Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Kim daha çok maaş alıyor

Motovento
    REKLAM ALANI

Merhabalar memurluk kovalıyorum sürekli işçi daha çok maaş alıyor diyen de var memur daha çok maaş alır diyen de var şaşırdım iyce bu işlerden anlayan net cevap verecek var mı içinizde

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    speederbike
    Kadro var, kadro var.
    Bir kadrodaki işçi, aynı işi yapan başka bir yerdeki kadroda daha fazla maaş alabilir. Memurda bu oynama daha az. Yani yerine göre işçi memurdan fazla da maaş alabilir, az da. Mevcut iktidarla da alakası yok. Memleketin yıllardır kanayan yarası.

Bunlar eşit işe eşit ücret sözü verdi sadece. Enflasyon ve dış güçlerle mücadeleyi nasıl beceremedilerse bunu da beceremediler.

tecrube0 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ns 160, Dominar 400 Tur Versiyon
    Ne işçi ne memur trendyol kuryeleri çok kazanıyolarmış kurye ol satılık spontini var istersen bir düşün

OnixsyS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Cbr 500R
    Alıntı tecrube0 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ne işçi ne memur trendyol kuryeleri çok kazanıyolarmış kurye ol satılık spontini var istersen bir düşün
    bu fazla kazanıyor olayı aslında bir aldatmaca ben de görüştüm adamlar günlük çalıştıkları saati başka bir yerde mesaiye kalsan aynı ücrete geliyo trendyolu filan günlük çalışma saatlerinde yapınca ücretin yaklaşık aynı oluyor
    birde trafikte geçirdiğin risk oranın var

Tecrube0 ne motor ne ehliyet var kuryelik düşüncem bir çok sebebten dolayı imkansıza yakın soruyu şöyle sormak daha güzel olacak aynı kurumda çalışan biri memur biri temizlikçi veya evrak dağıtımı olsun 2.örnek aynı işi yapan masabaşında çalışan iki kişi biri memur biri sürekli işçi

Mesleğinizi de söyleseniz iyi olurdu.
    Genel olarak memurlarda TCMB ve DHMİ en yüksek alıyor diye biliyorum. Ama DHMİ de bazı birimlere havacılık tazminatı verilmiyormuş, araştırmanızı öneririm.
    İşçilerde ise TPAO olması lazım, özellikle sahada çalışanlar ilave tazminat alıyorlar. Ama çalışma şartları gerçekten çok ağırdır, istifa eden çok var.
    Son olarak söyleyeceğim; bu konu memurlar nokta net gibi sitelerde daha fazla konuşulur. Hem ilanlar da oralarda yayınlanıyor.

DickName - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İmam ol. Mayışı iyi. Hem memursun hem de yaptığın her işten bahşiş alıyorsun.
    Diğer memuriyetlerde aynı şeyi yaparsan yaprağı yedin. Rüşvet, irtikap diyerekten öttürürler.
    İmamlıkta öyle bir risk yok. Yükselme şansın tüm memuriyetlerden fazla. Çalışma saatleri çok esnek.
    Üselik öbür taraf da garanti. Atayizlerin bile duasına mazhar olabiliyorsunuz yeri gelince.

espresso, Mr.wind, GoGi ve 2 diğerleri bunu beğendiler..

Gün kısalınca İki namaz vaktinin arası çok az oluyor sosyal hayat sıfır gibi anladığım kadarıyla haftalık izinleri de yok imam olamam yaş baş geçti benden roe:meslek yok bekçilik hademelik o işleri becermeye çalışıyorum

Motoseverrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ns 200 15" Spontini 110 23"
    Trendyol Go gibi kuryelik size uygun olmazmı?

Motosikleti
    Alıntı OnixsyS adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu fazla kazanıyor olayı aslında bir aldatmaca ben de görüştüm adamlar günlük çalıştıkları saati başka bir yerde mesaiye kalsan aynı ücrete geliyo trendyolu filan günlük çalışma saatlerinde yapınca ücretin yaklaşık aynı oluyor
    birde trafikte geçirdiğin risk oranın var
    Aynen öyle bak ayda 16-17 binlira fatura kesiyosun .en az 3000 benzin , 2000 bagkur 200-300 arası muhasebe , Tüm giderler düştükten sonra kalandan %20 gelir vergisi , %18 kdv , günde 200-250 km yol yapıyorsun 10 günde 2000 km oluyorsun.Scooterlar 2000 de bir yağ değişiyor , bazı modeller 5000 de değişiyor arızalanmasa bile en az 700 lira sadece yağ değişimi için ödüyoyorsun.Aylık 200 lira civarında devlete öde geç vergisi ödüyorsun. Tevkifatı , damga vergisi vs

