ekonomiden anlayan dolara yatırım yapan
duyda inanma senin bu yaptığını 65 yaşında emekli amcalar yapıyor neden ? çünkü borsa hisse fon vs bilmiyor buna halk arasında geri kafalı deniyor
ekonomiden anlayan dolara yatırım yapan
duyda inanma senin bu yaptığını 65 yaşında emekli amcalar yapıyor neden ? çünkü borsa hisse fon vs bilmiyor buna halk arasında geri kafalı deniyor
"Araba devrilince yol gostren cok olur"
Sizin ki bu hesap.
Secimden sonrasi tufan,ulke temerrute dusecek,o borclar odenmez,cds 700
,Rrra yedik denmiyor muydu ?
Deniyordu.
Ulen borsa 7700 olduktan sonra konusmak cok rahat tabi.
Borc parayla borsaya falan girilmez, amatorluk yapmayin.
Burdaki amacim risk almadan para kazanmakti.
Altin almayarak iyi bir yapmis oldugum ortaya cikti,rakamlar ortada.
Dunyada tek bir guvenli liman vardir, o da altin falan degildir.
Amerikan dolaridir.
İsi bilen bana hak verecektir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:58 ----------
https://www.migros.com.tr/dogruluk-t...600-g-p-98d9fe
Dun ilk kez bu peyniri artik almasammi diye dusundum :(
Kilosu 360 tl olmus.
Ulan kars gravyeri,ithal gouda falan almiyoruz.iyi bir ezine peyniri 360 tl olur mu ?
Peki bu kimin sucu ?
Tabiki dogruluk peynircilik a.s nin sucu.Enflasyon var diye bu kadar yapilmax.
Napicam bilmiyorum, ayni ayarda ezine peyniri alternatiflerine acigim
Hırbo,
Sanırım bir şeyi atlıyorsun.
Şu forumdaki bir çok kişi gibi bende yatırımcı değilim.
Ana hedefimiz, elde avuçtaki 3-5 kuruş birikimin enflasyonla değer kaybetmesini engellemeye çalışmaktan ibaret yaptığımız.
Yok yani öyle 3 günde parayı vurmak gibi bir hedefimiz.
İki sene sonra elimdeki para pul olmasın yeterli.
Her fırsattada söylüyorum. Yatırım olayı bir "iş".
Bu konuda eğitim almamış birinin mutlaka danışmanlık hizmeti alması gerekli.
Aksi halde tamamen kumardan ibaret.
Altın uzun vadede birikimini korumak için en kolay çözüm.
Çağlar boyuncada öyle oldu.
Üstad söylemiş zaten. Daha söyleyecek bir şey yok bence.
Bir çift öküz yeter mi
Aha Mehmet emmi
Böyle baca tüter mi
Daha Mehmet Emmi
Çoluk çocuk uyumaz
Aha Mehmet emmi
Aç insanlar yatamaz
Daha Mehmet emmi
Bu tarla susuz tarla
Aha Mehmet emmi
Daha zorla ha zorla
Daha Mehmet emmi
On çocuk arpa yiyor
Aha Mehmet emmi
Beyler bunu bilmiyor
Daha Mehmet emmi
Mehmet emmi irezil
Deha Mehmet emmi
Vallahi yalan değil
Daha Mehmet emmi
Gidelim mahkemeye
Aha Mehmet emmi
Mahzuni Şerif geldi
Daha Mehmet emmi…
Bu aksam gassaray molde yi evire cevire yener.
1.40 oran.
Yok kur korumaymis,yok dolarmis,altinmis hepsi boş..
Molde nedir ya ? avrupa fatihi acimaz.
Mac sonu burdayim..
iyi peynirler zincir marketlerde çok zor.
iyi peynir işi peynir satan peynirci dükkanları ya da şarküterilerde bulunur.
Ben en son Şubat ayı başında arabayla Edirne'ye gittiğimde bir peynirciden almıştım çok nefisti, tam yanında rakı açmalık peynir.
3-5 kilo olunca kargo ile de göndeiryordu, 3-5 arkadaş birer kilo şeklinde kargo yaptırıyorduk istanbuldayken.
Evet çağlar boyunca böyleydi ama çağlar değişiyor.
Temmuz-Ağustos 2011'de altın alan birisi 10 sene sonunda ne kadar zarar etmiştir hesaplayalım mı?
