Moderatörler bu konuyu başa sabitlese ya. Her seferinde arıyoruz.
Moderatörler bu konuyu başa sabitlese ya. Her seferinde arıyoruz.
Bu Kuyu Kebabı işi de "meşhurluk" anlamında tam bir karmaşa.
Annem Sinoplu, diyor ki; "bizde meşhur"
Babam Karabüklü (Safranbolu), diyor ki; "bizde meşhur"
Kastamonulu arkadaşım diyor ki; "asıl bizde meşhur"
İzmirli arkadaşım diyor ki; "bizde meşhur, asıl adı da Taktak Kebabı"
Hocam olay şu
Kuyu kebabı dediğniz şey kuzu tandırdır
Bunu doğu ve güneydoğuda BÜRYAN adıyla bilirler.
En lezzetlisi oğlak ile yapılanıdır.
Ağrı-Van-Erzurum-Horosan-Bingör-Bitlis-Siirt-Mardn (ilçeleri dahil) çok meşhurdur.
Hepsi hemen hemen aynı lezzettedir
Meşhurluk sadece reklam ile alakalıdır.
Mesela Van ilinin en meşhur lokantasının yemekleri it önüne koysanız yenmeyecek kadar kötüdür.
Ama bir ara sokakta izbe bir kebapçı var öf öf öf.
Ben en iyi Büryanı (kuzu tandır veya kuyu kebabı artık ne derseniz) Bitlisin Tatvan ilçesinde mevlana kebap diye salaş küçüçük bir dükkanda yedim.
tavsiye ederim
Doğru yüz kişi yalanlasa da DOĞRUDUR.
Yanlış yüz kişi doğrulasa da YANLIŞTIR.
Dürüst olun DANSÖZLERİ kimse sevmez
Ben de bir Kastamonu'lu olarak diyorum ki Kastamonulu arkadaşın haklı. Kuyu kebabının icat edildiği tarihlerdeki Kastamonu Haritası da öyle diyor.
İzmirlilere bakma sen. Onlar çekirdeğe çiğdem, simide gevrek deyip asfalyaları attırıyorlar zaten.
Kastamonu Vilayeti, Osmanlı Devleti vilayetidir. 1864 yılında kabul edilen Teşkil-i Vilâyet Nizamnâmesi ile Kastamonu Eyaletinin kaldırılmasıyla yine aynen Kastamonu idari merkezinde kurulmuştur.
1903 yılı salnamesine göre Kastamonu Vilayeti; doğuda Sivas ve Trabzon, güneybatıda Ankara ve Hüdavendigar (Bursa), batısında İzmit Sancağı ve kuzeyinde Bahr-ı Siyah (Karadeniz) ile çevrilidir.
Wikipedi bile "Peki" dedi
O halde Kastamonu için saygı duruşu. Umarım düzgün bir yönetici çıkar da, o coğrafyayı hak ettiği değere kavuşturur.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:56 ----------
Aslında Van Gölü'nün çevresinden dolaşıp, Atayurt - Ahlat Selçuklu Mezarlığı tarafına giderken, "önerilen" noktalara Mevlana Kebap işletmesini görmüştüm. "Keşke gitseymişim" dedim şimdi.
Şu kiremitte biftek için
Ilgaz Dağı'nın hem üstünden hem altından geçtim.
Aslında niyetim daha uzundu ama köy yollarında oyalanınca vakit gecikti.
Dükün üzerinde oturmak çükün üzerinde oturmak gibi.İlkten keyifli ama uzayınca rahatsız ediyor.
Ilgaz'a kış gelmek üzere epeyce soğumuş karanlığa kalmaya gözüm yemedi.
Reyizin 5.000 bahşişini yemeden ölmeyeyim diye riske girmedim.
köfte konusunda yusufu tek geçerim fiyatları dışarıya göre %30 ucuz çorba 25 tl sınırsız çay köfte 140 tl döner 130 tl kahvaltı 100 civarı bu fiyatlara dışarda yemek yemek harika
yusufun 180 e verdiği karışık ızgara dışarıda 280 500 arası veriyorlar
allahım sen köfte ci yusufun şube sayısını arttırmasına yardım et yarabbim
Bugün arabayla Didim'den İstanbul'a dönerken İzmir otoyolunu kullandım. Bu yolun Akhisar tarafında O320 Oksijen diye bir dinlenme tesisi var, içinde "Meşhur Manisa Kebapçısı Han Restoran" diye bir mekana girdik. Ben Manisa kebabını duymuştum ama bugüne kadar hep "Çakma İskender Kebap" gözüyle baktığımdan yememiştim. Bugün ilk defa tattım, bence müthişti. Resim çekmeyi unuttuğumdan internetten indirdiğim temsili bir resmi ekliyor ve de bu yemek Manisa'da en iyi nerede yenir diye araştırma yapmak istiyorum. Ardından güzel bir motosiklet rotası oluşturup oraya Manisa Kebabı yemeye gitme planım var.
Tommy otoyolu kullanmayıp Çine'den geçseydin nefis köftesini tadabilirdin , daha önce yedinmi bilemem bir köfte gurmesi olarak listenin başına yazardın o lezzeti ;)
Tommygun selamlar, Manisa'da tavsiye edeceğim yer "Kebapçı Ali" kuyumcuların sırasında, Yeni Han'ın girişinde. İzmir Kemeraltı'nda "Doyuran Manisa Kebap" deneyimleyebilirsin. Gelme planını yaptığında haber verirsen müsaitlik durumuna göre ben de katılabilirim. Belirttiğim yerleri de haritaya ekliyorum.
Köfteci Haritası v.01
Geçen hafta bu listedeki 4 numalı olan Kırklareli Birtat Köftecisine gittik, ayı gibi yedim, çok beğendim.
Bizim köye misafir gelmişler. Hoş gelmişler.
Videolarda bahsi geçen mekanlar;
Memişoğlu Etli Ekmek - Daday
Nasrullah Meydanı - Kastamonu
Dönerci Necati Usta - Kastamonu
Tabakoğlu Pastırma - Kastamonu
Kaya Pide Kebap Salonu - Kastamonu
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:19 ----------
Bu da benim Valla Kanyonu manzaralı çay keyfi selfim.
Listeye eklenmiştir.
Köfteci Haritası v.01
Listeye eklenmiştir.
Köfteci Haritası v.01
Moderatör arkadaşlar bu konu başlığını da başa sabitleseler keşke. Arayıp bulmak zor oluyor.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)