Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Motosiklet sürücülerinin favori sucuk markası

    REKLAM ALANI
  1. #21

    Üyelik
    13 Haziran 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    falcon flash 100
    Ramzey motosiklet fabrikasında çalışıyordum yanımız da beşler sucuk fabrikası vardı.

    Bir birlerine köprü ile bağlı iki binadan oluşuyordu biri ahır diğeri de kesimhane ve sucuk yapılan bina.

    Her sabah işe başlarken o köprüden bir kaç büyükbaş ile bir kaç koyun geçiyordu.

    Dönüşü olmayan son yolculuklarını yapıyorlardı. Bazen insan ister istemez kasavetleniyordu.

    İşte öyle bir anı.
    espresso bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    maximusti, - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Ağustos 2015
    Şehir
    Elbistanlı
    Motosikleti
    KTM DUKE 250
    benim evin yakınlarında bir kasar var, kendisi yapıyor, hazır marka değil, uzun süredir onu tüketiyorum.

  3. #23
    ufoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Xpulse 200t
    Bu ay facebooku açtığımda deli gibi sucuk reklamları çıkmaya başladı.
    Hepside en has "Afyon sucuğu" olduğunu iddia etmekte.

    Kilosu (kangalı değil kilosu) 99 liraya kadar düştü.

    Üsterlikte %65 dana eti olduğunu iddia ediyorlar. Gerisi baharat ve kuyruk yağıymış!

    İddialarıda üretici olmalarıymış.
    Ulan dana etinin kilosu 300 liradan aşağı değil.
    %65 i 195 lira yapar.

    Millet sormadan soruşturmadan alıyor herhalde...
    espresso bunu beğendi.

  4. #24

    Üyelik
    26 Mart 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2022 DL650A
    Alıntı ufoz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu ay facebooku açtığımda deli gibi sucuk reklamları çıkmaya başladı.
    Hepside en has "Afyon sucuğu" olduğunu iddia etmekte.

    Kilosu (kangalı değil kilosu) 99 liraya kadar düştü.

    Üsterlikte %65 dana eti olduğunu iddia ediyorlar. Gerisi baharat ve kuyruk yağıymış!

    İddialarıda üretici olmalarıymış.
    Ulan dana etinin kilosu 300 liradan aşağı değil.
    %65 i 195 lira yapar.

    Millet sormadan soruşturmadan alıyor herhalde...
    Sucuk denen mereti (tadından başka) bir de bu yüzden sevmiyorum; ne yediğin belli değil esasen...
    ufoz bunu beğendi.

  5. #25
    espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Trakya
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Alıntı ufoz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu ay facebooku açtığımda deli gibi sucuk reklamları çıkmaya başladı.
    Hepside en has "Afyon sucuğu" olduğunu iddia etmekte.

    Kilosu (kangalı değil kilosu) 99 liraya kadar düştü.

    Üsterlikte %65 dana eti olduğunu iddia ediyorlar. Gerisi baharat ve kuyruk yağıymış!

    İddialarıda üretici olmalarıymış.
    Ulan dana etinin kilosu 300 liradan aşağı değil.
    %65 i 195 lira yapar.

    Millet sormadan soruşturmadan alıyor herhalde...
    sucuk kıymadan yapılıyor, ee, kıyma olmuş 380 lira, kıymadan daha ucuzsa kesin bir hile vardır. Sucuk aldığım kasapta kıyma fiyatını da soruyorum. Sucuk kıymadan ucuzsa ne koydunuz bunun içine derim.
    ufoz bunu beğendi.

  6. #26
    mavellen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Mayıs 2016
    Alıntı tommygun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Değerli arkadaşlar İstanbul için konuşayım, havalar güzel gidiyor. Mangal sezonunu henüz bitirmedik. Gerçi mangalın sezonu bitmez sanırım, kışın kar altında bile yapılır. Enfes olur. Bu platformda onlarca şehirden binlerce kişiyiz, şöyle mangalda ağız tadıyla sucuk yapmaya kalksak hangi markayı, kasabı, yerel üreticiyi seçmeliyiz?

