Almanya'dan gelen sucuklarinin Turkiye'deki sucuklardan guzel olmasi
-
23 Ağustos 2022, 18:22
#61
tommygun adlı üyeden alıntı
"Avrupa'da hayvan şoklanarak öldürülüyor, Türkiyedeki gibi kanı akıtılarak kesilmediği için kan hayvanın içinde kalıyor ve eti lezzetsiz oluyor" diye bir düşünce var. Bu doğru mudur?
Kan daha eti lezetlendirir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:21 ----------
Kesilen hayvanın kanından sos yapıp eti onunla pişiriyorlardı youtubede gördüğüm bir ecnebi videosunda
Reklamlar
-
23 Ağustos 2022, 18:44
#62
watercolours adlı üyeden alıntı
Gerçek döneri 55 liraya bulamazsınız. Saman döneri o piyasadakiler.
gerçek döner 55 liraya olmaz tabi ama kokoreçe 55 lira vermem daha çok verir döner yerim anlamında demiştim.
-
23 Ağustos 2022, 21:23
#63
tommygun adlı üyeden alıntı
"Avrupa'da hayvan şoklanarak öldürülüyor, Türkiyedeki gibi kanı akıtılarak kesilmediği için kan hayvanın içinde kalıyor ve eti lezzetsiz oluyor" diye bir düşünce var. Bu doğru mudur?
Bence doğru değil Abi. Avrupalı, Güney Amerikalı bizim gibi eti ezip ezip kuru yaprak gibi tabağa koymuyor. Mühürleyip, içini sulu bırakıp veriyor. Aslında kanlı değil. Kan etin tadını bozar zaten.
Antepde iyi bir kebapçıya gitsen orada da etin içinden sular seller akar.
-
23 Ağustos 2022, 21:28
#64
Hayvan (Anton Chigurh'un en sevdiği silah olan) captive bolt ile bilinçsiz hale getirilip boğazı sonra kesiliyor, yani kanı akıtılıyor.
-
23 Ağustos 2022, 21:49
#65
Cyan adlı üyeden alıntı
Hayvan (Anton Chigurh'un en sevdiği silah olan) captive bolt ile bilinçsiz hale getirilip boğazı sonra kesiliyor, yani kanı akıtılıyor.
Anton Chigurh'u hatırlamayan gençler için "No country for old men" filmindeki Javier Bardem'in oynadığı rol diyelim.
-
23 Ağustos 2022, 21:52
#66
Balkanların kuru etleri, italyanların bresaolası, Almanya’nın dönerleri, kayın ve kiraz ağacı talaşlarında fümelenerek pişirilen Frankfurter ve Bratwurst sosisleri buldum mu asla affetmem
-
23 Ağustos 2022, 22:27
#67
tommygun adlı üyeden alıntı
Anton Chigurh'u hatırlamayan gençler için "No country for old men" filmindeki Javier Bardem'in oynadığı rol diyelim.
Sinema tarihinin en tüyleri ürperten karakterlerinden bir tanesi.
-
24 Ağustos 2022, 10:34
#68
yec adlı üyeden alıntı
Ben genelde kasaptan, kasap sucuğu alıyorum. Kendi imalatı.
Zarın beyazlaştığını gördüm ama içinde herhangi bir küflenme görmedim şimdiye kadar.
Bundan sonra ben de mi evde yapmayı denesem acaba ?
Arkadaşım fason sucuk yapma imalathanesine ortak oldu.
Kasaplardan sucuk yaptırmak isteyenlerin verdiği etleri sucuk yapıyorlardı.
Kısaca kasapta ne kadar atık varsa hepsinden sucuk yaptırdıklarını anlatıyordu.
Aynı pastanecilerin atıklardan ay çöreği yaptıkları gibi.
-
24 Ağustos 2022, 11:10
#69
Ercument adlı üyeden alıntı
Arkadaşım fason sucuk yapma imalathanesine ortak oldu.
Kasaplardan sucuk yaptırmak isteyenlerin verdiği etleri sucuk yapıyorlardı.
Kısaca kasapta ne kadar atık varsa hepsinden sucuk yaptırdıklarını anlatıyordu.
Aynı pastanecilerin atıklardan ay çöreği yaptıkları gibi.
Normali de bu zaten. yani gidip antrikotdan sucuk yapacak değiller ya. sucuk zaten fazladan başka işe yaramayan etleri değerlendirmek için icat edilmiş bir şey. Ama lezzetli oluyor güzel yapıldığında, yiyoruz.
-
24 Ağustos 2022, 11:46
#70
joshua adlı üyeden alıntı
Balkanların kuru etleri, italyanların bresaolası, Almanya’nın dönerleri, kayın ve kiraz ağacı talaşlarında fümelenerek pişirilen Frankfurter ve Bratwurst sosisleri buldum mu asla affetmem
Alman dönerinde gözüm döndü.
