Motosiklet sürücülerinin favori sucuk markası
Reklamlar
-
Değerli arkadaşlar İstanbul için konuşayım, havalar güzel gidiyor. Mangal sezonunu henüz bitirmedik. Gerçi mangalın sezonu bitmez sanırım, kışın kar altında bile yapılır. Enfes olur. Bu platformda onlarca şehirden binlerce kişiyiz, şöyle mangalda ağız tadıyla sucuk yapmaya kalksak hangi markayı, kasabı, yerel üreticiyi seçmeliyiz?
Kendimden bir örnek verip ilk taşı atayım. Tavsiye üzerine Çatalca Kestanelik köyünde yer alan İstanbul kasabından deneme amaçlı sucuk almıştım, ilk aldığım sucuk müthişti hatta 2. sefer almak için sabahın 7'sinde yola çıkmıştım. Ancak 2. sefer aldığım sucuk hayal kırıklığı yarattı, yiyemedim. Sonra İğneada'da sürekli köfte ya da sucuk yediğim Dobro Doşli'den sucuk aldım, ilk aldığım sucuk süperdi, o gazla 1 ay sonra tekrardan gittim, 2. aldığım sucuk yenilecek gibi değildi. Kasap sucuklarında sanırım bir standart yok, bir aldığın ile öteki aldığının lezzeti birbirini tutmuyor.
Konumuza geri dönersek, doğal olsun, ısıl işlem görmesin, içinde fik fik farklı bir hayvan eti olmasın, bu kriterlere göre nereden hangi sucuğu alalım, getirtelim ağalar?
Reklamlar
-
Ben olsam istanbuldaki Işıl işlem görmüş sucukların yerine Kastamonuda Tabakoğlu veya Canlı Pastırmadan sipariş verirdim.Acılı da olursa tadından yenmez Mangala yakıştığını düşünüyorum .
https://www.canlilarpastirma.com/uru...sucugu-500-gr/
-
Sahibi sınıf arkadaşım; Apikoğlu sucukları hakkında ne düşünüyorsunuz? İstanbul market sucuğudur ancak fermentedir, ısıl işlem görmemiştir. (Ben sucuktan anlamam ve pek sevmem. Pastırma ve kuru et severim.) Sosyal sucuk yiyicisiyim (mangalda ortamda eşlik ederim), eve almam.
-
Cyan adlı üyeden alıntı
Sahibi sınıf arkadaşım; Apikoğlu sucukları hakkında ne düşünüyorsunuz? İstanbul market sucuğudur ancak fermentedir, ısıl işlem görmemiştir. (Ben sucuktan anlamam ve pek sevmem. Pastırma ve kuru et severim.) Sosyal sucuk yiyicisiyim (mangalda ortamda eşlik ederim), eve almam.
Eskiden güzeldi, kanatlı eti söylentisinden sonra bir daha yemedim. Gerçi sarı etiketli bir ürünleri varmış, ona "çok güzel" diyorlar.
-
tommygun adlı üyeden alıntı
Değerli arkadaşlar İstanbul için konuşayım, havalar güzel gidiyor. Mangal sezonunu henüz bitirmedik. Gerçi mangalın sezonu bitmez sanırım, kışın kar altında bile yapılır. Enfes olur. Bu platformda onlarca şehirden binlerce kişiyiz, şöyle mangalda ağız tadıyla sucuk yapmaya kalksak hangi markayı, kasabı, yerel üreticiyi seçmeliyiz?
Kendimden bir örnek verip ilk taşı atayım. Tavsiye üzerine Çatalca Kestanelik köyünde yer alan İstanbul kasabından deneme amaçlı sucuk almıştım, ilk aldığım sucuk müthişti hatta 2. sefer almak için sabahın 7'sinde yola çıkmıştım. Ancak 2. sefer aldığım sucuk hayal kırıklığı yarattı, yiyemedim. Sonra İğneada'da sürekli köfte ya da sucuk yediğim Dobro Doşli'den sucuk aldım, ilk aldığım sucuk süperdi, o gazla 1 ay sonra tekrardan gittim, 2. aldığım sucuk yenilecek gibi değildi. Kasap sucuklarında sanırım bir standart yok, bir aldığın ile öteki aldığının lezzeti birbirini tutmuyor.
Konumuza geri dönersek, doğal olsun, ısıl işlem görmesin, içinde fik fik farklı bir hayvan eti olmasın, bu kriterlere göre nereden hangi sucuğu alalım, getirtelim ağalar?
