Valla çok güzel fıkralar. Hepsini okuyamadan bende iştahlandım anlatmak için. Bilmiyorum daha önce yazılmış mı, yazıldıysada napalım artık. Anlatacağımın bi kısmı gerçek bi kısmı fıkra.
Gerçek :
Bi tur otobüsünde rehber yolculara aşağıdaki fıkrayı anlatmaya karar veriyor. Otobüsün şöförü Kamil Karadenizli.
Rehber:
- Kamil abi kızmazsan bir Karadeniz fıkrası anlatmak istiyorum.
Kamil Abi:
- Ne kızacaum canum onlari biz uydurayruk zaten diyerek müsaade etmiş.
Rehber başlamış anlatmaya.
Fıkra kısmı:
Temel ilkokul 5 te matematikten 3ncü senedir kalıyormuş. Temel artık okuldan atılacak. Babası, dayısı, hatırlısı, hatırsızı herkes öğretmene yalvarıyor atmayın, "bir şans daha ver"in diye.
Öğretmen ise çok kararlı 3 yıldır bi dersten geçilmezmi. Zar zor ikna oluyor.
Temelin babasına:
- Tamam, bir şans daha verecem ama bir şartım var.
- Nedur ?
- Avni Akeri Stadyumunu tutacaksın sınavı orada yapacam. Nasılsa senin hayta başaramayacak, herkes görsün rezilliğini.
- Tamam diyerek kabul ediyor babası.
Gün geliyor stadyum bayram yeri gibi tıklım tıklım laz dolu. Her tarafta pankartlar. Yaşa Temel, Yürü Temel. i... örtmen vs.
Sahanın ortasında da mikrofon ile kürsü.
Öğretmen sahaya çıkıyor. Bütün stad başlıyor yuhlamaya, ıslıklar küfürler gırla.
Öğretmen mikrofonun başına geçiyor.
- Püff Püfff. Soruyu soruyorum iki artı iki kaç eder?
- O sırada Temel görünüyor kenardan. Stad yıkılıyor Temel e yapılan tezahüratlarla. Temell! Temell!. Maytaplar patlıyor davullar çalıyor.
Temel kürsüye geliyor, kağıdı kalemi eline aldığında, stad birden susuyor. Tık yok, tam bir sessizlik. Temel yazıyor, çiziyor olmuyor kağıdı buruşturup atıyor. Yazıyor, çiziyor kağıtları ardı arkasına buruştrup atıyor. Nice zaman sonra Temel mikrofona yaklaşıyor.
-Cevap vereyrum.
Stad yine yıkılıyor. Huaaa yaşaaaaa...
- Temel dört diyor.
Bütün stad aynı anda
-Bir şans daha ver! Bir şans daha ver!
Gerçek kısmına geri dönüş:
Otobüstekiler gülüyor Kamil abide. Rehber:
- Kamil abi kızmadın di mi diyince.
Kamil abi:
- Ne kızacam canum o da çalışaymuş.
Bi tane daha anlatayım dayanamadım. Bende böyle bir yer arıyormuşum yahu
Temel Sibirya ya taşınacak iş için. Yanına bir buzdolabı alıyor. Görenler :
- Ula Temel needeceusun ha o puzdolapinu, -40 derecedur zate sipirya.
Temel:
- Ula -40 ta yatacauma, ha bu puzdolabinun içunde -10 da yatarum taa iyu.