Köfte konusunda Trakya bence Ege'ye göre daha güvenilir. Lakin Trakya'da da bir Ödemiş köftesi yok.
Köfte konusunda Trakya bence Ege'ye göre daha güvenilir. Lakin Trakya'da da bir Ödemiş köftesi yok.
Trakya'nın şansı Trakya'ya özgü kıvırcık kuzu denen kuzu cinsi. köfte de kuzu etindne olunca güzel oluyor.
Köfte aslında buralarda esnaf öğlen hızlıca yemek yesin diye bir şey, yani öyle çok özel gözle bakılmıyor, asıl pirzola, çevirme falan güzel burada, köfteci her köy ve kasabada olan sıradan zamanda bile yenen bir şey.
Bahar gelse de yine çevirmeciye gitsek, orada köfte de varmış, sen de gelirsin. Çevirmeci de güzeldi de tek kusuru motorla gidince içki olmuyor, o çevirmenin yanında bi rakı açmak lazım aslında.
millet neden bu kadar takıyor ki bu haram helal domuz vs işlerine anlamadım
piyasada 25 tl olan şeyi 150 tl ye alırsan ve piyasadaki gibi olmasını beklersen orada sana domuz u çakarlar
HA 250^ye KÖFTE SATAN ÇOK MU DÜZGÜN ? onda da çoğu ürün şahibeli
Abi sizin kıvırcık, bizim Balıkesir kuzusu ile sakız koyununun yanında çırak kalır. Ama iklim itibari ile ege çevirme yapmaya pek müsait değil. Soğuk iklimlerde çevirme daha yaygın iken sıcakta kebap ve tencere yemeği, kuyu kebabı, fırın kebabı daha yaygın. Tepende cayır cayır güneş varken pek ateşin karşısında kuzu çevirmek kolay değil.
''Bir adam hangi yolda gidiyorsa, o yol onun kendi seçimidir.'' İp Man
Hepsi güzel. Ülkemizin her yerinin kendine göre köftesi var.
Bana sorarsan mesela adana kebap denen şey de köfte işte, kıymayı şişin etrafında koyup yapıyorlar, temel olarak aynı.
Motorla gzerken yemelik en pratik ve ekonomik yemek oluyor işte, belki de bu yüzden seviyoruz köfteyi.
Şimdi pirzolayı almışsın ateşten, yağıda hafiften kızarmış. Tuzu ve kekiği dökünce suyuyla ıslanmış ekmeği atarsın ağzına. Isırıkla beraber azı dişlerinle basarsın ete, tuzlu et ve yağ su gibi, şelale gibi akar dilinin üstüne. Oyy ooy oy.
''Bir adam hangi yolda gidiyorsa, o yol onun kendi seçimidir.'' İp Man
Çatalca'da Ali Baba ve hemen yanındaki Tarihi Çatalca Köftecisi güzel. TÇK diye geçen yerin otoparkı var o yüzden daha rahat oluyor.
Çatalca'ya gidersem o ikisindan birine gidiyorum ben de hep.
Ama motorla yola çıkmışsam Çatalca şehir içindekileri değil çatalca köylerindekileri tercih ediyorum.
Ben ikisinede gittim hatta her çatalcaya gittiğimde uğrarım keşke alibaba nın yeri tarihi çatalca köftecisi ile yer değiştirse. Otoparkı var lezzet olarak bana ali baba daha güzel geliyor hatta Dünya kadar yol gittim uzun köprüde meşhur köfteci niyaziye. Onun köftesi dahi bana alibaba dan iyi gelmedi. Sadece bahar köftecisi hepsinden iyi geldi
Dört Silindirin Gücü Adınaaaa ......!
Demek ki köfte zevki değişkenmiş.
Çatalca'da Köfteci Ali Baba iyidir, yanındakinden daha iyi ama yanındakinde otopark rahat.
Uzunköprü'deki köfteci niyazi de çok iyi, Ahmetbey kasabasındakilerden daha iyi ama onda da piyaz tırt, zeytinyağı oralarda halk bu kokuyor dediği için piyaza ayçiçek yağı koyuyorlar kötü oluyor. Son gittiğmizde eskisi kadar iyi değil demiştim.
Ahmetbey kasabasındaki köfteciler hala iyi ama biz orada Köfteci Mahir'e gitmeye başladık, Bahar köftecisi işi büyüttü, meşhur olup taa İstanbul'dan gelenler olunca yeni şubeler açtı haliyle üretim büyüyünce biraz fabrikasyona döndü. Lüleburgaz'da evime 400 metre mesafede bir şube açtı mesela ama yalnızca bir kez gittim, tamam köfte iyi ama köfteye de çevirme fiyatı çok dedirtiyor.
Geçtiğimiz yaz Trakya gezilemden aklımda kalan en iyi köfte Şarköy'deki Sağlamtaş Köftecisi. Hala küçük esnaf lokantası tarzını koruyor. Umarım dükkanı büyütüp köfteyi de fabrikasyona çevirmez. Uçmakdere virajlarında sürdükten sonra devam edip orada köfte yemek çok eğlenceli olur.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:03 ----------
yaa bak yukarıdakileri yazalı kaç saat geçmiş, Şarköy'deki köftecideki piyaz hala aklımda. Nefis bir zeytinyağı dökmüştü üzerine, getir getir zeytinyağı şişesini getir deyip bol bol dökmüştüm, köfteler gelene kadar ekmek bana bana afiyetle yemiştim. Sırf piyazı için bile gidilir oraya, köftesi de çok güzel zaten.
Piyaza salataya zeytinyağı dururken ayçiçek yağı dökmek konusunda ne diyeyim bilemedim... Zeytinyağına kokuyor falan diyen tiplerin bazıları yemeklerine kuyruk yağı falan koyarlar üstelik!
Bölge bölge damak tatları çok değişken gerçekten, ama değişmez olan tek şey yemek konusunda halkımızın çoğunlukla radikal muhafazakâr olması gerçeği.
Listeye eklenmiştir.
Köfteci Haritası v.01
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)