İstanbul da x avm var önü bir dünya motor dolu baktım zincir yok nasıl koyabiliyorlar
İstanbul da x avm var önü bir dünya motor dolu baktım zincir yok nasıl koyabiliyorlar
Risk.normali biyere zincirlenmesi lazim sehir ici
Belgeselde izledim , küçük balıklar sürü halde durunca avlanamıyorlarmış , avcı balıklar hangisine yönelecegine karar veremiyormuş , orada da böyle birşey olabilir :D
Bazı motorsikletler vardır anahtarı üstünde bıraksan hırsız yüzüne bile bakmaz bazı motorlar vardır 30 kilit atsan hırsız çalmak için elinden geleni yapar ..
Piyasası olan motorlar
Sölyle ilginc bir istatistiki bilgi paylasayim madem.
Akbati Avm var esenyurt bahcesehir arasinda. Oraya gittim 3-5 kere kapali otoparka gidon kilidiyle biraktim.
Bigun orda guvenlik geziyordu tam motordan ayrilirken, sordum motora birsey olur mu falan.
Cocuk da motorcu cikti pulsari varmis. Söyledigine gore 2011 den beri sadece bi kere motor hirsizligi olmus Gezegen gibi avm de. Ondada eleman anahtari unutmus ustunde.
Belki de Avm den hirsizlik yapmak istemiyorlardir.
Fazlaca kamera olduğundan olabilir.
''Bir adam hangi yolda gidiyorsa, o yol onun kendi seçimidir.'' İp Man
Bizim arkadaş 2016'da Mt25 almıştı. Alır almaz kaskolattı. Daha ilk ayında evinin açık otoparkından motoru çaldılar. Çocuk dua etti motoru bulamasınlar diye, kaskodan parasını aldı.
Bizim arkadaşlar genelde starbucks tarzı mekanların önüne koyuyorlar. motorun sahibi oradadır görür mantıgı ile hırsızlar pek yaklaşmıyor.
Ben motoru aldığım gibi daha bayiden çıkmadan kaskolatmıştım. Sonra içim rahat etsin diye taksitle falan abus'un en pahalı modeli zincir kilidini almıştım. Ama zincir çok ağır olduğu için yalnızca evin önünde zincirliyorum, kısa süreli sürüşlerde yalnızca alarmlı disk kilidi ile idare ediyordum.
İçim rahat etsin diye takip sistemi de taktırdım, takip sisteminin alarmı evin önünde biri kurcalarsa hemen çalıyor ama o alarm sesi ancak düzgün insanları "hımm buna dokununca alarm çalıyor dokunmayayım" desin diye var, hırsıza bir etkisi olacağını sanmıyorum. Apartmanın önünde kameralar var ama kafasında kask ile gelen hırsız kamerayı ne kadar umursar bilemiyorum.
Zinciri taşımak zor olduğu için bir de dışarıda gezdiğim yerlerde kısa süreli parkederken kullanmak için U kilit alma niyetim var.
Aprilia çalacak kadar salak hırsız yoktur heralde ya şeklinde bir güven yaşıyorum ama, fazla da dillendirmek istemiyorum
Vespa'ya yıllar önce aldığım ABUS kilidi takarım diye düşünüyordum, geçen Kasım gibi Vergi Dairesi'ne gittim, kilit geçmiyor diskten uymadı, ulan dedim olduğu yere bak. Kameranın önüne doğru çektim motoru, derin nefes aldım :D Kasko var tabii de kasko da kaybı %100 yerine koyabilen bir şey değil her zaman. Şimdilik gözümün görmediği yerde bırakmamaya çalışıyorum.
RS'i satıp Guzzi alma fikrim var bir süredir, etrafımdaki olumlu ilk cümle bu oldu eline sağlık :D
Ha bu arada kimseye de havadan cesaret vermiş olmayayım. Hala benzer rahatlık yaşıyorum ama bir arkadaşımızın RSV4'ü kapalı otoparktan çalındı. Bi saçmalık var o işte anlamadım ama çalındı mı çalındı.
Hiç rahat olmayın. Benim patronun arkadaşının motorunu çaldılar. Markayı hatırlamıyorum. Türkiye'de 3 adet var demişlerdi. Çalmış olmak için çalarlar, tecrübe artsın diye.
İkili müsabaka esnasında hem prezervatif kullanıp hem de spiral olmasına rağmen ertesi gün hapı atmak, garanti olsun diye dışarıya öksürmek ama sonunda kadının mis gibi hamile kalması aklıma geldi. Kaso, disk kilidi, Kalın zincirler, alarmlar.. buna rağmen çalıyorlarsa diyecek bir şey yok a dostlar.
Yıllar önce arkadaşın gilera nexus 500 ile Beşiktaş’a gittik o zamanlar köprü vardı köprü altında cafeler vardı bilenler bilir durak cafe falan önüne motorcular çekerdi ben artçı geldim onla indik sadece uyduruk tekme atsan kırılacak disk kilit takmıştı anahtarı motorun üstünde unutmuş ..
Biz ordan Ortaköy’e yürüdük takıldık ordan Beşiktaş’ın içine geçdik motor orda 5-6 saat anahtarı üstünde kaldı döndük bir bakdık anahtarı üstünde .. isteyen o uyduruk disk Kilidi rahat kırar motoru alır götürürdü .. Ama dediğim gibi işi bilen hırsız anahtarı üstünde olsada kolay kolay o tip bir motoru çalmaz iyi bilir başına iş alır ..
gündüz vakti demiyorlar gözüne kestirdiğini alır götürürler
Gözüne kestirdiğini ufak ergen çoluk çocuk çalar gezer gezer işi bittimi fırlatır atar bir köşeye genelde .. Profesyönel Hırsız gözüne kestiğini değil parçası çok hızlı satılıcak para edicek motoru çalar .. buda genelde piyasa işi denilen motorlar olur ..
Geçenlerde motosikleti park edip markete girmiştim. Çıkınca elimi cebime bir attım anahtarlar yok! Ne yapsam diye düşünürken bir de ne göreyim. Anahtarlar kontağın üzerinde bana bakıyor.😅
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)