Almanya'dan gelen sucuklarinin Turkiye'deki sucuklardan guzel olmasi
Reklamlar
-
22 Ağustos 2022, 08:52
#1
Ilginc bir konu biliyorum
Yillardir akrabalarimin Almanyadan getirdigi sucuklari yerken farkettigim durum. Oncelikle sucuk gurusu degilim tabiki.
Piyasada bulunan sahin, coskun, cumhuriyet, polonez, apikoglu, pinar ivir zivir butun sucuklari denedim. Fena degiller tabiki. Lakin bu alamanyadan gelen sucuk off aman yarabbim bu nedir boyle?
Bikere cok az yagli. Bizim sucuklar gibi 250gram pisirince tavada bi cay bardagi yag birakmyor. Ayrica sahici bir et tadi geliyor agiza resmen. Bu durum salam ve sosislerde de ayni.
Velhasil herseyin dandigini tukettigimiz gibi, sucugun da dandigini tuketiyoruz.
Ayrica "kaliteli sucuk yagli olur" lafini ortaya atanin da yatacak yeri yok. yuzde 35 yuzde 40 yag nedir amk.
cok canim sıkkın cok..
Reklamlar
-
22 Ağustos 2022, 09:06
#2
Böyle bir durum var, haklısınız. Yurtdışında özellikle Güney Amerika ve Avrupa daki et kalitesi bizdekinden çok ama çok daha iyi. Sadece Rusya ve Ukrayna çok tırt. Isıl işlem çok kötü bir şey.
Özellikle bir tavuksever olarak, Kazakistan Özbekistan Pakistan daki tavuklar harika ötesi.
Tek itirazım kaliteli sucuk evet yağlı olur Akyazı Hendek yaylalarına gelenler, Çökekler Köyüne uğrayıp hakiki manda sucuğu alsınlar. Türkiye de aslında var kaliteli et, aramak bulmak lazım.
-
22 Ağustos 2022, 09:12
#3
Market sucukları her zaman tırttır. Biz senede bir 10 kg kıyma alır kendimiz yaparız market sucukları gelir bizim sucukların elinden öper :D Ben iyice bekletirim beton olur sucuk miss miss :D Kasaplar desen kelle eti karıştırır :D Kendiniz yapın. Pahalı olur elbette ama ne yediğinizi bilir kendi ağzınızın tadıyla yersiniz :D
-
22 Ağustos 2022, 09:18
#4
Sucuğun iyisi kararır ve dolapta vakumlu saklanmaz ise küflenir diye biliyorum. Kararmayan ve (uygun olmayan koşullarda durduğunda) küflenmeye sucuk içinde kanserojen Sodyum Nitrit E250 vardır. İşlenmiş etleri mümkünse hiç ya da çok az tüketin...
-
22 Ağustos 2022, 09:30
#5
Cyan adlı üyeden alıntı
Sucuğun iyisi kararır ve dolapta vakumlu saklanmaz ise küflenir diye biliyorum. Kararmayan ve (uygun olmayan koşullarda durduğunda) küflenmeye sucuk içinde kanserojen Sodyum Nitrit E250 vardır. İşlenmiş etleri mümkünse hiç ya da çok az tüketin...
Ben genelde kasaptan, kasap sucuğu alıyorum. Kendi imalatı.
Zarın beyazlaştığını gördüm ama içinde herhangi bir küflenme görmedim şimdiye kadar.
Bundan sonra ben de mi evde yapmayı denesem acaba ?
-
22 Ağustos 2022, 09:36
#6
Mr.wind adlı üyeden alıntı
Ilginc bir konu biliyorum
Yillardir akrabalarimin Almanyadan getirdigi sucuklari yerken farkettigim durum. Oncelikle sucuk gurusu degilim tabiki.
Piyasada bulunan sahin, coskun, cumhuriyet, polonez, apikoglu, pinar ivir zivir butun sucuklari denedim. Fena degiller tabiki. Lakin bu alamanyadan gelen sucuk off aman yarabbim bu nedir boyle?
Bikere cok az yagli. Bizim sucuklar gibi 250gram pisirince tavada bi cay bardagi yag birakmyor. Ayrica sahici bir et tadi geliyor agiza resmen. Bu durum salam ve sosislerde de ayni.
Velhasil herseyin dandigini tukettigimiz gibi, sucugun da dandigini tuketiyoruz.