Döner mit Alles diye Berlin'de yediğim şey hayatımda yediğim en karmaşık, en "niye yiyorum" dediğim şeylerden biriydi :D
Tavuk dönerin yanına neredeyse bir beni eklemedi adam.. Muhtemelen güzel et dönerler de vardır ama ben denk gelemedim. Ama Yunanistan'da da çok güel domuz dönerler var.
Sahi fümelenmiş sosisten tavuk dönere nasıl getirdim konuyu :/
-
24 Ağustos 2022, 11:54
#71
killingroad adlı üyeden alıntı
Alman dönerinde gözüm döndü.
Döner mit Alles diye Berlin'de yediğim şey hayatımda yediğim en karmaşık, en "niye yiyorum" dediğim şeylerden biriydi :D
Tavuk dönerin yanına neredeyse bir beni eklemedi adam.. Muhtemelen güzel et dönerler de vardır ama ben denk gelemedim. Ama Yunanistan'da da çok güel domuz dönerler var.
Sahi fümelenmiş sosisten tavuk dönere nasıl getirdim konuyu :/
Bizim çocuklar Köln'e gittiklerinde orada et döner yemişler, nasıl beğendilerse artık istanbulda döner yerken hep almanyadaki döner çok iyiydi deiyp duruyorlar. zaten büyüyünce almanyada dönerci işleticez diyorlar, boşuna okutmakla uğraşmasam mı bunları.
-
24 Ağustos 2022, 12:22
#72
Yemeklik kıymanın ne kadar yağlı olduğunu bilir kasabın önünden geçerken yemeklik kıyma 14 lira lahmacunluk kıyma 11 lira bu et işi çok sakat
-
24 Ağustos 2022, 13:41
#73
espresso adlı üyeden alıntı
Normali de bu zaten. yani gidip antrikotdan sucuk yapacak değiller ya. sucuk zaten fazladan başka işe yaramayan etleri değerlendirmek için icat edilmiş bir şey. Ama lezzetli oluyor güzel yapıldığında, yiyoruz.
Detaya girmek istemedim.
Normal bir insanın midesinin kaldıramayacağı iğrençlikte
Çöpe atılması gereken atıklardan bahsediyorum.
-
24 Ağustos 2022, 14:13
#74
killingroad adlı üyeden alıntı
Alman dönerinde gözüm döndü.
Döner mit Alles diye Berlin'de yediğim şey hayatımda yediğim en karmaşık, en "niye yiyorum" dediğim şeylerden biriydi :D
Tavuk dönerin yanına neredeyse bir beni eklemedi adam.. Muhtemelen güzel et dönerler de vardır ama ben denk gelemedim. Ama Yunanistan'da da çok güel domuz dönerler var.
Sahi fümelenmiş sosisten tavuk dönere nasıl getirdim konuyu :/
Berlin’de Mustafa Demir’den mi yedin? Geçen haziran ayında gittiğimde abartısız 100 metre döner kuyruğu vardı, Avrupa’da döner işi baya tutmuş durumda, Budapeşte, Viyana nereye gitsem dönerciler iyi iş yapıyor, her milletten insana hitap ediyor, ayrıca et yemeyenler için vejeteryan seçenekler de koymuşlar mesela falafel dürüm gibi, çok iyi para kazanıyorlar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:12 ----------
espresso adlı üyeden alıntı
Bizim çocuklar Köln'e gittiklerinde orada et döner yemişler, nasıl beğendilerse artık istanbulda döner yerken hep almanyadaki döner çok iyiydi deiyp duruyorlar. zaten büyüyünce almanyada dönerci işleticez diyorlar, boşuna okutmakla uğraşmasam mı bunları.
Öyle bir istekleri varsa kafalarında yapsınlar, köşe olurlar.
-
24 Ağustos 2022, 16:51
#75
O bölgede bir süre yaşamış biri olarak,Yanturalı sucuklarını bilirim.Bulgaristan'ın Yantra bölgesinden göç eden bir aile,olağanüstü lezzetli sucuk yaparlardı(10-12 sene önce).Fabrika,Balıkesir çıkışı İstanbul yolu üzerinde idi.Bir hacı,sakallı amca (patron)gelenlere sevabına su ikram eder,sucuk satardı.Yeşil sarı etiketli Yanturalı sucukları.Birde bunun üçkağıtçı bir oğlu varmış,o da kırmızı sarı etiketli Yanturalı sucuğu satardı ki beş para etmez.Orjinal Yanturalı'nın hikmeti;lezzeti arttıran manda eti oranı idi.Ben oralardan İzmir'e taşınalı 13 yıl falan oldu.Amca çok yaşlıydı zaten,şu an yaşıyor olsa bile çalışabileceğini sanmam.Vedatbey,yeni duydum,üçkağıtçı olmayan düzgün bir kardeş herhalde.
