İstanbulu eko başkan alır..Ankara mansur yavaş için garanti..İzmiri chp alır ama aradaki makas düşer.. Bir çok ili chp kaybeder bana kalırsa .. Akp de bir çok ilde fire verecek..
İstanbulu eko başkan alır..Ankara mansur yavaş için garanti..İzmiri chp alır ama aradaki makas düşer.. Bir çok ili chp kaybeder bana kalırsa .. Akp de bir çok ilde fire verecek..
100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im
Genel seçimde Reis yerine başkasına oy atamıyorlar ama yerelde tepki olabilir.Tüketici güven endeksi %90 ın altına düştüğünde AKP oy oranlarıda düşmüş hep.Şu anda %78 %79 seviyelerinde.Görecez bakalım millet halinden memnunmu değilmi.
Üsteki dünya fani yazan afiş İçerenköy mezarlığına asılmıştı.
Bu bilgiyi kimin işine yarayacaksa artık ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:55 ----------
İç dünyamızda her ne kadar seni baş tacı yapıp, canı gönülden destekle sekte
Dış dünyamızda tü utanmaz adam falan demek zorundayız sen anladın onu
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:58 ----------
Stockholm sendromu denen de bir gerçek var.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:03 ----------
Not: Bankaların verdiği emekli promosyonu hesabıma yatmış. Seçimlerin gözünü seveyim maaş hariç her şeyi veriyorlar promosyon, bayram ikramiyesi, indirimli bilmem ne kartları falan filan
Bana akşam mesaj gelmişti promosyonla ilgili şartları yazıyordu sonunda da kabul ediyorum tuşu var ona basmak gerekiyor o kadar.
Not: Geçen promosyondan süreniz dolmadıysa kalan kısmın parasını kesip öyle promosyonu yatırıyorlar dikkat.
Yani diyelim ki geçen promosyonun süresi dolmadı kalan süre için 500 lira kesmek lazımsa hesabında 500 lira olmalı. Önce 500 lirayı alıyorlar sonra promosyon parasını yatırıyor. Promosyondan kesip te kalanı yatırmıyor.
Son dakika!
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:47 ----------
Şanlıurfa'da muhtarlık kavgaları... 15 yaralı
Şanlıurfa kent merkezi ile ilçelerinde 'muhtarlık' seçimleri nedeniyle çıkan kavgalarda 15 kişi, yaralandı.
Diyarbakır'da silahlı, taşlı seçim kavgası... 1 ölü 12 yaralı
Diyarbakır'da, kırsal Ağaçlıdere Mahallesi'nde oy verme işlemi sırasında çıkan silahlı, taşlı, sopalı kavgada sandık görevlisi 1 kişi hayatını kaybetti, 2'si ağır 12 kişi yaralandı.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:37 ----------
Yurtdışının olmaması büyük etken idi.
%24 civarı oy kullanmayan insan var.
CHP sanırım 1 milyon civarı oy kazanmış ama akp 7 milyon civarı oy kaybetmiş, tabi burada yeniden refah ın payını unutmamak lazım.
göçmenler, vatandaşlık verilenler olmasa sanırım chp ciddi bir farkla kazanabilirdi, hatay gibi yerleri bu sebeple kaybetti.
açıkçası ben şaşkınım, cok yer kaybeder diye düşünüyordum tam tersi oldu.
Ben sandığa gitmedim. Kimi seçeceksin. Al birini vur ötekini. Gelen gidenden farklımı sanki. Herkes hakkettiği şekilde yönetilir. Umurumda bile değil. Ak partimi kaybetmiş, chpmi kazanmış. Ekonomi bu şekilde devam ederse ak parti 2028 de 5 parti bile olamayacak.
Muhalefetin bu başarısı CHP Belediyeciliği'nin çok iyi olduğundan değil, halkın öfkesinin, emeklinin dar boğazda bırakılmasının, ekonomik nedenler bilhassa ve belki Ak Parti'nin gözle görülür şekilde şimardığının bir sonucu olarak görüyorum.
Sonuç beni hiç şaşırtmadı zaten bekliyordum. Oy'da kullanmadım. 2023 genel seçimlerinden sonra yapılanlar benim ve toplumun çok ağırına gittiği aşikar.
Sonuç; Chp'li Belediyelerin bu saatte sonra ne yapabileceklerini izlemek.
Sanki seçim sonucu T24'ün 1.nisan tarihli haberindeki gibimi oldu nedir?
Haber Linki : https://t24.com.tr/video/fatih-altay...-tt-oldu,59704
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:52 ----------
Bence seçim sonucuna etki eden en önemli faktör emekli maaşları.
Türk-İş 2024 Mart sonu raporuna göre,
Açlık sınırı : 16.793 Lira
Fakirlik sınırı : 54.700 Lira
Bekar bir çalışanın yaşam maliyeti : 21.831 Lira
En düşük emekli maaşı : 10.000 Lira
Mevcut yönetimin iktidara geldiği 2002 yılında,
En düşük emekli maaşı : 216,4 Lira
Net asgari ücret : 163,6 Lira
En düşük emekli maaşı asgari ücretten %32 daha fazlaymış.
2016 yılına kadar en düşük emekli maaşı oran değişsede asgari ücretten hep yüksek olmuş.
2016 dan itibaren denge bozulmuş.
Bugünse,
En düşük emekli maaşı : 10.000 Lira
Net asgari ücret : 17.002 Lira
Kısaca en düşük emekli maaşı asgari ücretin %59 una düşmüş.
CHP kazanmadı. Milletin özellikle emeklilerin geçim sıkıntısından dolayı AKP kaybetti.
CHP'lilerin biz çok çalıştık ta, iyi belediyecilik yaptık ta kazandık gibi ortalıkta dolaşmaları yanlış olur.
CHP nin eline iyi bir fırsat geçti bu şansı değerlendirmesi lazım. Yoksa başta millete, sonra da CHP ye yazık olur.
ekrem imamoğlu ve mansur yavaş etkisi diyelim biz buna. kk olsaydı chp, gezegenimiz güneşe yaklaşıp yok olana değin kazanamazdı.
öte yandan ekonomik sorunlar ve ekonomik darboğaz yüzünden özellikle emekliler ve diğer dargelirli vatandaşlar iktidarı cezalandırmak için chp ve diğer partilere yönelim gösterdile diye düşünüyorum.
rte seçimden önce her emekliye seyyanen 20.000 lira verseydi sonuçlar bu şekilde çıkmazdı.
halkımız her daim cebini düşünür vesselam.
Bence sonuçların böyle olacağını CHP Yönetimi bile tahmin etmiyordu, adamlar bence şok oldu.
Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)