Ayrica "kaliteli sucuk yagli olur" lafini ortaya atanin da yatacak yeri yok. yuzde 35 yuzde 40 yag nedir amk.
cok canim sıkkın cok..
Ahshaga ,ya moruk almanin turklerden daha kotu yapabilecegi bir sey olabilir mi ?
Ustun irk adamlar tabiki sucugu da daha iyi olacak.
Ya bi de eksi de balikesir in yanturali sucugunu cok ovmusler gittim yerel bir marketten sucugu aldim hic te oyle abartilacak bir sey gorenedim ben.
Ama sonra farkettim ki iki tane yanturali sucuk var.Biri ahmet yanturali galiba,digeri duz yanturali olabilir.
Hangisi guzel bunun bilen var mi ?
-
22 Ağustos 2022, 09:41
#7
oldcockroach adlı üyeden alıntı
Market sucukları her zaman tırttır. Biz senede bir 10 kg kıyma alır kendimiz yaparız market sucukları gelir bizim sucukların elinden öper :D Ben iyice bekletirim beton olur sucuk miss miss :D Kasaplar desen kelle eti karıştırır :D Kendiniz yapın. Pahalı olur elbette ama ne yediğinizi bilir kendi ağzınızın tadıyla yersiniz :D
Kasap bir tanidik acliktan olsem kasap sucugu yemem dediginden beri kasap sucugu yemedim acikcasi. Ben bu kendin yapma isini bi arastirayim
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:37 ----------
❤️Honda❤️ adlı üyeden alıntı
Ahshaga ,ya moruk almanin turklerden daha kotu yapabilecegi bir sey olabilir mi ?
Ustun irk adamlar tabiki sucugu da daha iyi olacak.
Ya bi de eksi de balikesir in yanturali sucugunu cok ovmusler gittim yerel bir marketten sucugu aldim hic te oyle abartilacak bir sey gorenedim ben.
Ama sonra farkettim ki iki tane yanturali sucuk var.Biri ahmet yanturali galiba,digeri duz yanturali olabilir.
Hangisi guzel bunun bilen var mi ?
Yanturali soyismi dolandirici soyismine benziyor gibi geldi bana
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:39 ----------
Gouranga adlı üyeden alıntı
Böyle bir durum var, haklısınız. Yurtdışında özellikle Güney Amerika ve Avrupa daki et kalitesi bizdekinden çok ama çok daha iyi. Sadece Rusya ve Ukrayna çok tırt. Isıl işlem çok kötü bir şey.
Özellikle bir tavuksever olarak, Kazakistan Özbekistan Pakistan daki tavuklar harika ötesi.
Tek itirazım kaliteli sucuk evet yağlı olur
Akyazı Hendek yaylalarına gelenler, Çökekler Köyüne uğrayıp hakiki manda sucuğu alsınlar. Türkiye de aslında var kaliteli et, aramak bulmak lazım.
Evet bazi yoresel urunler cok guzel oluyor. Bazen kayseriden ev yapimi sucuk geliyor oda fena degil. Ama yok bu Alaman sucuklarinin yerini alabilecek sucuk yemedim daha.
-
22 Ağustos 2022, 09:57
#8
Havaalanına giden köy yolundaki Dursunköy'deki kasabın sucuğu güzel. Zaten tek kasap var, direkt görürsün.
Walla ben bu yemek işinde gözümün görmediğine gönül katlanır, karnım doyuyorsa bir problem yoktur mantığı ile yaklaşıyorum.
-
22 Ağustos 2022, 09:59
#9
Alaman sucuğuna schwein fat katıyor olmasınlar yağ oranını tutturmak için bak o zaman olur :D
-
22 Ağustos 2022, 10:05
#10
-
22 Ağustos 2022, 10:15
#11
Domuz pirzolasinin da cok guzel oldugunu soyliyolar ama yemem.domuzdaki bir madde erkek beynindeki esini kiskanma bolgesini etkiliyormus.
Adamlarin gavatligi burdan geliyor yani.Bilimsel bir gercek.
-
22 Ağustos 2022, 10:22
#12
❤️Honda❤️ adlı üyeden alıntı
Domuz pirzolasinin da cok guzel oldugunu soyliyolar ama yemem.domuzdaki bir madde erkek beynindeki esini kiskanma bolgesini etkiliyormus.
Adamlarin gavatligi burdan geliyor yani.Bilimsel bir gercek.
