Mr.wind adlı üyeden alıntı
Hocam oncelikle "sende caldin" lafim icin affola. aslinda o laf size degil, toplumun buyuk cogunlugunu olusturan hirsizlara idi. Kusura bakma tekrar.
Donuyoruz dolasiyoruz ayni yerde dolaniyoruz. emin olun sizi cok iyi anliyorum, ama kendim tam olarak anlasilamiyorum sanirim.
Ben hayatim boyunca hirsizlik dahil hicbir sucu mesrulastirmayi destekleyici bir soylemde bulunmadim. Boyle onursuz bir davranis ta sergilemedim.
Tekrar soylemek istiyorum. Motosiklet calmis bir insan evladi oldugu icin swvinmeyecegim. Keske yasasaydi ve cezasini cekseydi.
Bu vatandasin yaptigi bu onursuz davranisin riski tezahur etmis, genc kaza yapip olmus. Yani bok yoluna gitmis. pisi pisine olmus.
En basindan beri belirtmek istedigim uzere, bu pisi pisine gerceklesen olume ne sevinecegim, nede kutlama yapacagim. Hatta cok uzuldum.
Ben bir ogretmenim. Meslegimin oldukca fazla bir suresini sosyo-ekonomik duzeyi oldukca dusuk bir bolgede, tabiri caizse herturlu pisligin normallesmis oldugu bir bolgede calisarak gecirdim. Bkz Kadriye Moroglu Lisesi.
Sahit oldugum, deneyimledigim olaylari yazsam birakin forum konusunu, kitap cikar. Hemde birkac cilt. Hirsizlik, gasp, bicaklama, silahla yaralama. Vurulan sabikali ogrencimi hastanede ziyarete de gittim.
Dagda 2 sene kalmis, istismara ugramis ogrencime pdr hizmeti de yuruttum. Amcalari dagda leş olmus, babasi hapiste ogrencimi batakliktan cikarmak icin elimden gelen destegi de sagladim.
ogrencilerimin buyuk bir cogunlugu bircok sucun bir sekilde normallestigi bir tarzda hayatina devam ediyor. Ben hicbirine yok olmasi gereken mikrop muamelesi yapmadim.
Guzel seyler de yaptik hocam. Hirsiligi kleptopmani seviyesine getirmis ogrencilerimizi Resmi kurumlar ve kendi yuruttugumuz rehberlik servisi ile rehabilite olmasina destek olduk.
Beni rol model olan 10larca ogrencime sigarayi biraktirdim. Organize suc orgutlerinin parcasi olmayi hayatinin en buyuk gayesi edinmis bilmem kac ogrencime bu yoldan donmesi icin destek sagladim.
Hocam ne guzel, nispetem duzgun bir cografyada, guzel insanlar tarafindan yetistirilmissiniz. Cok sanslisiniz. Duzgun insan olmak, sizin yetistiginiz toplumun dogal bir sonucu.
Benim ogrencilerimin yetistigi cografyanin dogal sonucu suc islemek. Guce tapilan, zayifin ezildigi, bir nevi hayatta kalmak icin duzgun insan olmanin yetmedigi, diger insanlarin hakkini gasp etmenin zaruri oldugu bir toplum bu.
Motosiklet calan insanin can vermesine sevinen insanlari o bolgeye davet ediyorum. sevinecek cok malzemeniz olur, haberlere yansimayan bunun gibi hergun olay duyar ve gorur, neseniz yerine gelir.
Tekrar soyluyorum ve bu konuda cok netim. Genetik sosyopatlari haric tutuyorum, cocuk suc islemez. suca itilir. Ben caldigi motosiklet ile olen hirsizin olumune sevinmeyecegim.