Altına eskiden ödeme/takas sisteminin temeli olduğu için yüklediğimiz anlamın kaybolduğunu kabul etmek zor geliyor, ama öyle. Altından yatırım olmaz demiyorum elbette, ama böyle bir garantilik durumu yok. Benim de şu an 2-3 yıl kadar bir süre öngördüğüm bir "hareketim" var, yatırım demiyorum, bunu altında tutuyorum. Bakalım ne olacak.
Krediyle borçla falan yatırım yapılmaz katılıyorum, günlük kazanç çıkartılabilecek "trade" benzeri işlemler yapılabilir ama riskini de zaten söylemişsin. Yatırım denen şey zaten kısa vadeli yapılamaz, böyle bir gerçeklik olsaydı onlarca finans kuruluşunda trader olarak çalışan maaşlı insanları bulamazdık. Bir de bu son zamanlarda özellikle Twitter'da türeyen algıları da doğru anlamıyor insanlar. 70bin TL ihtiyaç kredisi çektim, güzel bunu 6 ayda 3x yaptım, kaldı bana kabaca 110-120bin TL. Ee noldu yani 120bin TL kaldırdım da o parayla ne evi ne arabası motosiklet alınmıyor. Ben bu sene BIST'e arz olan bir firmada +%400'deyim, birinde de +%1000'de. Boyum bir gram uzamadı. Sonra bunun gazıyla o 110bin TL'yi hiç etmek kısmına ise hiç girmiyorum.
Evet BIST'te bahsettiğim oranlar güzel ama başta yatırılan meblağ anlamlı olduğu zaman. O meblağ anlamlı ise zaten onun kıçı kırık mevduat faizi de güzel olabiliyor.
Altının dönem dönem yüksek sıçramalar yapıp sonra durağanlaştığı dönemler olmuş.
Bu dönemlere denk gelmek sinir bozucu olabiliyor.
https://www.mackolik.com/mac/psv-ein...1lhxpnxcjrj4t0
Cok net skor, risksiz para
Altin cok spekulatif
1979 yilinda altina cok guvenen ve uzun vadeli tutmak isteyen biri 400 usd den altin almis.
1 sene dolmadan 674 usd olmuş,ama uzun vadeci ve kendine guveni tam bu adamin satmiyor.
10 sene sonra altini 366 usd ye inmiş
Ama adam inatci,beklemis.
Bir 10 sene sonra yani 1999 ylinda altin fiyati 298 usd olmus
Adamin kafada sac kalmamis,hem stres hem de 25 yil gecmis.2004 yilinda altin 400 usd olunca hemen satmis
Ve sunu demis ; "altin pismanliktir"
2007 başı ~600 USD/oz fiyattan alan birinin 2011 sonlarına doğru ~1900 USD/oz'dan satması senaryosunda ise bambaşka bir tablo çıkıyor. Altın için 3,5 yılda USD bazda 3x çok çok iyi bir performans. Özetle; her yatırım aracının çok karlı olduğu dönemler olabiliyor, tersine çok zarar ettirdiği dönemler de. Trene ne zaman binip ne zaman indiğiniz önemli...
Nasil yani
Bana borsa falan dendi, bende biraz daha riskli bir yatitim onerisi ile geldim.
Burdaki bazi ustadlar risksiz kazanmak isteyip usd aldim diye elistirdiler, o bakimdan.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:27 ----------
Aynen oyle,bizim kel adam 2011 i gorunce intihar etti belki,kimbilir.
2011 de birak 1900,1600 lerden yatirim yapan 12 senedir surunuyor..o yuzden altina guvenemiyorum.
Bir de youtube da hep karsima cikiyor "Islam Memis altin alan yasadi dedi" , "altin sallaya sallaya geliyor"
falan diye hep goruyorum,bir kisininde olumsuz konustugunu gormedim..acaba diyorum bizim gibi 3.dunya ulkelerine bu altin ucacak kacacaksk diyip bize yuksekten altin mi satiyor bu ibibikler
Sozde altin enflasyonist ortamlari severdi..noldu ?
Rusya ukrayna(nato) savasiyor hala tik yok.
Bundan sonra uzuuuuun bir yatay surec yasanip 10 yil sonra 1800 usd olmayacaginin garantisi yok.
2001 yılında piyasa fiyatı (enflasyona göre düzeltilmiş olarak!) USD 450 olan bir kalem neden bugün USD 1940? Hiçbir açıklaması yok...
Altının 1920'lerden beri ort. 25-30 yılda bir dip (veya tepe) yaptığı görülüyor. Aynı örüntü devam edecekse şu sıralar tepeden dibe gitme sürecine girmiş olması lazım. Fiyat yüksek, şu sıralar bana makul gelmiyor açıkçası...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)