    Kendimden bir örnek verip ilk taşı atayım. Tavsiye üzerine Çatalca Kestanelik köyünde yer alan İstanbul kasabından deneme amaçlı sucuk almıştım, ilk aldığım sucuk müthişti hatta 2. sefer almak için sabahın 7'sinde yola çıkmıştım. Ancak 2. sefer aldığım sucuk hayal kırıklığı yarattı, yiyemedim. Sonra İğneada'da sürekli köfte ya da sucuk yediğim Dobro Doşli'den sucuk aldım, ilk aldığım sucuk süperdi, o gazla 1 ay sonra tekrardan gittim, 2. aldığım sucuk yenilecek gibi değildi. Kasap sucuklarında sanırım bir standart yok, bir aldığın ile öteki aldığının lezzeti birbirini tutmuyor.

    Konumuza geri dönersek, doğal olsun, ısıl işlem görmesin, içinde fik fik farklı bir hayvan eti olmasın, bu kriterlere göre nereden hangi sucuğu alalım, getirtelim ağalar?
    Ben sucuk hastasıyım. Afyonda bir çok markayı denedim. Tamamen doğal olanlarıda. Cumhuriyetten başkasını almıyorum. Yalnız evde yapmak istiyorum. Eğerki evde yaptığımdan randuman alırsam Cumhuriyet sucuklarınıda almam. Evde döner falan yapıyorum. Güzel oluyor. Sucuğu pişirip ağzına atınca müthiş bir haz oluyor. O hazı alamadığımda o sucuk amerika başkanına özel imalat edilsede benim gözümde para etmez.
    tommygun ve espresso bunu beğendiler.
    Mey Biter Saki Kalır, Her Renk Solar Haki Kalır, Diploma İnsanın Cehaletini Alsa Da, Hamurunda Varsa Eşeklik, Baki Kalır.

  7. #27
    ufoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Xpulse 200t
    Alıntı Cyan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sucuk denen mereti (tadından başka) bir de bu yüzden sevmiyorum; ne yediğin belli değil esasen...
    Baharatı basınca al sana sucuk oluyor...

    Alıntı espresso adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sucuk kıymadan yapılıyor, ee, kıyma olmuş 380 lira, kıymadan daha ucuzsa kesin bir hile vardır. Sucuk aldığım kasapta kıyma fiyatını da soruyorum. Sucuk kıymadan ucuzsa ne koydunuz bunun içine derim.
    FB dede soruyor adam,
    "Kilosu 99 liradan sucuk yerine, sizi zahmetten kurtarayım. Bana kilosu 200 liradan kıyma gönderin" diyor.
    Doğal olarak cevap yok.
    espresso ve maximusti, bunu beğendiler.

  8. #28
    okanbagiscan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Eylül 2016
    Şehir
    İstanbul Kartal
    Benim kuzen Düzcede kasap.Ben gidip ondan alırdım.Sanırım bu sucuk işinde bir düzenleme oldu.Çiğköftede soslu tavukta olduğu gibi.Kendi yapmıyor artık.Bir kaç kere aldım bir iyi bir kötü çıkıyor.Teee Düzceyede gitmeye üşeniyorum.Hep aynı kalite ve tadda olsa yine gidilirde.İşte yazı tura gibi.
    espresso bunu beğendi.

  9. #29
    otopsici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Nisan 2009
    Şehir
    van
    Motosikleti
    Yamaha tracer 900 - Yamaha tracer 700
    Alıntı tommygun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Değerli arkadaşlar İstanbul için konuşayım, havalar güzel gidiyor. Mangal sezonunu henüz bitirmedik. Gerçi mangalın sezonu bitmez sanırım, kışın kar altında bile yapılır. Enfes olur. Bu platformda onlarca şehirden binlerce kişiyiz, şöyle mangalda ağız tadıyla sucuk yapmaya kalksak hangi markayı, kasabı, yerel üreticiyi seçmeliyiz?

