Ustalarım merhaba;
Kredi kartımda 180.000 Tl lik boş limitim var. Bu limiti 12 taksitle nasıl nakite çevirebilirim. Tabii mümkün olan en az masrafla. Üzerimde ki borç yükünü alacak tek çarem bu.
Ustalarım merhaba;
Kredi kartımda 180.000 Tl lik boş limitim var. Bu limiti 12 taksitle nasıl nakite çevirebilirim. Tabii mümkün olan en az masrafla. Üzerimde ki borç yükünü alacak tek çarem bu.
hocam merhaba,
yaşınızı, işinizi bilmiyorum. ama etrafımda borca düşmüş çok örnek gördüğümden onlardan tecrübe ederek size bir tavsiye vermek isterim. halihazırda yönetemediğiniz bir borç varsa bunu ekstra maliyet oluşturarak başka bir borçla ödemek sanal bir rahatlama yaşatacak size. ama çok geçmeden muhtemelen yeni bir krediye ihtiyaç duyacaksınız. o yüzden borcunuz çoksa ve imzadaki motosiklet hala sizdeyse motoru elden çıkarıp borçları rahatlatmanızı tavsiye ederim. tabii motor sizin için hayati bir ihtiyaç değilse.
Hocam benim buradaki amacım kredileri kapatıp faizi azaltmak. Dominar senetli olduğu için 17 ay daha benimle. Yılbaşı zammı ateşimi düşürecek ama faizi azaltabilirsem neden olmasın diye düşündüm.
garanti bankasında kk aylık faizi 4.02 gözüküyor bence hiç az değil senin ateşine su değil benzin olur bu hareketin
mart ayında motor alırken nakit avans çekmiştim 1.36 faiz ile
Sevgili dostum, kredi faiz oranları yüksekken millet kredi kartı ile nakite döndü ama bankalar uyandı, artık o tren kaçtı.
Mevcut durum ile idare etmelisin, kaldı ki uygun bir kredi bulsan bile ödediğin faizleri hesaba katarsan yeni kredinin mantıksız ve daha pahalı olabileceğini anlarsın.
Eski bir bankacı olarak yorumum budur.
Allah yardımcın olsun.
Yukarıda verilen tavsiyelere katılmakla birlikte, 180 bin tl limit olduğunu belirtmişsiniz ancak bunun ne kadarı "Nakit Avans Limiti" olarak kullanımınıza sunuluyor onu banka uygulamasından kontrol ediniz. Nakit avans limitiniz kadar olan tutarı benim bildiğim kadarıyla taksitli bir şekilde kullanabiliyorsunuz. Ayrıca şuan hala devam ediyor mu bilgim yok, bazı kuyumcular altın al-sat yapmışsınız gibi kredi kartınıza taksitli satış yaparak belirli bir komisyon kestikten sonra nakit para da veriyorlardı.
Tecrübeli insanların nasihatına ihtiyacım vardı, teşekkür ederim. Sanırım benim için en karlısı ekstra mühendislik işleri alıp, proje teslim etmek olacak.
Yaşadığın durumu döngüsel olarak 4-5 yılda bir yaşayan biriydim.
Onu ordan çek buraya yatır, kredi çek borçları kapat falan hepsi hikaye
Neyseki artık yaş kemale erdide akıllandım.
Çalıştıramayacağın parayı asla çekmeni tavsiye etmem.
Allah yardımcın olsun.
Hocam çalışmadan ali'nin külahını veli'ye, veli'den alıp tekrar ali'ye takmak şeklinde geçinebiliyorsanız ne mutlu size.
Naçizane tavsiyem böyle devam edin.
Ben beceremiyorum geçinmek için çalışmak zorundayım onu da göz önüne alarak tavsiyemi dikkate alın.
Biz de bir tabir var, karta takla attırmak.
Pandemi zamanı, çok küçük miktarlar ödeyerek, hiç takibe düşmeden, kartın borcu hiç azalmadan, 2 sene kadar takla attırdım.
