Motosiklet sürücülerinin favori sucuk markası
Reklamlar
-
Ramzey motosiklet fabrikasında çalışıyordum yanımız da beşler sucuk fabrikası vardı.
Bir birlerine köprü ile bağlı iki binadan oluşuyordu biri ahır diğeri de kesimhane ve sucuk yapılan bina.
Her sabah işe başlarken o köprüden bir kaç büyükbaş ile bir kaç koyun geçiyordu.
Dönüşü olmayan son yolculuklarını yapıyorlardı. Bazen insan ister istemez kasavetleniyordu.
İşte öyle bir anı.
Reklamlar
-
benim evin yakınlarında bir kasar var, kendisi yapıyor, hazır marka değil, uzun süredir onu tüketiyorum.
-
Bu ay facebooku açtığımda deli gibi sucuk reklamları çıkmaya başladı.
Hepside en has "Afyon sucuğu" olduğunu iddia etmekte.
Kilosu (kangalı değil kilosu) 99 liraya kadar düştü.
Üsterlikte %65 dana eti olduğunu iddia ediyorlar. Gerisi baharat ve kuyruk yağıymış!
İddialarıda üretici olmalarıymış.
Ulan dana etinin kilosu 300 liradan aşağı değil.
%65 i 195 lira yapar.
Millet sormadan soruşturmadan alıyor herhalde...
-
ufoz adlı üyeden alıntı
Bu ay facebooku açtığımda deli gibi sucuk reklamları çıkmaya başladı.
Hepside en has "Afyon sucuğu" olduğunu iddia etmekte.
Kilosu (kangalı değil kilosu) 99 liraya kadar düştü.
Üsterlikte %65 dana eti olduğunu iddia ediyorlar. Gerisi baharat ve kuyruk yağıymış!
İddialarıda üretici olmalarıymış.
Ulan dana etinin kilosu 300 liradan aşağı değil.
%65 i 195 lira yapar.
Millet sormadan soruşturmadan alıyor herhalde...
Sucuk denen mereti (tadından başka) bir de bu yüzden sevmiyorum; ne yediğin belli değil esasen...
-
ufoz adlı üyeden alıntı
Bu ay facebooku açtığımda deli gibi sucuk reklamları çıkmaya başladı.
Hepside en has "Afyon sucuğu" olduğunu iddia etmekte.
Kilosu (kangalı değil kilosu) 99 liraya kadar düştü.
Üsterlikte %65 dana eti olduğunu iddia ediyorlar. Gerisi baharat ve kuyruk yağıymış!
İddialarıda üretici olmalarıymış.
Ulan dana etinin kilosu 300 liradan aşağı değil.
%65 i 195 lira yapar.
Millet sormadan soruşturmadan alıyor herhalde...
sucuk kıymadan yapılıyor, ee, kıyma olmuş 380 lira, kıymadan daha ucuzsa kesin bir hile vardır. Sucuk aldığım kasapta kıyma fiyatını da soruyorum. Sucuk kıymadan ucuzsa ne koydunuz bunun içine derim.
-
tommygun adlı üyeden alıntı
Değerli arkadaşlar İstanbul için konuşayım, havalar güzel gidiyor. Mangal sezonunu henüz bitirmedik. Gerçi mangalın sezonu bitmez sanırım, kışın kar altında bile yapılır. Enfes olur. Bu platformda onlarca şehirden binlerce kişiyiz, şöyle mangalda ağız tadıyla sucuk yapmaya kalksak hangi markayı, kasabı, yerel üreticiyi seçmeliyiz?
Kendimden bir örnek verip ilk taşı atayım. Tavsiye üzerine Çatalca Kestanelik köyünde yer alan İstanbul kasabından deneme amaçlı sucuk almıştım, ilk aldığım sucuk müthişti hatta 2. sefer almak için sabahın 7'sinde yola çıkmıştım. Ancak 2. sefer aldığım sucuk hayal kırıklığı yarattı, yiyemedim. Sonra İğneada'da sürekli köfte ya da sucuk yediğim Dobro Doşli'den sucuk aldım, ilk aldığım sucuk süperdi, o gazla 1 ay sonra tekrardan gittim, 2. aldığım sucuk yenilecek gibi değildi. Kasap sucuklarında sanırım bir standart yok, bir aldığın ile öteki aldığının lezzeti birbirini tutmuyor.
