Kartvizit, Taşıt Satış İlanı ve Uyarı Levhanı Söyle; Sana Kim Olduğunu Söyleyeyim…
-
21 Ağustos 2023, 15:09
A bove ante, ab asino retro, a stulto undique caveto - Latince Atasözü
(Öküzün önünde, eşeğin arkasında, aptalın hiç bir tarafında durma)
Reklamlar
-
21 Ağustos 2023, 17:00
buna çok güldüm
-
21 Ağustos 2023, 17:39
"Ekmek arası çorba" sözünü duyduğumuzda haliyle hepimiz gülümsüyoruz ama doğru yazılışı "ekmek içi çorba" olmalıdır. Bir ara İstanbul'da modaydı ama şu an ben de pek göremiyorum. Bilmeyenlere şöyle tarif edeyim; Trabzon Vakfıkebir ekmeğinin ufağını düşünün, bu ekmeği üstten kesmişler, içindeki yumuşak ekmek kısmını almışlar, ortaya çanak gibi bir şey çıkmış, içine çorba doldurup 5 katı fiyata müşteriye itelemişler.
Buarada Zaruret köftecisi ya da Mecburiyet köftecisi gibi mekanlar, dizilerde ya da ekşisözlükte görüp bol bol makarasını yaptığımız Maslak Plazalar bölgesindeki beyaz yakalı arkadaşlara öğlen vakti yemek sunan bence leziz mekanlardır, lakin çok kalabalıklar. Benim gittiğim Zaruret köftecisi daha farklı mekandaydı sanki, burası eski yer olabilir ya da sahtesi olabilir.
-
21 Ağustos 2023, 17:57
Abi köftecilere laf kondurmuyorsun..
''Bir adam hangi yolda gidiyorsa, o yol onun kendi seçimidir.'' İp Man
-
21 Ağustos 2023, 18:02
sallami adlı üyeden alıntı
Abi köftecilere laf kondurmuyorsun..
Yok yahu imanım gevredi köfte yemekten. Bıktım Allah'ın gücüne gitmesin, bundan sonra daha farklı yemekler yemeyi düşünüyorum gittiğim şehir dışı mekanlarda.
-
21 Ağustos 2023, 22:46
tommygun adlı üyeden alıntı
Yok yahu imanım gevredi köfte yemekten. Bıktım Allah'ın gücüne gitmesin, bundan sonra daha farklı yemekler yemeyi düşünüyorum gittiğim şehir dışı mekanlarda.
Ciğer sevsen, kelle paça sevsen, işkembe sevsen, söğüş sevsen seçeneklerin çok olacak.
Keşan taraflarında satır et meşhurdur, denemek lazım. Keşan uzak gelirse de Tekirdağ'lı kuzenim geçenlerde Hayrabolu (ayrabol beyaa)'da bir satır etçiye gitmişler, güzel mekana benziyordu, konum alayım sana da gönderirim.
-
22 Ağustos 2023, 09:41
Abe üstüne de ayrobolu tatlısı yemek lazım bea.
''Bir adam hangi yolda gidiyorsa, o yol onun kendi seçimidir.'' İp Man
-
22 Ağustos 2023, 10:16
sallami adlı üyeden alıntı
Abe üstüne de ayrobolu tatlısı yemek lazım bea.
Zile'de 60'lı yıllarda ilkokula giderken, aynı sokağımızda "muhacir" olarak adlandırdığımız Balkan göçmeni bir iki ev vardı.
Yunanca'da "h" harfi olmadığı için, Balkan ağzıyla konuşurken "h" harfi ile başlayan kelimeleri "astane, epsi, ayvan" şeklinde telaffuz ederlerdi. Onları çok severdik. Bu muhacirlerin huy-karakter olarak ortak özellikleri son derece yumuşak başlı, inatlaşma yoluna gitmeyen, kavgaya gürültüye karışmayan, sevecen ve kibar insanlar olmaları idi.
Komşumuzun muhacir kızı ile evlenmediğime hala yanarım.
-
22 Ağustos 2023, 10:37
zileliorhan adlı üyeden alıntı
Zile'de 60'lı yıllarda ilkokula giderken, aynı sokağımızda "muhacir" olarak adlandırdığımız Balkan göçmeni bir iki ev vardı.
Yunanca'da "h" harfi olmadığı için, Balkan ağzıyla konuşurken "h" harfi ile başlayan kelimeleri "astane, epsi, ayvan" şeklinde telaffuz ederlerdi. Onları çok severdik. Bu muhacirlerin huy-karakter olarak ortak özellikleri son derece yumuşak başlı, inatlaşma yoluna gitmeyen, kavgaya gürültüye karışmayan, sevecen ve kibar insanlar olmaları idi.
Komşumuzun muhacir kızı ile evlenmediğime hala yanarım.
Sadece muhacirler değil Trakya'lıların epsi öyle konuşuyor. Trakya'nın bir kısmı balkan göçmenidir, onlar muhacir diye bilinir ama Trakya'da macır diye telaffuz edilir, dağlık bölgelerden geldikleri için dağlı diye de bilinirler. Mesela benim dağlı bir arkadaşım var diye cümle içinde kullanılır, bir de oranın yerlisi yani başka yerden göç etmemiş, bin yıl önce daha anadoluda Türkler yokken karadenizin kuzeyinden dolanarak gelip yerleşmiş olanları var onlara da gacal denir.
-
22 Ağustos 2023, 10:37
Kokoroç (onkrktr)
-
22 Ağustos 2023, 10:41
Angrypower adlı üyeden alıntı
Kokoroç (onkrktr)
Malesef kokoreç de sevmiyor.
