Mutfağın intikamı!
Boş tencereye hiçbir iktidar dayanamaz.
gül gül öldüm queen:
Chpnin başarısı değil bu seçim.. Tamamen sarayın kibiri ve halka sırtını dönmesinin sonucu bu tablo.. Son 2-3 aydır her gün twitter'da " emekliler sizi sandığa gömecek" tarzı tagler hep en üstte idi.. Umursamadılar bile göz göre göre geldi bu yenilgi..Emeklilerin açlığa yokluğa ittiler.Belki de ilk defa emeklilerde tepkisini sandıkta gösterdi..Bakmayın puan farkına tüm imkanlara rağmen malup oldular.. Ekrem imamoğlu , Mansur Yavaş gibi rakipler var artık..Gereken şans verilir ise akp için son çok yakın..
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:33 ----------
Mesela Tuzla da Akpli Şadi başkan gerçekten çok iyi çalışıyordu ve aşırı seviliyordu..Chp düzgün seçim çalışması bile yapmadı tuzla'da ama nasıl olduysa chp Tuzla'da fark attı..Buda demek oluyor ki insanlar yapılan işlere değil tamamen akpye öfkesinden oy verdi..
100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im
Buda nasıl argümansa artık CHP kazanmadı AKP kaybetti.AKP neden kaybettiyse CHP o yüzden kazandı.Yönetemezsen gidersin.Ülkenin kaynaklarını üç beş mütahite suriyelilere afrika ülkelerinde adını bilmediğim ülkeler harçarsan gitmesi geç bile kalmıştır.Yerel seçimleri muhalefet kazandıda bir şeymi değişecek hayatımızda.Tabiki değişmeyecek daha dört yıl dahada fakirleşerek sürüneceğiz.Değişim fırsatını 23 te kaçırdık dört yıl daha hep birlikte sürüneceğiz.Bizim açımızdan olumlu olan 28 seçiminde daha çok umutlu hale gelmiş olmamız.CHP de aldığı krediyi iyi kullanıp bu ekonomik şartlarda elinden gelenin en iyisini yapmalı.
Bence seçimin galibi East Princheck. Yatan Partisinden başka muhtarlık kazanabilen parti yok.
Ne CHP nefretiymiş yahu =)
Jandarmalar ne iş yapıyor o zaman orada anlamış değilim, köyümde bağımsız olarak sandık görevlisi seçilmişim ve oyları koyduğumuz çuvalı mühürleyene kadar orda durdum ve her şey nezih düzgün ilerledi, en ufak olayda ses yükselmesinde bile jandarma komutanı kontrole geliyordu. Orada emniyetten dolayı ciddi eksikler varmış.
İlginçtir ki bu seçimin en büyük kapışmalarını muhtarlar yaptı.
Neredeyse hiç sağ / sol kavgası vs yoktu.
Muhtarlar bol bol olay cıkardı.
Olay çıkan mahalleler zaten seçmende olsa, muhtar adayı da olsa bir birini tanıyan insanlar. Bir çoğuda akraba zaten. Muhtarlık üstünlük kurmak olarak algılanıyor.
Kazanamayan aday ve yakın akrabaları yenilmişlik hissine kapılıyor. Grup olarak hareket ediyorlar birine bir şey söyledin mi hepsi üzerine alınıyor.
En ufak bir şeyde iş cinayete kadar gidebiliyor grup psikolojisi.
Muhtarlık seçimleri:
https://x.com/ernstley0/status/1774395221675032667?s=20
seçim gecesi kazanıp andımızı okuyan kişiler seçmenin mesajını yine alamamış.
ilkokulda sosyoloji ve ekonomi dersi olması lazım. ekonomik ve toplumsal dinamikleri okuyabilen insanlar lazım bize.
Biraz da andımız okuyan kişileri anlasa mesela toplum?
Hayır tam olarak o kitlede değilim, andımızın kaldırılmasına destek atabilirim mesela ayrı mesele de; niye sürekli modernler muhafazakarları anlamak zorunda?
Buyrun Osmanlı tokadının nedenlerinden birisine daha bakalım.
Mart ayı enflasyon verileri açıklandı.