    Kendimden bir örnek verip ilk taşı atayım. Tavsiye üzerine Çatalca Kestanelik köyünde yer alan İstanbul kasabından deneme amaçlı sucuk almıştım, ilk aldığım sucuk müthişti hatta 2. sefer almak için sabahın 7'sinde yola çıkmıştım. Ancak 2. sefer aldığım sucuk hayal kırıklığı yarattı, yiyemedim. Sonra İğneada'da sürekli köfte ya da sucuk yediğim Dobro Doşli'den sucuk aldım, ilk aldığım sucuk süperdi, o gazla 1 ay sonra tekrardan gittim, 2. aldığım sucuk yenilecek gibi değildi. Kasap sucuklarında sanırım bir standart yok, bir aldığın ile öteki aldığının lezzeti birbirini tutmuyor.

    Konumuza geri dönersek, doğal olsun, ısıl işlem görmesin, içinde fik fik farklı bir hayvan eti olmasın, bu kriterlere göre nereden hangi sucuğu alalım, getirtelim ağalar?
    Aga ben sucuk yerine mangal balığı tercih ediyorum.
    Hem ne yediğim belli hem sağlıklı.

    ufak anlatayım.
    Alıyorum uskumru veya palamutu fleto kesiyorum mangala atıyorum.
    pişmesi sucukla aynı süre.
    daha sonra derin bir kaba ince söğüş yapılmış kuru soğan ve ince kıyılmış maydonozu koyuyorum.
    tuz, karabiber, pulbiber, sirke, yağ, nar ekşisi koyup elle yoğurduktan sonra üzerine biraz limon sıkıp tekrar elle yoğuruyorum.
    önce balıkları tavadan alıp sandviç ekmeğinin arasına koyduktan sonra üzerine bu salatayı koyuyorum.
    dibinde kalan suyuda balığa döktün mü üff
    yanında bir de turşu suyu
    tommygun, espresso ve Cyan bunu beğendiler.
    Doğru yüz kişi yalanlasa da DOĞRUDUR.
    Yanlış yüz kişi doğrulasa da YANLIŞTIR.
    Dürüst olun DANSÖZLERİ kimse sevmez

  10. #30

    Üyelik
    13 Haziran 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    falcon flash 100
    Alıntı ufoz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu ay facebooku açtığımda deli gibi sucuk reklamları çıkmaya başladı.
    Hepside en has "Afyon sucuğu" olduğunu iddia etmekte.

    Kilosu (kangalı değil kilosu) 99 liraya kadar düştü.

    Üsterlikte %65 dana eti olduğunu iddia ediyorlar. Gerisi baharat ve kuyruk yağıymış!

    İddialarıda üretici olmalarıymış.
    Ulan dana etinin kilosu 300 liradan aşağı değil.
    %65 i 195 lira yapar.

    Millet sormadan soruşturmadan alıyor herhalde...
    Bunlar etten değil soya fasulyesinden yapılan sucuklar.

    İşin kötüsü soya mı, dana eti mi olduğunu bir çok laboratuvar ayırt edemiyor.

    Ancak gelişmiş üç, beş laboratuvar ayırt edebiliyor.

    Sahtekarlar da buna güveniyor.
    espresso bunu beğendi.