Konumuza geri dönersek, doğal olsun, ısıl işlem görmesin, içinde fik fik farklı bir hayvan eti olmasın, bu kriterlere göre nereden hangi sucuğu alalım, getirtelim ağalar?
Ben sucuk hastasıyım. Afyonda bir çok markayı denedim. Tamamen doğal olanlarıda. Cumhuriyetten başkasını almıyorum. Yalnız evde yapmak istiyorum. Eğerki evde yaptığımdan randuman alırsam Cumhuriyet sucuklarınıda almam. Evde döner falan yapıyorum. Güzel oluyor. Sucuğu pişirip ağzına atınca müthiş bir haz oluyor. O hazı alamadığımda o sucuk amerika başkanına özel imalat edilsede benim gözümde para etmez.
Mey Biter Saki Kalır, Her Renk Solar Haki Kalır, Diploma İnsanın Cehaletini Alsa Da, Hamurunda Varsa Eşeklik, Baki Kalır.
-
Cyan adlı üyeden alıntı
Sucuk denen mereti (tadından başka) bir de bu yüzden sevmiyorum; ne yediğin belli değil esasen...
Baharatı basınca al sana sucuk oluyor...
espresso adlı üyeden alıntı
sucuk kıymadan yapılıyor, ee, kıyma olmuş 380 lira, kıymadan daha ucuzsa kesin bir hile vardır. Sucuk aldığım kasapta kıyma fiyatını da soruyorum. Sucuk kıymadan ucuzsa ne koydunuz bunun içine derim.
FB dede soruyor adam,
"Kilosu 99 liradan sucuk yerine, sizi zahmetten kurtarayım. Bana kilosu 200 liradan kıyma gönderin" diyor.
Doğal olarak cevap yok.
-
Benim kuzen Düzcede kasap.Ben gidip ondan alırdım.Sanırım bu sucuk işinde bir düzenleme oldu.Çiğköftede soslu tavukta olduğu gibi.Kendi yapmıyor artık.Bir kaç kere aldım bir iyi bir kötü çıkıyor.Teee Düzceyede gitmeye üşeniyorum.Hep aynı kalite ve tadda olsa yine gidilirde.İşte yazı tura gibi.
-
tommygun adlı üyeden alıntı
Değerli arkadaşlar İstanbul için konuşayım, havalar güzel gidiyor. Mangal sezonunu henüz bitirmedik. Gerçi mangalın sezonu bitmez sanırım, kışın kar altında bile yapılır. Enfes olur. Bu platformda onlarca şehirden binlerce kişiyiz, şöyle mangalda ağız tadıyla sucuk yapmaya kalksak hangi markayı, kasabı, yerel üreticiyi seçmeliyiz?
Kendimden bir örnek verip ilk taşı atayım. Tavsiye üzerine Çatalca Kestanelik köyünde yer alan İstanbul kasabından deneme amaçlı sucuk almıştım, ilk aldığım sucuk müthişti hatta 2. sefer almak için sabahın 7'sinde yola çıkmıştım. Ancak 2. sefer aldığım sucuk hayal kırıklığı yarattı, yiyemedim. Sonra İğneada'da sürekli köfte ya da sucuk yediğim Dobro Doşli'den sucuk aldım, ilk aldığım sucuk süperdi, o gazla 1 ay sonra tekrardan gittim, 2. aldığım sucuk yenilecek gibi değildi. Kasap sucuklarında sanırım bir standart yok, bir aldığın ile öteki aldığının lezzeti birbirini tutmuyor.
Konumuza geri dönersek, doğal olsun, ısıl işlem görmesin, içinde fik fik farklı bir hayvan eti olmasın, bu kriterlere göre nereden hangi sucuğu alalım, getirtelim ağalar?
Aga ben sucuk yerine mangal balığı tercih ediyorum.
Hem ne yediğim belli hem sağlıklı.
ufak anlatayım.
Alıyorum uskumru veya palamutu fleto kesiyorum mangala atıyorum.
pişmesi sucukla aynı süre.
daha sonra derin bir kaba ince söğüş yapılmış kuru soğan ve ince kıyılmış maydonozu koyuyorum.
tuz, karabiber, pulbiber, sirke, yağ, nar ekşisi koyup elle yoğurduktan sonra üzerine biraz limon sıkıp tekrar elle yoğuruyorum.
