espresso adlı üyeden alıntı
Bu elektrikli arabalarda şarj süresi hep sorunmuş gibi bahsediliyor ama aslında o sorun bitti.
15 dakikada 500km ne demek bir düşünelim,
diyelim ki İstanbul'dan Ankara'ya gidiyoruz, o yolu normal benzinli/dizel arabayla gitmek için bile bir kerede gitmek akıl işi değil, Normal hız sınırlarında giderken elbet yolda mola verilecek. Ee, elektrikli araçla giderken de yarı yolda mola verilse aynı şey. Benzin deposunu doldur, içeri gir kredi kartı ile ödeme yap o arada tuvalete girmek de zaten 15 dakika tutuyor, elektrikli aracı da şarja takınca bir tuvalete gir, bir çay iç bir sigara iç zaten yeterince şarj olur.
Zaten yılda kaç kere uzun yl yapıyor ki insanların çoğu?
Elektrikli araçların şarj süreleri uzun diyenlere ben de benzinli/dizel araçlarda pis pis kimyasal/yakıt kokulu benzin istasyonlarında durmak depoyu doldururken beklemek zorunda kalınıyor ne kadar kullanışız diyebilirim. Elektrikli araçlarda uzun yollarda şarj dışında şarj sorunu yk aslında, akşam eve geldin, şarja taktın topu topu yarım dakika harcanır, sonrasında ha 15 dakikada ha 10 saatte şarj olmuş önemi yok başında durmayacaksın ki.
Benzinli araçların depoyu doldurma süresi ile elektrikli araçların şarj süresini karşılaştırmak bulaşıkları elde yıkama süresi ile makinede yıkama süresini karşılaştırmak kadar anlamsız. Evde bulaşıkları elde yıkasam en az bir saat gider, bulaşık makinesine dizmek 5 dakika, sonra bulaşık makinesi 3.5 saatte yıkıyor ama o süre önemsiz, başında beklemiyorum ki, ben yatıp uyurken o yıkıyor. Benzinli araçlarda benzin istasyonuna gir, depoyu doldur içeri git ödeme yap falan uzun iş.
Tabi bu dediğim evlerinde araç şarj edebilecekler için geçerli, kalabalık şehirlerde arabayla evine gelip evin önünde yer bulamayıp yarım saat dolaşıp 2 sokak ötede şansa park yeri bulabilenler için değil ama elbet şehirler de buna zaman içinde uyacaktır.