Ben severim ama, yarı ekmek gömüp bir yarım ekmek daha yiyebilirim iyi kokoreç bulursam.
-
22 Ağustos 2023, 10:46
espresso adlı üyeden alıntı
Sadece muhacirler değil Trakya'lıların epsi öyle konuşuyor. Trakya'nın bir kısmı balkan göçmenidir, onlar muhacir diye bilinir ama Trakya'da macır diye telaffuz edilir, dağlık bölgelerden geldikleri için dağlı diye de bilinirler. Mesela benim dağlı bir arkadaşım var diye cümle içinde kullanılır, bir de oranın yerlisi yani başka yerden göç etmemiş, bin yıl önce daha anadoluda Türkler yokken karadenizin kuzeyinden dolanarak gelip yerleşmiş olanları var onlara da gacal denir.
Evet, öyle.
Havasından mı, suyundan mı, toprağından mı bilmiyorum. Ama Trakya'nın insanı, Türkiye'de gerçekten özel ve güzel.
Kendi zootekni konularımdan bir örnek vereyim.
Hayvan yetiştiriciliği konusunda bizim Anadolu insanının yaptığı yetiştiricilik hatalarını yapmıyorlar.
Trakya'da bir Avrupalı kafası ve mantalitesi var.
Ahdım olsun, eğer bir daha dünyaya gelirsem, Trakyalı bir kız ile evleneceğim.
Hanımın memleketine de yerleşip, hanımköylü olacağım.
-
22 Ağustos 2023, 10:55
Angrypower adlı üyeden alıntı
Kokoroç (onkrktr)
Hayatımda yemedim. Yiyebileceğimi de düşünmüyorum.
-
22 Ağustos 2023, 11:14
-
22 Ağustos 2023, 11:16
Abi yemek konusunda çok önyargılıyım. Allah affetsin tipini, kokusunu beğenmediğim yemeği tadamıyorum.
-
22 Ağustos 2023, 11:25
Abi yemek konusunda çok önyargılıyım. Allah affetsin tipini, kokusunu beğenmediğim yemeği tadamıyorum.
Kokoreç'in tipi de kokusu da çok iştah açıcı ama zevk meselesi deyip seçimine saygı duyuyorum.
Yanımıza Cyan'ı da alıp hem kokoreç, hem köfte vb. olan bir yere gitsek ne güzel olur.
-
22 Ağustos 2023, 11:34
Sana bir anımı anlatayım:
Yıl 1993.
Ankara Kızılay'da İngiliz Kültür Derneği'nde, 8 ay süreli İngilizce kursundayım.
Nejat Bey adında bir Türk, Nick Hilmann adında bir İngiliz hocamız vardı.
Bir gün Nick'in evine gittim.
Otururken, "Sütlü çay içer misin?" dedi.
Ben, küçük çocuklar gibi dilimi de çıkararak, "Eeeehh, çay hiç sütlü içilir mi?" dedim.
"Ben hazırlayıp, getiriyim. Tadına bak, beğenmezsen, götürür lavaboya dökerim" dedi.
İngilizlerin sütlü çay içtiklerini çok duymuştum ama hiç denememiştim.
Sütlü çay geldi. Tadına baktım, çok hoşuma gitti.
1993'den beri 30 yıldır çayı sütlü içiyorum.
İnşallah İstanbul'a bir geldiğimde, seni ziyaret ederim.
Gelirken 2 adet kokoreç getireceğim, biri sana.
Tadına bakınca, hoşuna gitmezse, ikisini de seve seve yerim.
Sonuç: Önyargı iyi bir meziyet değildir.
-
22 Ağustos 2023, 11:51
Sana bir anımı anlatayım:
Yıl 1993.
Ankara Kızılay'da İngiliz Kültür Derneği'nde, 8 ay süreli İngilizce kursundayım.
Nejat Bey adında bir Türk, Nick Hilmann adında bir İngiliz hocamız vardı.
Bir gün Nick'in evine gittim.
Otururken, "Sütlü çay içer misin?" dedi.
Ben, küçük çocuklar gibi dilimi de çıkararak, "Eeeehh, çay hiç sütlü içilir mi?" dedim.
"Ben hazırlayıp, getiriyim. Tadına bak, beğenmezsen, götürür lavaboya dökerim" dedi.
İngilizlerin sütlü çay içtiklerini çok duymuştum ama hiç denememiştim.
Sütlü çay geldi. Tadına baktım, çok hoşuma gitti.
1993'den beri 30 yıldır çayı sütlü içiyorum.
İnşallah İstanbul'a bir geldiğimde, seni ziyaret ederim.
Gelirken 2 adet kokoreç getireceğim, biri sana.
Tadına bakınca, hoşuna gitmezse, ikisini de seve seve yerim.
Sonuç: Önyargı iyi bir meziyet değildir.
Başımızın üstünde yerin var, buyur gel ama kokoreç getirme lütfen
-
22 Ağustos 2023, 12:25
Kokoroç kırmızı çizgimiz, bir oturuşta bir ekmek gömeriz. Makbulü sokakta araçta satanlardır. Hijyeni ne kadar az olursa, lezzeti o kadar fazla olur
-
22 Ağustos 2023, 12:27
Başımızın üstünde yerin var, buyur gel ama kokoreç getirme lütfen
Ben kokoreç getiriyim. Gözlerini ve bir elinle burnunu kapatıp, bir ısırık alsan, inan benim kokoreçi de istersin.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)