adlı üyeden alıntı
31 Mayıs 2024'ten sonra sınır(!) kalmamış olması lazım; Bulgaristan Schengen'e dahil oldu diye biliyorum.
Onu bilmiyorum ama Alexandroupoli'deki çok büyük belediye kampinginde geçen yıl Bulgar turist çok fazlaydı eskisine göre. Kampingin yarısı bulgar yarısı türktü neredeyse biz gittiğimizde.
-
13 Ağustos 2024, 13:38
Onu bilmiyorum ama Alexandroupoli'deki çok büyük belediye kampinginde geçen yıl Bulgar turist çok fazlaydı eskisine göre. Kampingin yarısı bulgar yarısı türktü neredeyse biz gittiğimizde.
Size zahmet bu kampingin konumunu veya varsa linkini atar mısınız?
Otoyolda geçip duruyoruz çözemedik bir türlü.
-
13 Ağustos 2024, 14:25
Cyan adlı üyeden alıntı
Shengen'e dahil oldu fakat kara sınır kontrolleri henüz kaldırılmadı. Sadece havayolu ile başka bir EU ülkesine giderseniz sınır kontrolü yok. Sene sonuna kadar kara sınırları ile ilgili planın açıklanacağı söyleniyor.
Romanya ve Bulgaristanını shengen sınırlarda EU kimliğiniz varsa sadece kimlik kontrolü yapılıyor, EU dışında pasaporta sahipseniz o zaman iki ülkede giriş/çıkış bilgisayara işlem yapıyor.
Shengen sınırlarında araçtan sadece bir kişi inip tüm pasaportları gösterdiği için sınır da fazla bekleme olmuyor, hızlı akıyor.
-
13 Ağustos 2024, 14:25
yaşlıveacemi adlı üyeden alıntı
Şu olsa gerek: https://maps.app.goo.gl/AzHqZcYD3o9ZTr6GA
-
13 Ağustos 2024, 14:34
Bende geçen yıl eşimle https://maps.app.goo.gl/eTZg5AU3VL4BQs1eA bu kampingte bir gece konaklamıştım. Kamp alanı ortalama, tuvalet ve duş temizdi, denizi güzel ve sakindi.
Kampingte Bulgar turistler daha sezon başlamadan yer kiralamış ve 5,6bin levalık bir karavan park etmişler. Hafta içi işlerine gidip ve hafta sonu karavanlarında tatil yapıyorlar.
-
13 Ağustos 2024, 15:10
otoyoldan içeri Alexandropouli kasabasına girmek lazım.
Abi çok güzel bir kamping. Tuvalet, duş falan bina olarak eski gibi ama bizim askeriye mekanları gibi eski ama temiz tutulmuş ve habire boyanmış, günün her saati tuvaletleri temiz bulunca şaşırmıştım ilk gittiğimde mesela. Bulaşık yıkama yerlerinde sıcak du hep var ve dev gibi paslanmaz çelik lavabolar falan tertemiz ortam. En son gittiğimde jetonla çalışan çamaşır maknesi de vardı ama 3-5 gün kalmak için ona gerek duymadık.
google harita linkini atayım: https://maps.app.goo.gl/1vxv2QstEXHujrKd8
kalabalık zamanda yer bulmak sorun olabilir, ben genellikle önceden ingilizce bir email gönderiyorum şu tarihler arası geleceğiz diye. web sitelerinde türkçe bölümü de ver.
https://tieda.gr/tr/camping-m-2.html
Ben de google maps'den bulmuştum, ipsalada telefonda google haritalarda çevrimdışı harita yüklüyorum sınırı geçmeden, oralarda hattım olmadsa da yolda harita kullanabiliyorum.
Geçen yaz yine çocukları da alıp arabayla gittik, burada 2 gece konaklarız sonra halkidiki tarafına geçeriz demiştim ama çocuklar odanın denizini sevdiler, çadırdan çıkıp 50m ötede deniz olması onların hoşuna gitti, hep burada kalalım diye ısrar edince ben de mazot pahalı zaten deyip işime de geldi 5 gece kaldık orada. Gündüz çadırı falan kurulu bırakıp arabayla Kavalaya kadar anayollara girmeden maksat etrafı görmek olsun diye ne kadar köy yolu var o yollardan gezmiştik.
-
17 Ağustos 2024, 20:31
şanslıyım, bir ay önce bir sırt çantası aldım amazon üzerinden, 1275 liraya aldım ve vergisiyle beraber 1600 liraya denk geldi..
şu çantayı aldım ve şu an kullanıyorum, biraz ufak geldi ama derli toplu ve güzel bir çanta... şimdi almak istesem gümrükte rehin kalırdı artık, 1275 liralık çantayı artık 10 bin liraya falan alırdık galiba.
hükümete kızmak saçma çünkü halk seçiyor ve son seçimlerde ne kadar şaibeli bir ortam olsa da sonuç itibari ile ben %30 dan fazlası oyu hakkı ile aldıklarını düşünüyorum yani bu halk resmen oy verdi abi,
milletin iyice burnu sürtmeli, biraz daha sabır, millet ağladıkça ben güleceğim, adalet yerini buluyor diyeceğim, idare edeceğim ve koşullarım ne olursa olsun şikayet etmemeye çalışacağım ben.
-
18 Ağustos 2024, 00:03
Aliexpress te resmen ilanlar silinmiş tabiri caizse incik boncuktan başka bir şey almak mümkün değil.
Şimdi bizim almak istediğimizi, bizim yerimize sarı çizmeli Mehmet ağa alacak bizde ondan alacağız.
Böylece durduk yere sarı çizmeli Mehmet ağaya para vermiş olacağız.
-
18 Ağustos 2024, 10:13
Aliexpress te resmen ilanlar silinmiş tabiri caizse incik boncuktan başka bir şey almak mümkün değil.
Şimdi bizim almak istediğimizi, bizim yerimize sarı çizmeli Mehmet ağa alacak bizde ondan alacağız.
Böylece durduk yere sarı çizmeli Mehmet ağaya para vermiş olacağız.
Son 41 yılın özeti olmuş.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)