Almanya'dan gelen sucuklarinin Turkiye'deki sucuklardan guzel olmasi
Reklamlar
-
22 Ağustos 2022, 19:44
#41
Türkiye önemli bir domuz eti üreticisi. Yapılan ihracata ve turistik bölgelerdeki tüketime bakınca, tüketimin çok ama çok üstünde üretimimiz var.
Sucuk sosis analizlerinde hep çıkıyor, ama isimler açıklanmıyor. Gıda üreticileri jelatinleri ve kemikleri kullanıyor ama isimleri açıklanmıyor.
Reklamlar
-
22 Ağustos 2022, 20:23
#42
Gouranga adlı üyeden alıntı
Türkiye önemli bir domuz eti üreticisi. Yapılan ihracata ve turistik bölgelerdeki tüketime bakınca, tüketimin çok ama çok üstünde üretimimiz var.
Sucuk sosis analizlerinde hep çıkıyor, ama isimler açıklanmıyor. Gıda üreticileri jelatinleri ve kemikleri kullanıyor ama isimleri açıklanmıyor.
İstanbul Gaziosmanpaşa'da büyük bir domuz çiftliği olduğunu duyunca çok şaşırmıştım. Muhtemelen yediğimiz birçok şarküteri ürününün içinde domuz eti var.
-
22 Ağustos 2022, 21:59
#43
Domuz eti denildiği gibi lezzetliyse, ve birçok şarküteri ürününde domuz varsa, nasıl beceriyorlar lezzeti yok etmeyi?
-
22 Ağustos 2022, 22:48
#44
watercolours adlı üyeden alıntı
Domuz eti denildiği gibi lezzetliyse, ve birçok şarküteri ürününde domuz varsa, nasıl beceriyorlar lezzeti yok etmeyi?
Ahah cok mantikli bir soru. Hadi ateistler bunu da cevaplayin
-
22 Ağustos 2022, 22:50
#45
İçine dana eti katınca tadı bozuluyordur.
-
22 Ağustos 2022, 22:55
#46
Amma domuz ovdunuz ya
Alin size domuzlu bir parca,bu da cok lezizdir.
-
22 Ağustos 2022, 23:11
#47
Mr.wind adlı üyeden alıntı
Olm bende domuz eti yemem. Suana kadar hic yemedim. Gerci kim bilir ne etleri yedik bu ulkede orasi da ayri bir konu
Ben her türlü hayvanı usulune uygun hazırlanıp/pişirildiyse yerim. Birileri yiyorsa zehirli değildir o zaman yenir benim et konsunda görüşüm budur. Afrika'ya gitsem mesela çekirge kızartması bile yerim sırf denemiş olmak için, belki severim belki sevmem ama denerim en azından.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:07 ----------
Mr.wind adlı üyeden alıntı
Super olur gidelim. "Gercek sucugun pesinde" isimli bi tur duzenleyelim
Bu cumartesi öğleden sonra fırsatım olacak gibi görünüyor. Şu an kadıköydeyim ama arabaylayım burada, eve arabayla dönüp sonra metrobüsle tekrar kadıköye dönüp otoparktan motorumu alıp bir daha eve gitmem lazım, motoru eve getirirsem cumartesi fısatım olur.
Bayrampaşa'dan kuru et ve sucuk alıcam, kesin zam gelmiştir ama 2-3 ayda bir alınca olsun o kadar diyorum.
Bu arada bizim Cyan ile kuru et ve sucuk aldığımız yerin Trakya'da kendi dana çiftliği varmış, yani domuz eti değilmiş. Eklemiş olayım.
-
23 Ağustos 2022, 00:19
#48
Gouranga adlı üyeden alıntı
Böyle bir durum var, haklısınız. Yurtdışında özellikle Güney Amerika ve Avrupa daki et kalitesi bizdekinden çok ama çok daha iyi. Sadece Rusya ve Ukrayna çok tırt. Isıl işlem çok kötü bir şey.
Özellikle bir tavuksever olarak, Kazakistan Özbekistan Pakistan daki tavuklar harika ötesi.
Tek itirazım kaliteli sucuk evet yağlı olur
Akyazı Hendek yaylalarına gelenler, Çökekler Köyüne uğrayıp hakiki manda sucuğu alsınlar. Türkiye de aslında var kaliteli et, aramak bulmak lazım.
sucuğun iyisi manda veya tosun dan değil beygirden yapılır
manda sucuğu çökeklerde değil çatalköprü de olur halen daha yapanlar var
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
-
23 Ağustos 2022, 00:25
#49
espresso adlı üyeden alıntı
Ben her türlü hayvanı usulune uygun hazırlanıp/pişirildiyse yerim. Birileri yiyorsa zehirli değildir o zaman yenir benim et konsunda görüşüm budur. Afrika'ya gitsem mesela çekirge kızartması bile yerim sırf denemiş olmak için, belki severim belki sevmem ama denerim en azından.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:07 ----------
Bu cumartesi öğleden sonra fırsatım olacak gibi görünüyor. Şu an kadıköydeyim ama arabaylayım burada, eve arabayla dönüp sonra metrobüsle tekrar kadıköye dönüp otoparktan motorumu alıp bir daha eve gitmem lazım, motoru eve getirirsem cumartesi fısatım olur.
Bayrampaşa'dan kuru et ve sucuk alıcam, kesin zam gelmiştir ama 2-3 ayda bir alınca olsun o kadar diyorum.