Yıllardır olduğu gibi yine makyajlanmış veriler uçuşuyor.
Enag ile Tüik in enflasyon verileri arasında neredeyse 2 misli fark var.
Tüik haziran 2022 den beri ısrarla enflasyon ölçümünde kullanılan madde sepetindeki,
maddelerin fiyatlarını açıklamamakta direniyor.
Üstelik mahkeme kararlarına rağmen...
Şöyle düşünün,
Apartman yöneticiniz çatı onarımı için 3-5 firmadan fiyat aldığını söylüyor.
Önünüze ortalama fiyat bu diye bir fiyat getiriyor.
"Verilen teklifler nerede" diye yöneticiye soruyorsunuz.
Yöneticiden aldığınız cevap,
"yanlış anlama ve yanıltıcı değerlendirmelere sebebiyet verdiği..."
gerekçesiyle teklifleri gösteremeyeceği şeklinde oluyor.
Bir sabreder, iki sabredersiniz ama sonunda,
Sanırım ilk yönetici seçiminde o adama tokadı atarsınız...
Başka açıklamaya gerek yok...
51 yaşına kadar tecrübe edince şunu öğrendim; ülkemizde karşındakini gerizekâlı varsayıp o şekilde pozisyon alırsan olası senaryoların %99'unda her şey sorunsuz ve tıkırında işleyecektir. Yani, (konu akademik alan değilse) kalan %1 senaryo için herhangi bir dinamiği etüd etmeye pek de gerek yok esasen, verimsiz bir uğraş. Yandaki olgudan ne ölçüde faydalanmak isteyeceğin ise tamamen kendi etik prensiplerine ve bunlara ne kadar bağlı tutarlı olduğuna göre değişiyor.
Yukarıdaki işin şakası tabi; okullarda *detaylı ve karşılaştırmalı* / *sebep-sonuç ilişkili olarak* geniş kapsamda *dünya tarihi*, *felsefe* (uff, hele bu o kadar önemli ki?), sosyoloji ve ekonomi okutulması gerektiğine %100 katılıyorum. İnsanın ufku ne kadar genişlerse koyun gibi yönlendirilmesi de o kadar zorlaşır.
Okullarda şu okutulsun bu okutulsun diyorsunuz.Mevcut iktidarı bu gençler derstekliyorda bunlara şunları okutmamız lazım kafaları çalışsın gibi bir durum var sanki.Her 18 ini dolduran gençlerin %70 iktirara oy vermiyor.Değişimin sebebi zaten gençler.
Şöyle bir argüman ileri sürseniz anlamlı olabilir.Bu 50 yaş üzerindeki amcalara zamanında *detaylı ve karşılaştırmalı* / *sebep-sonuç ilişkili olarak* geniş kapsamda *dünya tarihi*, *felsefe* öğretmediklerinden bu sıkıntıları yaşıyoruz.O zaman mantıklı.
dingilin biride çıkmış bağırıyor hizmeti akp yaptı siz gidip dem partiye oy verdiniz bende tek tek bunun hesabını sormazsam namertim diyor
bir başkası çıkmış ben mhp mv yim akıllı olun diyor seçim kurulu başkanı hakim e küfür ediyor
biri seçim kurul başkanına beni görünce ayağa neden kalkmadın diyor
halen daha TÜRKİYE de kimlik siyasetini bittiğini görmeyecek kadar kör olmuşlar millet bıkmış artık kendisine tepeden bakan kibir abidelerine dağları ben yarattım diye ortada gezenlere cvp sandıkta vermiş fakat anlamayanlar var
mayıs 2023 te nasıl birilerini siyasi hayatı bittiyse mart 2024 te birçok siyasi yi emekli ettik artık
yeni yüzler genç yüzler görmek istiyoruz artık memlekete yönetiminde boomerler artık sizin yeriniz millet bahçeleri gidin biraz yuvarlanın torun sevin tabii varsa
CHP'nin kaybetmesinin sebebi de AKParti'nin başarıları değildi. Milletin CHP'ue gıcık kapmasıydı. Her neyse Hatice değil, netice önemli. AKParti dediği gibi mesajı alır, düzgün hareket ederse oylarını arttırır. Ama görünen o ki ders almamış.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)