  11. #31
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı otopsici adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aga ben sucuk yerine mangal balığı tercih ediyorum.
    Hem ne yediğim belli hem sağlıklı.

    ufak anlatayım.
    Alıyorum uskumru veya palamutu fleto kesiyorum mangala atıyorum.
    pişmesi sucukla aynı süre.
    daha sonra derin bir kaba ince söğüş yapılmış kuru soğan ve ince kıyılmış maydonozu koyuyorum.
    tuz, karabiber, pulbiber, sirke, yağ, nar ekşisi koyup elle yoğurduktan sonra üzerine biraz limon sıkıp tekrar elle yoğuruyorum.
    önce balıkları tavadan alıp sandviç ekmeğinin arasına koyduktan sonra üzerine bu salatayı koyuyorum.
    dibinde kalan suyuda balığa döktün mü üff
    yanında bir de turşu suyu
    En güzeli. Uskumru ızgara için ideal bir balık. Yağlı, lezzetli ve hesaplı. Haftada 2 kez deniz ürünü tavsiye ediliyor zaten. Daha tuzlu ama kırmızı ete göre acaip faydalı. Ki sucuk kırmızı et de değil. Daha da kötüsü zararlı koruyucu madde içermesi. Her türlü işlenmiş et ürünü (salam, sosis, sucuk) sorunlu bu açıdan. Bir de fiyat ve lezzet için optimize edildiklerinden içerikleri acaip sağlıksız. Evde hep bulundururdum sucuk ama azaltıyorum artık.

  12. #32
    sallami - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Temmuz 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
    Alıntı ufoz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu ay facebooku açtığımda deli gibi sucuk reklamları çıkmaya başladı.
    Hepside en has "Afyon sucuğu" olduğunu iddia etmekte.

    Kilosu (kangalı değil kilosu) 99 liraya kadar düştü.

    Üsterlikte %65 dana eti olduğunu iddia ediyorlar. Gerisi baharat ve kuyruk yağıymış!

    İddialarıda üretici olmalarıymış.
    Ulan dana etinin kilosu 300 liradan aşağı değil.
    %65 i 195 lira yapar.

    Millet sormadan soruşturmadan alıyor herhalde...
    Hocam onlar sakatattan yapılıyor. "Sakat at"

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 12:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:53 ----------

    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    En güzeli. Uskumru ızgara için ideal bir balık. Yağlı, lezzetli ve hesaplı. Haftada 2 kez deniz ürünü tavsiye ediliyor zaten. Daha tuzlu ama kırmızı ete göre acaip faydalı. Ki sucuk kırmızı et de değil. Daha da kötüsü zararlı koruyucu madde içermesi. Her türlü işlenmiş et ürünü (salam, sosis, sucuk) sorunlu bu açıdan. Bir de fiyat ve lezzet için optimize edildiklerinden içerikleri acaip sağlıksız. Evde hep bulundururdum sucuk ama azaltıyorum artık.
    Evet, yerlisi olsa daha lezzetli ama, ithal uskumru mangal için süper. Sucukta kimyasal yoksa veya evde yapabilirseniz diğerlerine göre sıkıntı daha az oluyor. Ben sosisi ağzıma bile sürmem.
    espresso bunu beğendi.
    ''Bir adam hangi yolda gidiyorsa, o yol onun kendi seçimidir.'' İp Man

  13. #33

    Üyelik
    21 Kasım 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Marka olarak arada deniyorum bişeyler, onlarda da pek standart olmayabiliyor ama genel olarak Polonez'in sucukları güzel oluyor.
    Gerçek sucuk olarak bakacak olursak Şile'de Çayırbaşı'nda Can&Efe Kasap var, kendi yaptıkları sucuk bayağı güzel ama bu sene ilk kez geçen hafta alabildim, baharatı biraz fazla kaçmış gibiydi. Belki ateşteyken üstüne 1-2 damla su serpmek rahatlatabilir bilemedim =)

    Bir de Demirköy'de sabah ormanda arada kahvaltı hazırlamaya üşenip tost yemeğe gittiğimiz bir kahve var, adamlara sormuştum sucuk nereden diye söylemişti orada bir kasap ama unuttum. Manda sucuğu muhtemelen. Aklımı yitirmiştim. Tekrar gidebilirsem öğrenince yazarım.
    tommygun ve espresso bunu beğendiler.

