enlighteray adlı üyeden alıntı
garip bir zekanız var, doğal denge nedir? neden karışmamak gerekir? hayvanların kontrolsuzce üreyip açlık hastalık sefalet içinde ortalama 4 yıl sürünerek yaşayıp ölmesini neden desteklememeliyiz gibi konuları pek anlayamamışsınız, hem köpekler rezil şekilde yaşasın diye cebinizden para veriyorsunuz, hem sevgiden bahsediyorsunuz, sizi demir sopalarla işkence ede ede mi sevdiler?
neden köpeklerin sürünmesine, çoğalıp çeteleşip kedi keçi koyun vb diğer canlıları vahşice öldürmesine destek veriyorsunuz? arada en azından açın national geographic belgeselleri izleyin, "hayvan" ne demektir, hayvanlar neler yapar bir fikir edinirsiniz
çok saçma konuşuyorsunuz, 1934 yılında atatürk de dahil olmak üzere ülkeyi yönetenler toplum güvenliği için başıboş köpeklerin itlafı için yönerge çıkardılar, sizin mantığınızla bakıp köpekler beni ısırmadı, banane demediler, 25 yıldır başınıza birşey gelmemesi güzel birşey, fakat herkes sizin kadar şanslı değil, köpekler kovaladığı için ölenler,
sakat kalanlar hatta ısırılak öldürülen çocuklar da dahil insanlar var, işte köpekler bu sebepten de beslememeli, başka insanlara ve canlılara zarar gelmesin diye...
kısırlaştırmak önemli de...
10 milyon köpek olduğu söyleniyor, eğer rakam gerçekse kısırlaştırarak çözüm noktasını çoktan geçtik, tek yol itlaf. bu köpek sorunu ciddi bir aksiyon alınmaz ise giderek büyüyecek bir sorun, 10 milyon köpek,
2-3 seneye 30 milyona çıkacak, binlerce kişinin ciddi şekilde canı yanacak, sonra millet teker teker kendi zehirlemeye kalkacak, olaylar sadece köpeklerin zehirlenmesiyle de sınırlı kalmaz,
itperest kişilik bozukluğuna sahip bazı kişiler geçen günlerde görme engelli kişiler köpeklerden şikayet edip çözüm bulunsun istedi diye şerefsizce saldırıp durdular, bir süre sonra acılı bir babaya denk gelir bunlar,
ardından baba gidip bunlardan birini vurur. olaylar bugün mü patlar 3 seneye mi o belli değil.
diğer taraftan tüm bunlar akıl kullanarak engellenelebilir, köpekleri beslemezseniz, aeşe benzin atmazsınız...
laf çarpma kısmına gelince, benim evin önünde 25 tane yavru köpek var, ben özelden banka hesabımı atayıp sen birkaçyüz dolar ateşle, ben internette rastgele nickli birisi olarak dolandırıcı vb olamam ya...
her tarafımdan güvenilirlik saçan birisi olarak gönderdiğin parayı kesinlikle ve kesinlike kendime yeni şeyler almak için kullanmayacağım, hukuki herhangi denetlemesi-düzenlemesi olmayan o para kesinlikle köpeklere mama olarak gidecek (rtx 4090 1600 dolara çıkacakmış, 2000 dolar ateşlersen güzel olur)
beni boş verelim, konuyu acan arkadaş alengirli işler çeviriyorsa bunu bilemem, dürüst diyelim. dürüst olduğunu varsaysam bile toplum güven güvenliğine zarar verecek bir eyleme destek istiyor, dikkat et, sahiplenmekten bahsetmiyor,
birileri bir şekilde mama gönderse bile, seneye 2 misli sayıda köpek için yine mama isteyecek, köpeklerin sokaklarda sürünmesi ve buna destek olmak yanlış birşey, üstelik bunu köpeklerin özellikle gıcık olduğu motosikletlilerin forumuna yazıyor...