Kartımda limit falan kalmamıştı. Hesap kesiminden bir gün sonra, şirketten para alıp, üstüne küçük bir miktar cebimden ekleyip kart borcunu ödedim, ertesi günde, şirketin resmi olmayan ödemelerini (en çok ta faturalar), bir miktar faiz karşılığı karttan ödedim. Yani hesap kesiminin ertesi günü karta hiç borcum olmuyordu, ama bir gün sonra kartta hiç limit kalmıyordu. Böyle bir yöntem deneyebilirsin, lakin bir ay bu taklayı attıramazsan o zaman telafisi çok zor olur.
180 bin açık limitin var ise, sana max. 100 bin gibi bir avans çıkar. Tanıdık bir esnaf falan bulup, ödemeyi havale veya nakit ödemek yerine senin karttan çekip, dediğim takla yöntemi veya yine bir miktar faiz ile taksitlendirme yapman mümkün.
Ama şunu bil bunların hiç biri kesin çözüm değil, geçici ve her an patlayabilirsin.
Şu zamanda karta taksitle ne alırsan kar edersin. Motosiklet al mesela. Piyasası canlı olan.Bi ay durdur sonra sat. Daha pahalıya bile satarsın.
Bajaj bayisi arkadaşım var. Yeni kart gelmişti bana. Gel motor vereyim dedi pulsar 80 bin civarına taksitle. Keşke alsaymışım. Bikaç ay önceydi. Sıran gelince alırsın kullanmadan satarız demişti. Sonradan pişman oldum keşke yapsaymışım. Şimdi yükseldi fiyatlar. Ama taksitler hala o günün fiyatından ödenecekti.
Kredi kartıyla alacağın ürünü elden çıkarma süren garanti ise, satışta yaşayacağın kaybın tutarı + varsa kredi kartına ödeyeceğin faiz miktarı krediyi kapatırken kazanacağın tutardan düşük ise yapılabilir. Düz hesap işi.
Lakin bu aralar çok mantıklı / kolay görünmüyor.
Birincisi kart faizleri yükseldi. Geçmişte aldığın krediden düşük olması ihtimal dışı görünüyor.
İkincisi şu an herhangi bir şey satmak oldukça zor.
uzman olarak görev yapan bir arkadaşım var, 4 silindir motosiklete geçmek istedi ve benim gsr600'ü çok beğenmişti ve aynısından alacaktı... tabi ödemeleri yetişmediği için ben yaklaşık 5 ay boyunca aylık para yardımı yapacaktım ona...
neyse işte gitmiş 2015 model kawasaki Z800 almış 350 bin liraya... halbuki 200 bin lira civarı fiyata gsr600 alacaktı... hani kıskançlık gibi çekememezlik gibi algılanmasın diye bir şey demedim ama ben çok kızdım... neyse işte ben kızdım ama söz verdiğim gibi para yardımı yaptım ama arkadaş bütçesinin çok üzerinde bir alışveriş yapmıştı ve işin kötü yanı ise kawasaki motor gidik çıktı.
350 bine aldığı motoru 170 bine sattı ve inanılmaz bir zarar etti. motoru alırken ustaya göstermemiş bile... yahu 350 bine motor alıp bir ustaya 5 bin lira veremiyor musun baksın diye? motorun radyatöründe su bile yokmuş kullanırken.
şimdi olmayan motosikletin taksitini ödüyor :D
işin daha kötü yanı ise ben onunla arkadaşlığımı bozdum gibi bir şey şu anda; sebebi ise düştüğü durumdan rahatlaması için halen ufak tefek yardım yapıyordum ama bana kazık attı... şu an batık durumda olduğu için kaskını, intercom, mont vs satıyor ve bende intercom ihtiyacım olmadığı halde ondan satın aldım... alırken çok sordum, "bak ben ses konusunda titizim, kötüyse bu cihaz benim için çöp" dedim ve bana ısrarla iyi olduğunu söyledi...