Haklısın bak bizim burada bir erkek var yaban domuzu yiyip karısını apartmanın kapıcısına bir şişe şarap ve az bir miktar nakite kiralıyor. Bilimsel gözlem :D
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:21 ----------
Sucuk yazdık, et yazdık google hemen et reklamı çıkarmaya başladı :D Google bekarım ben buna uygun reklam ver artık :D
-
22 Ağustos 2022, 10:29
#13
Algidanın bile yurt dışı dondurması ile buradaki dondurması arasında süt oranı farklı görseller paylaşıyorlardı.Biz fakir olduğumuzdan adamlar satış yapabilmek için önce kaliteden sonra gramajdan çalıyorlar.
-
22 Ağustos 2022, 10:41
#14
Bizim millet sözde süper kalite, özde çöp gibi yaşadığı için normal bu tezatlık.
-
22 Ağustos 2022, 10:47
#15
❤️Honda❤️ adlı üyeden alıntı
Ahshaga ,ya moruk almanin turklerden daha kotu yapabilecegi bir sey olabilir mi ?
Ustun irk adamlar tabiki sucugu da daha iyi olacak.
Ya bi de eksi de balikesir in yanturali sucugunu cok ovmusler gittim yerel bir marketten sucugu aldim hic te oyle abartilacak bir sey gorenedim ben.
Ama sonra farkettim ki iki tane yanturali sucuk var.Biri ahmet yanturali galiba,digeri duz yanturali olabilir.
Hangisi guzel bunun bilen var mi ?
Balıkesir'deki Yanturalı sucuklarının markasının sahibi kardeşler anlaşamayıp ayrılınca eskidne beri devam eden imalathaneyi işleten kardeş yanturalı markasını diğer kardeşi tescil ettirdiği için kullanamıyormuş, Vedatbey Sucukları adı ile devam ediyormuş yani eski yanturalı. Dİğer kardeş de yanturalı markası ile üretime devam ediyormuş ama sucuk konusunda fikrine güvendiğim tanıdıklar vedatbey sucuklarını tavsiye ediyor.
Ben Trakya sucuğu seviyorum, köylerde kasaplarda yapılanlar. Çatalca'nın köylerindeki kasaplar güzel, ara sıra oralara gidip alıyorum.
Bir de Boşnak'ların isli sucuğu var o d açok güzel, biranın yeninda çiğ çiğ dilimlyince biraz da kuru et nefis gidiyor. Onun güzel yapan kasabı da Cyan arkadaş sağolsun göstermişti, uzak gibi ama hadi yol yapmış oluruz gidelim demiştim. şimdi fırsat buldukça o kasaptan kuru et ve boşnak usulu sucuk almaya gidiyorum.
Çok eskidne İzmir'in bir köyünde yaşarken komşum teknesinin mazor depolarını doldurmak için yılda bir sisam adasına gidip gelirdi. 10 ton depo olunca o zamanlar mazot Türkiyede daha pahalıydı, denizde özgürce gidebilen bir araç için de karşıkı adaya gidip gelmek normal bir şey tabi, gitmişken kocaman dev gibi neredeyse 2 kilo getirecek bir salam getirmişti bana hediye olarak. Nefisti. Sucuk salam sosis gibi şeyleri avrupalılar biliyor güzel yapmayı.
Marketlerde satılan fabrikasyon markaları hiç saymıyorum zaten. Kendiniz yapabiliyorsanız sucuk yapın, yapamıyorsanız köylerden kasabalardan küçük kasaplardan alın, ipte gölge bir yere asıp bir ay kadar bekletirseniz kurur, daha da nefis olur.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:45 ----------
Gouranga adlı üyeden alıntı
Böyle bir durum var, haklısınız. Yurtdışında özellikle Güney Amerika ve Avrupa daki et kalitesi bizdekinden çok ama çok daha iyi. Sadece Rusya ve Ukrayna çok tırt. Isıl işlem çok kötü bir şey.
Özellikle bir tavuksever olarak, Kazakistan Özbekistan Pakistan daki tavuklar harika ötesi.
Tek itirazım kaliteli sucuk evet yağlı olur
Akyazı Hendek yaylalarına gelenler, Çökekler Köyüne uğrayıp hakiki manda sucuğu alsınlar. Türkiye de aslında var kaliteli et, aramak bulmak lazım.
