Son mesajini harbi okumamistim ,baktim simdi degissn bissey yok.
Morukcum.sizlerin yaptigina sanirim politik dogruculuk deniliyor.Coxum.onerilerimiz pratik veya uygulanabilir degil.
Zor problemlerin kolay cozumu olmuyor
Sen diyorsun ki hirsizligin cezasi olum mu olmali,nerde gorulmus bu ? Ok doğru.
Ama ben de diyorum ki ,yasadigin ulkede hapishaneler oyle bir dolu ki birak basit hirsizili en adi suclular bile dogru duzgun ceza almiyor.
Bu hirsiz i yakalsdik,6 ay ceza aldi diyelim, sonuc ,?
Cikinca yine hirsizlik veya daha kotusunu yapacak.Bu cocugun topluma kazandirilma sansi 0.00065 falandir.
Bu nedenle bu olume isabet olmus dedim.Yani burada sevinc veya mutluluk yok.sorun,toplum icin en faydali sekilde cozulmus diyorum.
Arada dogru seyler de yaziyorsun, evet tam adi politik dogruculuk ama politic dogruculukla humanizmi birbirine karistirma, biri gercekten insana deger verdigi icin soyler/yapar, digeri ise bundan yararlandigi/yararlanacagi icin yapar.
Ikincisi hapisaneler konusunda haklisin, benim gibi adamlarin da yakindigi seylerden biri bu.
Isabet olup olduguna biz karar veremeyiz, en azindan ben vermem, dogru degil. Topluma kazandirilma sansi konusuna gelince, o da belirsiz maalesef, yine diyorum ki kokten sorunlari cozmeden olmuyor ki sen de bunu soylemissin.
Motosiklet konusu disinda yazmaya devam et sen, iyi yaziyorsun aslinda. Ama ekonomi ve motosiklete girme
entry nick uyumu.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:41 ----------
Hayir politik dogrucukuk degil. Benim bahsettigim konulardan hicbir cikarim yok. Ben oturdugum yerden fiti fiti sallamiyorum morukcum. Bizzat deneyimlerim uzerine konusuyorum.
Bende sizin gibi klavye basinda "gebersin ipneler benden uzak olsunlar" kafasinda takilsaydim belki de suan senin motorun gitmisti burda agliyordun.
zor problemim basit cozumu varsa, cozum yanlistir. Yalniz burda benim bahsettigim ve deneyimledigim cozum mu basit oluyor, yoksa senin bahsettigin mi?
Pardon biz cozum icin calisiyorduk, en azindan bi cabamiz vardi deil mi? Senin cozumun neydi tam olarak? Gebersin ipneler pek bir cozume benzemiyor cunku.
Yine de en azindan adam akilli bir mesaj yazdigin icin tesekkur ederim. Yazilan mesajlarin cogu hakli cikma cabasiyla yazilmis, carpitilmis argumanlar.
Kendimi paraladim baslikta derdim ne amk. Yalniz dikkat edin colugunuz cocugunuz bi hata yapip suç islerse dua edin benim yada MESLEKTASIM gibi bir ogretmene denk gelsinler.
Demek ki seçim doğru Bay Rüzgar. Bakın siz bile "dick"imi ne kolay fark etmişsiniz.
Oysa ki gerçek ismimi ve istenilen tüm bilgileri doğru olarak verdiğim forum hesabımı teknik bir hatadan dolayı 9-10 aydır kullanamıyorum. Forum yönetimine yazdığım 5-6 destek mesajından da sonuç alamadım. Dönüş yapan, hatayı düzelten olmadı. Ben de yeni hesap açarken default olarak gelen nickname'in sadece ve sadece ilk harfini değiştirerek ÇOK BASİT BİR ŞEKİLDE sorunumu çözdüm.
Demek ki neymiş "zor problemim basit cozumu varsa, cozum yanlis" değilmiş, basit olan daha kolay fark ediliyormuş.
Zaten bir sorunun çözümü karmaşık ise o sorun tam olarak çözülememiş demektir.
Ayrıca amatör ligde çırak adayı veya en fazla çırak kriminallerle uğraşınca "büyük resmi gördüğünüzü" sanıyorsunuz ama "bizzat ben şahsım olaraktan 23 yıl hergün karakolluk olmak suretiyle" o sizin aday kriminallerin profesyonel lisanslı "ağır ağbileri" ve "ağa babaları" ile yakından mesaim oldu. Camianın yabancısı değilim.
bunları topluma kazandırmak ısteyen alsın evınde topluma kazandırsın.
ülke ıslah evine döndü aw, serseriyi katili biz mi eğitcz bi de.
Siz?
Sen egitemezsin tek basina, biraz zor olur. Egitim/Kultur yillar icerisinde olusan bir surec. Ama evli oldugun icin soyleyeyim, ileride senin cocugunun egitiminin iyi olacagini nasil garanti edeceksin ?
Ruyamda seni gordum bu arada, ne alaka lan dedim, 30 Agustos gibi Izmir civarinda olabilirim, gorusuruz :D
Yav o degilde su tartismalari tamamaen can sikintisindan kendimizi tatmin etmek icin yapiyoruz kabul edin
Motor kullanmayi seven genc hirsiz kardesimiz olup gitti ama bize malzeme cikti...
Morukcum onemli olan seviyeli bir sekilde fikir alisverisi yapabilmek. Bu arada itiraf edeyim, hirsizin Gocmen oldugunu yeni ogrendim.
Hirsizin gocmen oldugunu bilsem yazdiklarimin hicbirini yazmazdim. Olumune yine sevinmedim tabiki, sonucta bir yasam son bulmus, ama yazdiklarimi da yazmazdim.
Gocmen sorunu icin tavrim net. Hepsi istisnasiz sinirdisi edilmeli, sinira da çin seddi örülüp, yeni gocmenlerin gelmesi engellenmeli.
Bizim davamiz, cetin sartlarin etkisiyle suca bulasmis, kurtarilabilecek Turk Kurt Cerkes Ermeni ayrimi yapmadan bu vatanin evlatlarina destek olabilmek.
Seviyesini korumus herkese saygilar
Buradan devam edebilirsiniz;
http://www.motosiklet.net/forum/memb...en-140064.html
Eğer uslu bir çocuk olursanız belki bir gün Hırbonen'in diğer hesaplarına da rastlayabilirsiniz.
Anahtar kelimeler : Honda,Amatör,yüksek cc motora az yaktırma,Honda (evet 2.kez),Avrupalı motorlar pahalı ve sıkıntılı.bazen abs,Africa Twin...
Özgürlüğün en büyük düşmanı halinden memnun kölelerdir.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)