"Sena 5R Lite" intercomu 3 bin liraya aldım ondan, zaten sıfırı 3500... abi intercomu bir denedim bildiğiniz çöp... allah aşkına bu berbat cihazı ben bırakın arkadaşa satmayın ben bunu satmaya utanırım... 1500 lira bile etmez bu... zaten benim elimde 2 çift JBL marka bluetooth kulaklık var ve motor sürerken kullanıyorum onlar. JBL Tune230 ve JBL wawe buds var. yani intercom lazım değil...
neyse abi buna kızmadım ben, olsun yardım yapıyorum dedim ve önemsemedim sonradan... abi asıl kızdığım konu bu arkadaş(dallama) kusura bakmayın dallama diyeceğim bundan sonra... bu dallama gidiyor Cardo marka yeni bir intercom alıyor... Cardano mu Cardo mu nedir işte bilmiyorum... olmayan motosikletini kaskı için yeni intercom alıyor ve arkadaş şu an batık, borç bulamaz ise icralık olup meslekten atılacak geri zekalı.
oda değil bende 4 silindir meraklısıyım ve benim gsr600 motorunda sorun çıktı, yaptırmak için yüklü miktar para ihtiyacım var ve ben bu dallamaya borç parayı 6 ay sonrasında geri verecek diye verdim... 8 ay oldu ve parası olmadığını söylüyor ve ben buna 1 ay öncesine kadar halen yardım etmeye çalışıyordum.
çok sinirliyim, içimi dökmek istedim... borç batağında olanlara bir tekmede benim atasım var. hayır yani bu arkadaşım dediğim dallama benden 6 yaş küçük, iş hayatı nedir bir halt bilmez, gösteriş manyağı salağın teki... yeni nesle yardımcı olmak ve motosiklet sever birinin gönlünü yapma amacıyla uğraştık ama bir insan nasıl bir salak olurda hem kendine hem çevresine zarar verir?
gsr600 alsaydı bir kere 150 bin lira daha az masrafa girecekti ve motoru gidik çıksa bile yaptırmak için para biriktirmesi kolay olacaktı yada yaptırmasa bile para zararı az olacaktı.
abi biz eşek başı mıyız? bana kalsa çocuğu mosmor edesim var. lanet olası var ya.
not: Sena 5R Lite çok kötü bir intercom, konuşmak için rüzgar sesinden dolayı karşı tarafı anlayamayıp yol kenarına çekip durmak zorunda kaldım... çok cızırtı yapıyor ve ses kalitesi inanılmaz berbat. 300 tl ye alınan pc kulaklıkları daha iyi ses verir. bu intercomu satın almayın, aldırmayın... şu an elimde duruyor, diğer motorcu arkadaşıma bedava hediye edeceğim. ne derece işini görür bilmiyorum ama isterse çöpe atsın.
GEÇ KALMADIYSAM UYARMAK İSTERİM, O DEVİRLER ÇOKTAN GEÇTİ.
ARTIK BORÇLANMADAN YAŞAMA VE ALIŞVERİŞE ARA VERME DÖNEMİNE GİRDİK.
ZARURİ İHTİYAÇLAR DIŞINDA ALIŞVERİŞ YAPMAYAYIM YOKSA ÜZÜLÜRÜZ.
vesselam.
Fatih kardeşim sana da çok geçmiş olsun. Ne yaparsın işte hayat tecrübelerle dolu.
kusura bakmayın ya harbiden ben hortlatmışım konuyu... eski konu olduğunu fark etmedim, ama gerçi konu yukarılardaydı, yani biri mesaj yazdı da sonra yönetim o mesajı sildiyse konu ön plana çıkmış olabilir...
yani aslında ben hortlatmamışımdır, ben nerede bulacağım ki bu konuyu? ancak google üzerinden aratıp bulmam lazım ama bu konuda bahsedilen hiç bir şeyi dün google den aratmadım ben.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)