Güney amerika'da et yemeyince aç kalınıyormuş. Vejeteryan bir arkadaşım Arjantin'e göç etmişti, 10 yıldır falan orada yaşıyor. ilk gittiğinde instagramdan mangal başında fotolarını görünce hayrola sen et yemezdin demiştim. Burada et dışında yiyecek bulmak çok zor ve pahalı, yiyorum artık demişti. Sonradan restoran da işletmeye başladı, kebap falan yapıyordu orada.
-
22 Ağustos 2022, 14:21
#16
yurtdışı seyahatlerimde illa ki markete girer, yumurtanın içine doğrayabileceğim bir et şarküteri ürünü alırım. daha bir tane lezzetlisine rastlamadım. hele ki ukrayna'da bir sucuk almıştım, görüntüsü tam tokat bez sucuğu :D ama gel gelelim tadına, koca sucuğu yiyemeden salladım çöpe. birde piştikten sonra çok ağır kokuyorlar. güzel memkeletimizin şarküteri ürünlerine kurban olayım valla. ama yalan yok domuz pastırmasının tadı hakikaten güzel oluyor lakin o da o kadar yağlı ki o kadar incecik şeyden bu kadar yağ nasıl çıkıyor diyorsun.
-
22 Ağustos 2022, 14:33
#17
ahmetmert58 adlı üyeden alıntı
yurtdışı seyahatlerimde illa ki markete girer, yumurtanın içine doğrayabileceğim bir et şarküteri ürünü alırım. daha bir tane lezzetlisine rastlamadım. hele ki ukrayna'da bir sucuk almıştım, görüntüsü tam tokat bez sucuğu :D ama gel gelelim tadına, koca sucuğu yiyemeden salladım çöpe. birde piştikten sonra çok ağır kokuyorlar. güzel memkeletimizin şarküteri ürünlerine kurban olayım valla. ama yalan yok domuz pastırmasının tadı hakikaten güzel oluyor lakin o da o kadar yağlı ki o kadar incecik şeyden bu kadar yağ nasıl çıkıyor diyorsun.
Belki pişirdiğiniz için kötü olmuştur. Bizdekinin aksine dışarıdaki sucuk görünümlü salamlar pişirilmez. Tabi ki bu tamamen bir alışkanlık ve ağız tadı meselesi, "bence" bizim memlekette şu aşağıdakilerle kapışacak bir ürün yok maalesef: (Bu küçük bir seçki daha ne ürünler var neler, mesela orijinal mortadella ve jambona bayılırım...)
-
22 Ağustos 2022, 14:42
#18
Cyan adlı üyeden alıntı
Belki pişirdiğiniz için kötü olmuştur. Bizdekinin aksine dışarıdaki sucuk görünümlü salamlar pişirilmez. Tabi ki bu tamamen bir alışkanlık ve ağız tadı meselesi, "bence" bizim memlekette şu aşağıdakilerle kapışacak bir ürün yok maalesef: (Bu küçük bir seçki daha ne ürünler var neler, mesela orijinal mortadella ve jambona bayılırım...)
https://www.volpifoods.com/wp-conten...-1600x1000.jpg
Yaa, fena özendim şimdi.
İlk fırsatta bir Bayrampaşa turu yapmam lazım. Böyle sucuklar salamlar bulamıyoruz en azından boşnak sucuğu alayım, haftasonu biranın yanında yerim dilim dilim.
-
22 Ağustos 2022, 14:47
#19
espresso adlı üyeden alıntı
Yaa, fena özendim şimdi.
İlk fırsatta bir Bayrampaşa turu yapmam lazım. Böyle sucuklar salamlar bulamıyoruz en azından boşnak sucuğu alayım, haftasonu biranın yanında yerim dilim dilim.
Gideceğin zaman haberim olsun ben de katılırım.
-
22 Ağustos 2022, 14:52
#20
espresso adlı üyeden alıntı
Yaa, fena özendim şimdi.
İlk fırsatta bir Bayrampaşa turu yapmam lazım. Böyle sucuklar salamlar bulamıyoruz en azından boşnak sucuğu alayım, haftasonu biranın yanında yerim dilim dilim.
Yillar once Bayrampasali bi arkadasim vardi Alican. Kanadaya gitmek istiyordu ve ielts sinavina hazirliyordum Alicani.
Bigun gittim, dedi ki Bosna dan kuru et geldi yermiyiz. Dedim yeriz. 2 bira actik ders bitene kadar 1 kilo eti yedik
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)