Bu tarz kasap sucuklarında küçük çaplı imalat olduğundan bir partisi bir diğerii tutmaz, bir sefer beğenip sonrasındakini beğenmemek normaldir yani.
Büyükçekmece'nin karşı tarafında Mimaroba'da Eski Kasap diye bir kasap var oranın sucukları da fena değil, hem sana daha yakın. O kasabın etleri de az biraz pahalı gibi ama kaliteli bir yer, hazır köfte alıyordum oradan.
-
tommygun adlı üyeden alıntı
Eskiden güzeldi, kanatlı eti söylentisinden sonra bir daha yemedim. Gerçi sarı etiketli bir ürünleri varmış, ona "çok güzel" diyorlar.
Şu olsa gerek: https://www.apikoglu.com.tr/100-yill...a-sucuk-450-gr
-
Cyan adlı üyeden alıntı
Budur, evet.
-
tommygun adlı üyeden alıntı
Budur, evet.
Hikâyeye baktım: 2012'deki bir mevzu, et ve kanatlı ürünlerde aynı hat / makine parkuru kullanılmasından kaynaklı temizlik sonrası kalıntı kaynaklı bulaşıklık olmuştur demişler sonra da hatları ayırmışlar. Anamların evine hep bu marka alınırdı.
-
Bizim amca oğlunun kendi beslediği büyük başlardan yaptığı el yapımı Muğla usulü köy sucuğunu denemelisin başkanım üstüne tanımam.
-
Ankara, sağlık kasabı. Adamların her ürünü mükemmel ötesi.
-
Marketten aldığımız Cumhuriyet iş görmüyor mu yaw? Ben seviyorum.
-
zaferce adlı üyeden alıntı
Marketten aldığımız Cumhuriyet iş görmüyor mu yaw? Ben seviyorum.
Tabi ki iş görür ama benim buradaki marketlerde bulunmuyor.
-
Market sucuğu hariç neredeyse tüm kasap sucuklarına okeyim, hele ki mangalda az pişirilmiş yağları üstündeyse ekmekle kafa göz dalarım o sucuğa.
-
Sucuğun bir güzelliği de yemesi kolay. Yani motorla pikniğe/kampa gidince çok alet edevat götürmeye gerek yok, mangalda cızbız pişir koy ekmeğin arasına ye, tabak çanak derdi de olmaz.
-
tommygun adlı üyeden alıntı
hangi sucuğu alalım, getirtelim ağalar?
Dört dörtlük sucuk. Reyizin tafsiyesi.
-
Genelde markette satılan sucukları tercih ediyorum ama ilk fırsatta youtube videolarını takip ettiğim ilkay tınaztepe nin dağda yaşam markalı sucuklarını bi test edeceğim..
-
sakarya da nallı kuzu sucukları meşhurdur
bizim köyün meşhur manda sucuğu vardı sakarya akyazı çatalköprü köyü artık pek manda kalmadı ve bulması zahmetli oldu
bizim enişte var mis gibi beygir kesip yapıyor 3 4 defa yakalandı firma ismi değiştirdi devam babama her seferinde 3 4 kangal verir babam da bana veriyor aq sinir vs ne varsa çıkıyor içinden babama dedim ki bu makina kemik çekse yemin ediyorum enişte onu bile sıyırmadan çeker sucuk yapar gülüyoruz
beyler içine baharat katılmış tadı değiştirlmiş her gıda da hile yapılabiliyor her firma yapar demiyorum ama dikkat edin
-
Ege Tire Sucukları internet üzerinden satışları var, bazı şarküterilerde de satılıyor. Denemek için bir şans vermenizi öneririm. İzmir'de karışık sandviç, kumru vs gibi ürünlere kaliteli yerler bu sucuğu kullanır.
-
Ayvacık'ta Genç Kasap'ın sucuğundan memnundum ama devretti. Şimdilerde Orhan Kasap'tan alıyorum. Daha az baharatlı ama ondan da memnunum. Bildiğim kadarıyla İstanbul'a falan gönderiyorlar.
Bu arada Çanakkale'nin yerel zinciri olan Uysal Market'in sucuğu da kasap sucuğuna yakın, az baharatlı ve güzel bir sucuk.
-
Tire süt ürünleri sucuğu. Ağikoğlu antirikot sucuk. Aydın tarafından deve sucuğu.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)