  14. #34
    okanius - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mart 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    BMW R1200 GS
    Geçenlerde Kaz Dağlarında ki Hasan Boğuldu Şelalesinin oradan aldım. Çok güzel çıktı.
    Valla evde çocuklar çok tüketiyor. Köfteci Yusuf tan alıyorum genellikle. Beğenmeyeceksiniz muhtemelen ama gayet lezzetli...
    Bu arada Köfteci Yusuf un antrikotu da uygun fiyatlı ve gayet güzel. Yanlış hatırlamıyorsam kilosu 430 TL.
    tommygun ve espresso bunu beğendiler.

  15. #35
    maximusti, - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Ağustos 2015
    Şehir
    Elbistanlı
    Motosikleti
    KTM DUKE 250
    Alıntı okanius adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geçenlerde Kaz Dağlarında ki Hasan Boğuldu Şelalesinin oradan aldım. Çok güzel çıktı.
    Valla evde çocuklar çok tüketiyor. Köfteci Yusuf tan alıyorum genellikle. Beğenmeyeceksiniz muhtemelen ama gayet lezzetli...
    Bu arada Köfteci Yusuf un antrikotu da uygun fiyatlı ve gayet güzel. Yanlış hatırlamıyorsam kilosu 430 TL.
    ne kadar doğru ne kadarı safsata bilmiyorum ama, köfteci yusufun etlerine dair çok kötü şeyler okudum.
    espresso bunu beğendi.

  16. #36
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İzmir, Pornova
    Motosikleti
    Ülkedeki en yüksek km.li Kawasaki Er6F (2008)
    Deneme amaçlı Apikoğlu sarı etiketli klasik fermante sucuk siparişi verdim. Yedikten sonra fikirlerimi yazarım.

    Bunun dışında Memcoş48 kardeşimin akrabasının imalatı sucuğu, Kasım gibi sipariş vereceğim. Çünkü o zamana yetişiyormuş.

    Patronumun Ankara'da bir kasabı varmış, o da sucuklar için "süper" diyor ki Kastamonu'da alışveriş yaptığı üreticiden vazgeçmiş. O kasaptan alırsam hesabı patrona iteleyebilirim

    Cumhuriyet ve Coşkun hali hazırda yediğim ve beğendiğim ürünler. Kendi aldıklarımdan hayır görmezsem tabi ki marketten eskisi gibi bu ikisinden birini alırım.

    Ege Tire sucukları Ayvalık'ta yer alan ve sürekli gittiğim Hacıoğlu Aşkın Tost Evinde kullanılıyor. Tadı güzel, web sitelerine baktım, bir ara oradan da deneme amaçlı sipariş verebilirim.

    @okanius seninle de yapacağımız uzun yolun güzergahı Kaz Dağlarından geçerse senin mekandan da sucuk alırım.
    Cyan, espresso ve mertowski bunu beğendiler.

  17. #37

    Üyelik
    24 Mart 2008
    Alıntı tommygun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kaz Dağlarından geçerse
    Ben de beklerim
    tommygun bunu beğendi.

  18. #38
    kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Aralık 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBF1000FA

  19. #39
    sallami - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Temmuz 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
    Abi pazar günü bizim Beylikdüzü pazarında 2 tane lüks peynirci var. Onlarda Ege Türk sucuk ve sosisi bulabilirsin. 10 numara 5 yıldızdır. Almanya'dan geliyor.
    tommygun bunu beğendi.
    ''Bir adam hangi yolda gidiyorsa, o yol onun kendi seçimidir.'' İp Man

  20. #40

    Üyelik
    13 Haziran 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    falcon flash 100
    Alıntı sallami adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abi pazar günü bizim Beylikdüzü pazarında 2 tane lüks peynirci var. Onlarda Ege Türk sucuk ve sosisi bulabilirsin. 10 numara 5 yıldızdır. Almanya'dan geliyor.
    Nasıl yani adamlar Almanya dan sucuk mu getiriyor?


2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)