önce balıkları tavadan alıp sandviç ekmeğinin arasına koyduktan sonra üzerine bu salatayı koyuyorum.
dibinde kalan suyuda balığa döktün mü üff
yanında bir de turşu suyu
Doğru yüz kişi yalanlasa da DOĞRUDUR.
Yanlış yüz kişi doğrulasa da YANLIŞTIR.
Dürüst olun DANSÖZLERİ kimse sevmez
-
ufoz adlı üyeden alıntı
Bu ay facebooku açtığımda deli gibi sucuk reklamları çıkmaya başladı.
Hepside en has "Afyon sucuğu" olduğunu iddia etmekte.
Kilosu (kangalı değil kilosu) 99 liraya kadar düştü.
Üsterlikte %65 dana eti olduğunu iddia ediyorlar. Gerisi baharat ve kuyruk yağıymış!
İddialarıda üretici olmalarıymış.
Ulan dana etinin kilosu 300 liradan aşağı değil.
%65 i 195 lira yapar.
Millet sormadan soruşturmadan alıyor herhalde...
Bunlar etten değil soya fasulyesinden yapılan sucuklar.
İşin kötüsü soya mı, dana eti mi olduğunu bir çok laboratuvar ayırt edemiyor.
Ancak gelişmiş üç, beş laboratuvar ayırt edebiliyor.
Sahtekarlar da buna güveniyor.
-
otopsici adlı üyeden alıntı
Aga ben sucuk yerine mangal balığı tercih ediyorum.
Hem ne yediğim belli hem sağlıklı.
ufak anlatayım.
Alıyorum uskumru veya palamutu fleto kesiyorum mangala atıyorum.
pişmesi sucukla aynı süre.
daha sonra derin bir kaba ince söğüş yapılmış kuru soğan ve ince kıyılmış maydonozu koyuyorum.
tuz, karabiber, pulbiber, sirke, yağ, nar ekşisi koyup elle yoğurduktan sonra üzerine biraz limon sıkıp tekrar elle yoğuruyorum.
önce balıkları tavadan alıp sandviç ekmeğinin arasına koyduktan sonra üzerine bu salatayı koyuyorum.
dibinde kalan suyuda balığa döktün mü üff
yanında bir de turşu suyu
En güzeli. Uskumru ızgara için ideal bir balık. Yağlı, lezzetli ve hesaplı. Haftada 2 kez deniz ürünü tavsiye ediliyor zaten. Daha tuzlu ama kırmızı ete göre acaip faydalı. Ki sucuk kırmızı et de değil. Daha da kötüsü zararlı koruyucu madde içermesi. Her türlü işlenmiş et ürünü (salam, sosis, sucuk) sorunlu bu açıdan. Bir de fiyat ve lezzet için optimize edildiklerinden içerikleri acaip sağlıksız. Evde hep bulundururdum sucuk ama azaltıyorum artık.
-
ufoz adlı üyeden alıntı
Bu ay facebooku açtığımda deli gibi sucuk reklamları çıkmaya başladı.
Hepside en has "Afyon sucuğu" olduğunu iddia etmekte.
Kilosu (kangalı değil kilosu) 99 liraya kadar düştü.
Üsterlikte %65 dana eti olduğunu iddia ediyorlar. Gerisi baharat ve kuyruk yağıymış!
İddialarıda üretici olmalarıymış.
Ulan dana etinin kilosu 300 liradan aşağı değil.
%65 i 195 lira yapar.
Millet sormadan soruşturmadan alıyor herhalde...
Hocam onlar sakatattan yapılıyor. "Sakat at"
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:53 ----------
hasmet adlı üyeden alıntı
En güzeli. Uskumru ızgara için ideal bir balık. Yağlı, lezzetli ve hesaplı. Haftada 2 kez deniz ürünü tavsiye ediliyor zaten. Daha tuzlu ama kırmızı ete göre acaip faydalı. Ki sucuk kırmızı et de değil. Daha da kötüsü zararlı koruyucu madde içermesi. Her türlü işlenmiş et ürünü (salam, sosis, sucuk) sorunlu bu açıdan. Bir de fiyat ve lezzet için optimize edildiklerinden içerikleri acaip sağlıksız. Evde hep bulundururdum sucuk ama azaltıyorum artık.
