Neye yatırırsan yatır. Kazanç olmaz. Paran değerini korur. Liran erimez.
9 sene önce euro borç alıp kamyon almıştım. Aradan yıllar geçti. Ben o kamyonu sattım. O dönemki euro fiyatıyla benim kamyonu sattığım para başa baş.
Çokda değişen bişey olmuyor yani. Ama Türk lirası borç alsaydım bana borç veren kişinin parası pul olacaktı. 7-8 sene sonra ödedim çünkü. Ha bu dolandırıcılık filan değil lazım değildi istemedi. Lazım olunca istedi verdim. Anneannem dayım filan zaten.
2014'de kamyonu aldığımda asgari ücret 1071 liraydı. Kamyonun fiyatı 14 asgari ücrete denk.
2022de sattım. Asgari ücret 5500 lira. 77.000 lira eder. Bende kamyonu 75'e sattım. 2 bin lira fark var oda kamyonun eskidiğine sayılır.
Yani çokda bişey değişmiyor.
En iyi yatirim garani bir maca parayi bağlamak.
Tabi bu konu benim gibi profosyenllerin isi.
Leipzig vs m.city 2.5 ustu 1.66 oran nefis,yuzde 95 tutar.
Mac sonucu 1-3 veya 2-3 diyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:30 ----------
Offf 15 sn ye dayanabildim,bu nedir yav.kim dinliyor bunlari.cezaymis pehhh
Konunun trol olmaması için illa motosikletle ilgili bir konu mu olması gerekir gümüşçü gümüş alırsan para eder dedi satarken 5 kuruş faydası olmaz dedi
Hani secimden sonra ucuyor kaciyordu dolar ?
Ulan var ya butun kredi kartlarini nakit avanslari patlattim bunun icin miydi ? Hala 21.50. nerde 28 ?
Nerde 30 ?
Yine gaza getirdiler..yok abi bu ulke hayatta batmax.10 yildir batacak diye bekliyorum batmiyor
Dolarlari bozup yuzde 40 ile tl ye yatiriyorummmm.
Reis geldi. Dolar ayda 5 TL değer kaybedecek. 4 ay sonra 1 dolar=1 TL.
Yiğenim,borsa olmus 5351,secimden beri yuzde kac artti bakmak istemiyorum.
Burda arkadaslar kizilderili dansi yapiyor benim dolar ise gunde yuzde 1 artiyor..
Uyuz oldum bu işe...ben anlamam varlik fonu aliyor falan.artiyor mu artiyor.allah bilir yabancilar da geliyordur :(
Bu gidisle e serisi mercedese hic binemeyecegim,cook korkagim ya :(
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:48 ----------
Sen 16 yasinda degil miydin ? Altin tavsiyesi vermekle kalmiyor yillar akip geciyor diyor bi de !
Kalkamis,sen misin ?
Altın deyince aklıma geldi; yıllar önce bir firmada çalışıyorum. Patronun şoförünün şahsi aracı Renault Fluence idi. Adam arabasını satmış, elinde nakiti vardı. O dönem de altının performansı gayet güzeldi. Adama dedim ki "olm altın al, sen bana güven, karışma" Adam altın aldı. Altın bir düşmeye başladı, Fluence oldu Clio.
Altın şimdilik dünyada kaynağı sınırlı ama asteroid madenciliği başlayınca bollaşıp değeri düşecek, olması gerektiği gibi kullanım değerine göre fiyatlancak, yani çok iyi bir işetken olmasından dolayı elektronik devrelerde kullanımı ya da soymetal olmasından dolayı başka maddelerle kimyasal tepkimeye girmediği için elektrot vb. işlerde kullanımı açısından değer biçilecek. Motorlarımız Yağmur altında kaldığında ya da basınçlı suyla yıkayınca soketlerin ve switchlerin su alması nedeniyle oluşan korozyondan da kurtulacağız çünkü ucuz olacağı için hepsini rahat rahat altın kaplama yapabilecekler.
Tabi ki altın'ın asıl değer düşüşü "nükleer transmutasyon" yani maddenin atomlarını bir başka madde atomuna çevirebilme teknolojisi bulununca olacak, mesela star trek teknolojisinde altın rüetmek çok basit bir iş olduğu için hiç bir değeri yok, lazım oldukça üretip üretip kullanacağız.
Ama bu dediklerime daha çok var, şimdilik rahat rahat altın saklayabilirsiniz.
ne alırsan al fiziki al yastık altına sakla
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)