Bu gün EYT den emekli olanların maaşları 5 10 yıl sonra kuşa dönecek olması kimsenin yararına değilki.EYT den emeklininki dönecekte 60 yaşında olanınki dönmeyecekmi.
Bu gün çıkan düzenleme EYT lilerin ortalam yaşı 49.9 deselerde bence 45 47 civarıdır diye düşünüyorum.Bu oran içinde benim gibi 50 yaşını geçmiş zaten emekliliğine 2 sene kalmış ların yanında 43 44 yaşında emekli olacaklar ver.Hatta şu an için hesaplanmayan 99 öncesi işe girmiş ama 99 da 18 yaşında olmayan bir kesim EYT liler de var ama hemen emekli olamıyorlar 25 sene yüzünden.En avantajlı olanlarda onlar olacak.
Bence EYT den daha vahim olan maaş bağlama oranları ile ilgili düzenlemeler varki bu gün EYT liside 60 yaşında emekli olacağıda yakından ilgilendiriyor.
99 öncesi 99-2008 arası 2008 sonrası olarak maaş bağlama oranları çok farklı 99 öncesi primin %60 oranında bağlama oranı varken 2008 sonrası %30 oranına düşürdüler.
Yani bu gün ben 9000 bin primle alacağım emekli maaşını siz 60 yaşında 14bin primle alamayacaksınız.Bu gün buna itiraz eden varmı yok.
Emekli maaşlarına yapılan zam oranına eskiden büyümeden pay verirlerdi onuda kaldırdı bu hükümet buna itiraz eden varmı yok.
Benim 5 sene önce emekli olan arkadaşım ilk aldığı maaşla bin dolar alıp elinde 100tl kalıyordu.
geçen sene işi bırakıp gittiği son dönemde 500 dolar almak için 200 tl üste ödüyordu.