Fakat olağanüstü lezzetli bir sucuktu,hala tadı damağımda,çok özlüyorum.Kasap sucuğu da çok aldım,fakat Yanturalının yerini tutamaz,çünkü manda eti yok.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:42 ----------
Alternatif olarak,Ege de yaşayan arkadaşlar,deve sucuğunu deneyebilirler.Kışa girerken deve güreşi vs.festivalleri olur.Çanakkale vs.pek çok yere giderler.Herhalde güreşte yenilen develeri de kesip sucuk yapıyorlar.Yanturalı kadar olmasa bile(O efsane bir sucuktu)güzel bir sucuktur,tavsiye ederim.
-
24 Ağustos 2022, 17:09
#76
Almanyadaki Türkler de Yunanistan gibi oldu. Yunanlılar nasıl Hacivat&Karagöz'ü Hacivatos&Karagözis , cacığı tzatziki, baklavayı baklavas, Türk kahvesini Yunan kahvesi, güveci giouvetsi, dolmayı dolmadakia, lokumu loukoumades yapıp sahipleniyorlarsa Almanyadaki Türkler de "En iyi döner bizde" , "En iyi et bizde" "Sucuğun hası Almandır" diye Türkiye ile tıraş bir rekabete giriyorlar. Sıkmayın canımızı.
-
24 Ağustos 2022, 17:23
#77
Alman döneri şu anki piyasa dönerine göre güzel. Ama eski dönerlerin yanına yaklaşamaz. Ben Alman dönerini, klasik döner değil de tadı güzel alternatif bir döner olarak görüyorum, zevkle de yiyorum. Sosları da lezzetli ama genel lezzet olarak dönerden biraz uzaklaşıyor.
-
24 Ağustos 2022, 19:15
#78
mehmettayfur adlı üyeden alıntı
O bölgede bir süre yaşamış biri olarak,Yanturalı sucuklarını bilirim.Bulgaristan'ın Yantra bölgesinden göç eden bir aile,olağanüstü lezzetli sucuk yaparlardı(10-12 sene önce).Fabrika,Balıkesir çıkışı İstanbul yolu üzerinde idi.Bir hacı,sakallı amca (patron)gelenlere sevabına su ikram eder,sucuk satardı.Yeşil sarı etiketli Yanturalı sucukları.Birde bunun üçkağıtçı bir oğlu varmış,o da kırmızı sarı etiketli Yanturalı sucuğu satardı ki beş para etmez.Orjinal Yanturalı'nın hikmeti;lezzeti arttıran manda eti oranı idi.Ben oralardan İzmir'e taşınalı 13 yıl falan oldu.Amca çok yaşlıydı zaten,şu an yaşıyor olsa bile çalışabileceğini sanmam.Vedatbey,yeni duydum,üçkağıtçı olmayan düzgün bir kardeş herhalde.
Fakat olağanüstü lezzetli bir sucuktu,hala tadı damağımda,çok özlüyorum.Kasap sucuğu da çok aldım,fakat Yanturalının yerini tutamaz,çünkü manda eti yok.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:42 ----------
Alternatif olarak,Ege de yaşayan arkadaşlar,deve sucuğunu deneyebilirler.Kışa girerken deve güreşi vs.festivalleri olur.Çanakkale vs.pek çok yere giderler.Herhalde güreşte yenilen develeri de kesip sucuk yapıyorlar.Yanturalı kadar olmasa bile(O efsane bir sucuktu)güzel bir sucuktur,tavsiye ederim.
Bahsettiğiniz hayırsız oğlu markayı kendi adına tescil ettirdiği için baba vefat edince babasından eski işletmeyi devralan diğer kardeşini mahkemeye vermiş markayı kullanamazsın diye, o da kendi adıyla aynı yerde devam ediyormuş. O tarafa yolum düşmediği için deneyemedim ama deneyeceğim. Google'dan aratınca sizin anlattığınıza benzer çıkıyor zaten. https://www.yanturalivedatbeysucukla....tr/hakkimizda
-
24 Ağustos 2022, 19:37
#79
Yaw yeter yeter. Postu okudukça mutfağa gidip duruyorum. Alın sucuğunuzu yiyin artık
-
24 Ağustos 2022, 20:19
#80
Angrypower adlı üyeden alıntı
Yaw yeter yeter. Postu okudukça mutfağa gidip duruyorum. Alın sucuğunuzu yiyin artık
Bunun üstüne haftasonu bir mangal etkinliği şart artık.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)