Bunun dışında bir de para kazanmak iiçin günde en az 12 saat ile 15 çalışman gerekiyor. Kendi işim haftada iki gün izin yaparım yok öyle birşey alevli saatler var .Belli bir saat çalışman gerekiyor o kadar güzel ayarlamışlarki mecburen en az 6 gün çalışmak zorunda kalıyorsun cumartesi pazar çalışmam olayı yok . Haftaiçi pazartesi -salı sadece 2 gün izin yapabilirsin .pazartesi -çarşamba , pazar pazartesi olmaz.saat tutmuyor .Tutmazsa ne oluyor sıralamada geri düşüyorsun .Slot seçiminde sonlara kalıyosun ve sana slot kalmayabiliyor günde 6 saat çalışıp eve gidebiliyorsun vs vs vs .Dangalak şöförler , trafik kurallarını bilmeyen taksiciler vs basetmiyorum.

Tüm bunları yazarken kaza yapma riskini de unutmayalım.Ben kaza yaptım %100 haklıydım ama ayağım kırıldı 4 ay evde oturdum .İş kazası deme dedikleri için bağkurdan da para alamadım. tek aldığım 6450 lira sigorta parasıydı onu almak için de 2 ay uğraştım.Çocuklu bir aile babası olsanız 4 ay geliriniz yok ne yapacaksınız mesela böyle bir meslek işte.

Diyeceksinizki çalışanlar neden çalışıyor genç çocuklar 22-23 yaşında çoğu devletin teşviki var kendi şirketini kuran genç girişimciden 1 yıl bağkur almıyor devlet ödüyor gelir vergisi 75000 e kadar almıyor. bu çocuklarda kdv düşerek bir R25 alabilmek için 15-17 saat (evet 17 saat ) çalışıyorlar .Kdv düşürüyorlar , fazla fatura kestirip gider gösteriyorlar .Bir yerlerden kar edip hayallerini yaşamaya çalışıyorlar bu garip ülkede
    pea ve espresso bunu beğendiler.

Motosikleti
    speederbike
    Benim anladığım iş var, millet iş beğenmiyor.

Motosikleti
    Alıntı watercolours adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim anladığım iş var, millet iş beğenmiyor.
    Anlayışını seveyim senin. ya bi de bu türler var adam o kadar okul okumuş etmiş gazaltı kaynak mı yapacak herkesin tecrübesine göre yapacağı iş farklıdır. Bu ülkede yaşayanlarda insan yemek içmek sağlıklı beslenmek dinlenmek bu insanların da hakkı neden çok görüyorsunuz ?

Sen bir hafta 90 saat 1200 km motosiklet kullandın mı ? yazın gelen 40 siparişten 30 unda en az 5 kilo karpuz oluyor senin haberin var mı ? Üniversite bitirmiş insanlar biraz fazla kazanmak için köle gibi çalışıyorlar.

Ben de 2 sene iş aradım adam akıllı bir iş yok tecrübene yeteneğine göre en son kuryelik yapmaya başladık işte bi tarafımı yırttım iş bulamadım.6 sene çağrı merkezinde çalıştım sen kaç gün dayanabilirsin acaba ? Kaza yapınca bir yakınımın sayesinde zar zor iş bulabildim.O da iç alakam olmayan bir sektörde .

Bırakın da insanlar çalışacakları işe kendileri karar versinler devletin işi vergi toplamakla bitmiyor .Mezun ettiyse istidam da edecek anlıyor musun ? İstitam edemiyorsa itiyacı kadar mezun edecek çalışacak insanlara destek olacak yönlendirecek.

gurcanozturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı tecrube0 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Anlayışını seveyim senin. ya bi de bu türler var adam o kadar okul okumuş etmiş gazaltı kaynak mı yapacak herkesin tecrübesine göre yapacağı iş farklıdır. Bu ülkede yaşayanlarda insan yemek içmek sağlıklı beslenmek dinlenmek bu insanların da hakkı neden çok görüyorsunuz ?

Sen bir hafta 90 saat 1200 km motosiklet kullandın mı ? yazın gelen 40 siparişten 30 unda en az 5 kilo karpuz oluyor senin haberin var mı ? Üniversite bitirmiş insanlar biraz fazla kazanmak için köle gibi çalışıyorlar.