Bu arada bizim Cyan ile kuru et ve sucuk aldığımız yerin Trakya'da kendi dana çiftliği varmış, yani domuz eti değilmiş. Eklemiş olayım.
espresso hocam cumartesi Bakirkoyde dersim olmaz ise, mutlaka geliyorum tamamdir
-
23 Ağustos 2022, 00:35
#50
F54 adlı üyeden alıntı
sucuğun iyisi manda veya tosun dan değil beygirden yapılır
manda sucuğu çökeklerde değil çatalköprü de olur halen daha yapanlar var
Doğru orada da iyi bir sucukçu vardı bakkaldaki sucuklar gayet iyiydi
-
23 Ağustos 2022, 08:47
#51
Herhangi bir bulgaristan göçmeni marketine gidin lukanka isteyin tütsülü yağlı sucuk nasıl olur görün
-
23 Ağustos 2022, 13:41
#52
zekeriyaimam adlı üyeden alıntı
Herhangi bir bulgaristan göçmeni marketine gidin lukanka isteyin tütsülü yağlı sucuk nasıl olur görün
Yukarıd abenim bahsettiğim sucuk da boşnak kasabından tütsülü yağlı sucuk. Nefis oluyor.
Balkanlarda biliyorlar bu işi. Hepsini dolaşıp her yerinde sucuk köfte falan yemek lazım.
-
23 Ağustos 2022, 14:25
#53
espresso adlı üyeden alıntı
Yukarıd abenim bahsettiğim sucuk da boşnak kasabından tütsülü yağlı sucuk. Nefis oluyor.
Balkanlarda biliyorlar bu işi. Hepsini dolaşıp her yerinde sucuk köfte falan yemek lazım.
Hocam maşallah yürüyen gurmesin sen. Hiçbir zaman meşhur olan yemek için gidip, yol yapıp, döneyim mantığına giremiyorum ben. Benzinlikte sandviç bulsam yerim
-
23 Ağustos 2022, 14:29
#54
Mr.wind adlı üyeden alıntı
Ahah cok mantikli bir soru. Hadi ateistler bunu da cevaplayin
Olur :D
Domuz etinin her türlüsü o kadar baskın bir tada sahip değil. Dana etini düşünün, birbiriyle alakası olmayan tadda lezzette bir çok eti var dananın.
Domuz eti tadı olarak genelde bahsedilen şey domuz sosisinin tadı, onun da bir sürü çeşidi var. Ama misal domuzdan öyle steak'ler var ki, dana eti zannedip yer insan.
-
Ben zamanında bir et üreticisinde çalışandan "domuz ürünü kullanılmadan sosis denilen şeyi yapmak mümkün değil" yorumu duymuştum. Pek inandırıcı gelmemişti ama, yazayım dedim.
-
23 Ağustos 2022, 14:42
#55
killingroad adlı üyeden alıntı
Olur :D
Domuz etinin her türlüsü o kadar baskın bir tada sahip değil. Dana etini düşünün, birbiriyle alakası olmayan tadda lezzette bir çok eti var dananın.
Domuz eti tadı olarak genelde bahsedilen şey domuz sosisinin tadı, onun da bir sürü çeşidi var. Ama misal domuzdan öyle steak'ler var ki, dana eti zannedip yer insan.
-
Ben zamanında bir et üreticisinde çalışandan "domuz ürünü kullanılmadan sosis denilen şeyi yapmak mümkün değil" yorumu duymuştum. Pek inandırıcı gelmemişti ama, yazayım dedim.
Ahah buda cok mantinkili hocam saol
-
23 Ağustos 2022, 14:42
#56
Angrypower adlı üyeden alıntı
Hocam maşallah yürüyen gurmesin sen. Hiçbir zaman meşhur olan yemek için gidip, yol yapıp, döneyim mantığına giremiyorum ben. Benzinlikte sandviç bulsam yerim
Gurmelikle işim yoktur aslında. Yani gençliğimin 7 yılı yatılı okulda geçtiği için önüme konan her yemeği yerim. Köfte, kebap, sucuk, kokoreç falan severim o kadar.
-
23 Ağustos 2022, 14:52
#57
espresso adlı üyeden alıntı
Gurmelikle işim yoktur aslında. Yani gençliğimin 7 yılı yatılı okulda geçtiği için önüme konan her yemeği yerim. Köfte, kebap, sucuk, kokoreç falan severim o kadar.
Kokoreç dedin beni can evimden vurdun. Senelerdir yemiyorum walla. Bakayım yemeksepetinde varsa sipariş edeyim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:43 ----------
Kokoreççi yokmuş
-
23 Ağustos 2022, 14:59
#58
Angrypower adlı üyeden alıntı
Kokoreç dedin beni can evimden vurdun. Senelerdir yemiyorum walla. Bakayım yemeksepetinde varsa sipariş edeyim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:43 ----------
Kokoreççi yokmuş
Yaa, eskiden kokoreç ve bira en ucuz şeylerdi, şimdi yarım ekmek kokoreç en son 1 ay önce aldığımda 55 liraydı. Kokoreç 55 lira olunca o kadar para vereceksem döner yerim köfte yerim diyorum hep kokoreç kalıyor. aslında çok severim.
-
23 Ağustos 2022, 15:02
#59
Gerçek döneri 55 liraya bulamazsınız. Saman döneri o piyasadakiler.
-
23 Ağustos 2022, 18:02
#60
"Avrupa'da hayvan şoklanarak öldürülüyor, Türkiyedeki gibi kanı akıtılarak kesilmediği için kan hayvanın içinde kalıyor ve eti lezzetsiz oluyor" diye bir düşünce var. Bu doğru mudur?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)