asgari ücret zammı geliyor artık enflasyonu neye göre hesaplayıp halkı düdüklerler belli değil.
asgari ücret zammı geliyor artık enflasyonu neye göre hesaplayıp halkı düdüklerler belli değil.
Madem bu baslik ekonomi hakkinda, ben de birax ekonomi haberleri vereyim.
https://www.ntv.com.tr/ntvpara/son-d...-06x_PDF4l72xQ
Bursaliiiii, hadi iyisin 5000 tl yi kaptin valla hehehe
Tayyip baba size bakiyor yeminle
Gule gule harca,
Ulen bursali ile dalga gecelim dedik kabak bizim basimiza patladi.
Annem para alamiyor, cunku ziraat odasina kayitli ciftci.
Yaziklar olsun versenize lan 5000 tl mizi.
Ahagaha cok iyi ya..koyluler ana avrat duz gidiyor puhahava
Dayım yoğun bakıma alınınca ailece apar topar memlekete gittik.
4 gün kaldım memlekette.
Bir iki yağhaneye uğradım.
Tamda şimdi zeytin sıkım mevsimi.
Her yerde aynı dümdüz muhabbeti dönüyor.
Bu arada,
Zeytinyağı fiyatları füze gibi yükseliyor.
Fabrikada borudan gelen taze sıkılmış zeytinyağı bile 220 liralar mertebesinde.
Galiba zeytinyağına yatırım sıkı para getirecek.
Not : Yatırım tavsiyesi değildir.
Gecmis olusun ufoz,umarim iyidir dayin.
Memleket neresi bilmiyorum ama edremit korfezinde zeytin yok, sicak mahsulu yakti.
Olan zeytin ise kalitesi dustu.
Bu sene 0.8 dizem z.yagini taristen 320-340 tl ye alıriz diye tahmin ediyorum.
https://www.bloomberght.com/taris-ze...ra-2341708-amp
Senin verdigin fiyat cok iyimser
Sağol Hırbo.
Pazartesi günü yağhaneden taze taze daha borudan akarken küçük tane sızma aldım. 250 lira ltsi. Asit 0.4 civarı
220 lik olan iri tane zeytinden. Bizim memlekette pek revaçta değildir iri tane.
Memleket Manisa.
Bilmeyen o borudan taze taze gelen zeytinyağını sevmez. Hafif acıdır ki biz öyle severiz Rengi koyu ve bulanıktır. Dinlendirmek gerekir.
Tariş üreticiden 295 liraya almaya başlamış.
Bulmak zor ama kontine değil de sızma zeytin yağı süper oluyor. O zaten bulanık oluyor. Her zaman bulmak mümkün olmuyor ama bulunca Amerika'ya getiriyorum bir şişe.
Bizimkilerin de İzmir'de zeytinlikleri var, durumlar nedir bir sorayım. İklimden mi ki? Öyleyse durum tüm dünyada da geçerli midir? Geçen yıl Kaliforniya'da zeytin olmadıydı. Arjantin'den ithal ettilerdi. Saf Kaliforniya zeytinyağının kilosu uçtuydu.
Geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim.
Madem zeytinyağı seversin o zaman şu linkini verdiğim yerden zeytinyağı al.
Yeni başladı zeytinyağı işine. Zeytinlikleri Muğla bölgesinde.
Adamın zeytinyağı mis gibi zeytin kokuyor.
Ağaçtan toplandığı gibi 4 saat içerisinde sıkıyorlar. Bu konuda son derece hassaslar. Sahibi arkadaşım.
Geçen yıldan kalma bir 5 lt daha var bende.
Kesinlikle tavsiye ederim.
Fiyat biraz yüksek.
O kalite için normal.
5 lt ler 3 haftaya biter.
http://www.granpa.com.tr
Büyük geçmiş olsun Ufoz.
Websitesine baktım, buraya yollamıyorlar malesef, ki astarı yüzünden pahalıya gelir muhtemelen. Buradaki bakkala sorayım bakalım getirtebilirler mi? Midye dolma bile getiriyorlar herifler.
Ama gurur duydum. Başarılı ürün çıkarıp, kurumsal marka olup, değer katmışlar ülkemize. Helal olsun. Bu açıdan bakir bir ülkeyiz. Markalaşıp uluslararası piyasaya açılması gereken o kadar çok ürün potansiyelimiz var ki...
"Bir kalkışma kokusu alıyorum." Detaylandırmak lazım mı sizce bu cümleyi?
Önümüzde yeni yıl, yeni zamlar, yeni "seçimler" var. Bu saatten sonra her şeye hazırlıklı olmakta fayda var.
Weak are prey
5lt 3k diyor gerçekten pahalıymış.Gerçi normal fiyatın ne olması gerektiğinide artık öngöremiyoruz belkide normaldir fiyat.Ben yakın sayılabilecek bir yerden ev aldım uğrayıp alabilrim gittiğimde.Ufuk abinin selamını getirdik dersek bize bir güzellik yaparlarmı.
zeytinciliğe giden arkadaşlarım vardı. yevmiye yerine 3 sene önce 5 litre zeytinyağı alırlardı 1 gün calısıp.
gecen sene 2.5 litreye düştü yevmiye.
bu sene sanırım 1 su bardağı verirler
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)