Ben de 2 sene iş aradım adam akıllı bir iş yok tecrübene yeteneğine göre en son kuryelik yapmaya başladık işte bi tarafımı yırttım iş bulamadım.6 sene çağrı merkezinde çalıştım sen kaç gün dayanabilirsin acaba ? Kaza yapınca bir yakınımın sayesinde zar zor iş bulabildim.O da iç alakam olmayan bir sektörde .

Bırakın da insanlar çalışacakları işe kendileri karar versinler devletin işi vergi toplamakla bitmiyor .Mezun ettiyse istidam da edecek anlıyor musun ? İstitam edemiyorsa itiyacı kadar mezun edecek çalışacak insanlara destek olacak yönlendirecek.
    Yazmayayim diyorum ama duramiyorum iste.

1.5 yildir bu forumdasiniz, kimin ne oldugunu, nasil yazdigini, neden yazdigini anlamamissiniz sanirim. watercolours kendince ironi yapiyor, siz de bunu gercek fikriymis saniyorsunuz.
    tommygun, YasinC, espresso ve 3 diğerleri bunu beğendiler..

hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bence eğer çalışmayı seviyorsanız kesinlikle bir ustalık öğrenin. İşini iyi yapan bir usta ayda en az 30-40 alır bu devirde.

Şu anda düz bir memur ayda 10 bin lira alır. Memuriyetin yatış yerleri var fakat bir de kabus gibi ortamı olan yerleri de var. Mesela vergi dairesi ya da nüfus dairesinde veyahut ptt'de çalışan memurlar -özellikle gişede çalışanlar- acayip iş yükü altında çalışırlar. Akşama kadar beyinleri sütlaç gibi olur (kendimden biliyorum)

Dediğim gibi eğer imkan varsa bir ustalık üzerine yoğunlaşmakta fayda var. Üç beş sene sabır gösterip iyi bir usta olursanız iyi para kazanırsınız.
    espresso ve retox70 bunu beğendiler.

espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Alıntı hokahey adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bence eğer çalışmayı seviyorsanız kesinlikle bir ustalık öğrenin. İşini iyi yapan bir usta ayda en az 30-40 alır bu devirde.

Şu anda düz bir memur ayda 10 bin lira alır. Memuriyetin yatış yerleri var fakat bir de kabus gibi ortamı olan yerleri de var. Mesela vergi dairesi ya da nüfus dairesinde veyahut ptt'de çalışan memurlar -özellikle gişede çalışanlar- acayip iş yükü altında çalışırlar. Akşama kadar beyinleri sütlaç gibi olur (kendimden biliyorum)

Dediğim gibi eğer imkan varsa bir ustalık üzerine yoğunlaşmakta fayda var. Üç beş sene sabır gösterip iyi bir usta olursanız iyi para kazanırsınız.
    Makina mühendisi bir arkadaşım da öyle diyordu. iyi bir gazaltı kaynakçısı iyi maaş alıyor, bir de onlara kimse höt diyemiyor, kolay bulunan elemanlar değil, zor buluyoruz bulduğumuzu da aman başka yere gitmesin diye hoş tutmaya çalışıyoruzdiyordu.

Motosikleti
    speederbike
    Ülkede ara eleman sıkıntısı var. Herkes üniversite okuyunca ara eleman yetişmiyor.
    espresso bunu beğendi.

İşçilikten yüksek maaş alan bu memurluğa geçmeme rağmen ve görünürde maaşım artmış olmasına rağmen, şuan aynı işçiliğime devam ediyo olsaydım çok daha fazla para kazanabilirdim. Dolayısıyla sorduğun sorunun çok fazla değişken etmeni var, net cevap alabilmen mümkün değil.

gurcanozturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı watercolours adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ülkede ara eleman sıkıntısı var. Herkes üniversite okuyunca ara eleman yetişmiyor.
    Bakin bu ironi degil, gercek.
    espresso bunu beğendi.

Motosikleti
    speederbike
    Evet, bu gerçek.
    Çünkü sokaktaki dayılar böyle bir şey demez.

Trend yolu yazmışlar masraf üstüne masraf kazançları da düşmüş ve memur olursam ek iş yaparım diyordum akşam 5 ten sonra cumartesi pazar full time istediğin zaman sisteme giriş yapabilirsin demişlerdi bilmem öyle mi

REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)