Evet, yerlisi olsa daha lezzetli ama, ithal uskumru mangal için süper. Sucukta kimyasal yoksa veya evde yapabilirseniz diğerlerine göre sıkıntı daha az oluyor. Ben sosisi ağzıma bile sürmem.
''Bir adam hangi yolda gidiyorsa, o yol onun kendi seçimidir.'' İp Man
-
Marka olarak arada deniyorum bişeyler, onlarda da pek standart olmayabiliyor ama genel olarak Polonez'in sucukları güzel oluyor.
Gerçek sucuk olarak bakacak olursak Şile'de Çayırbaşı'nda Can&Efe Kasap var, kendi yaptıkları sucuk bayağı güzel ama bu sene ilk kez geçen hafta alabildim, baharatı biraz fazla kaçmış gibiydi. Belki ateşteyken üstüne 1-2 damla su serpmek rahatlatabilir bilemedim =)
Bir de Demirköy'de sabah ormanda arada kahvaltı hazırlamaya üşenip tost yemeğe gittiğimiz bir kahve var, adamlara sormuştum sucuk nereden diye söylemişti orada bir kasap ama unuttum. Manda sucuğu muhtemelen. Aklımı yitirmiştim. Tekrar gidebilirsem öğrenince yazarım.
-
Geçenlerde Kaz Dağlarında ki Hasan Boğuldu Şelalesinin oradan aldım. Çok güzel çıktı.
Valla evde çocuklar çok tüketiyor. Köfteci Yusuf tan alıyorum genellikle. Beğenmeyeceksiniz muhtemelen ama gayet lezzetli...
Bu arada Köfteci Yusuf un antrikotu da uygun fiyatlı ve gayet güzel. Yanlış hatırlamıyorsam kilosu 430 TL.
-
okanius adlı üyeden alıntı
Geçenlerde Kaz Dağlarında ki Hasan Boğuldu Şelalesinin oradan aldım. Çok güzel çıktı.
Valla evde çocuklar çok tüketiyor. Köfteci Yusuf tan alıyorum genellikle. Beğenmeyeceksiniz muhtemelen ama gayet lezzetli...
Bu arada Köfteci Yusuf un antrikotu da uygun fiyatlı ve gayet güzel. Yanlış hatırlamıyorsam kilosu 430 TL.
ne kadar doğru ne kadarı safsata bilmiyorum ama, köfteci yusufun etlerine dair çok kötü şeyler okudum.
-
Deneme amaçlı Apikoğlu sarı etiketli klasik fermante sucuk siparişi verdim. Yedikten sonra fikirlerimi yazarım.
Bunun dışında Memcoş48 kardeşimin akrabasının imalatı sucuğu, Kasım gibi sipariş vereceğim. Çünkü o zamana yetişiyormuş.
Patronumun Ankara'da bir kasabı varmış, o da sucuklar için "süper" diyor ki Kastamonu'da alışveriş yaptığı üreticiden vazgeçmiş. O kasaptan alırsam hesabı patrona iteleyebilirim
Cumhuriyet ve Coşkun hali hazırda yediğim ve beğendiğim ürünler. Kendi aldıklarımdan hayır görmezsem tabi ki marketten eskisi gibi bu ikisinden birini alırım.
Ege Tire sucukları Ayvalık'ta yer alan ve sürekli gittiğim Hacıoğlu Aşkın Tost Evinde kullanılıyor. Tadı güzel, web sitelerine baktım, bir ara oradan da deneme amaçlı sipariş verebilirim.
@okanius seninle de yapacağımız uzun yolun güzergahı Kaz Dağlarından geçerse senin mekandan da sucuk alırım.
-
tommygun adlı üyeden alıntı
Kaz Dağlarından geçerse
Ben de beklerim
-
-
Abi pazar günü bizim Beylikdüzü pazarında 2 tane lüks peynirci var. Onlarda Ege Türk sucuk ve sosisi bulabilirsin. 10 numara 5 yıldızdır. Almanya'dan geliyor.
''Bir adam hangi yolda gidiyorsa, o yol onun kendi seçimidir.'' İp Man
-
sallami adlı üyeden alıntı
Abi pazar günü bizim Beylikdüzü pazarında 2 tane lüks peynirci var. Onlarda Ege Türk sucuk ve sosisi bulabilirsin. 10 numara 5 yıldızdır. Almanya'dan geliyor.
Nasıl yani adamlar Almanya dan sucuk mu getiriyor?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)