Ey Büyük Atatürk!
Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.
Bonzai içsem bu kafaya erişemem
Olabilir tabi neden olmasın? Biz de vakti zamanında sela ile darbeye darbe yapmıştık.
Bu zihniyet yüzünden etiket oluyoruz. İnsanların kafasında canlandırdığı islamiyet yerle bir oluyor😤
Olayın ne olduğunu anlamadım ama bizim sazan ekibi olaya din imanla ilgili bir şey atıldı mı hemen atlar.
O arkada ki itfaiye kamyonu mu? Olayı madem ezanla çözmek istiyorlar onu niye getirmişler gibi aklım da deli sorular var.
Bizdeki gibi aynı. Hani salgında doktorlar gece gündüz çalıştı, hayatını kaybeden oldu, kaybetmese de yorgunluktan bitkin düşenler oldu. Sonra salgın için hatim indirten Diyanet'e teşekkür edildi ya. En iyi ihtimalle bu da öyle. Arkada itfaiye su sıkar, parsayı ezan okuyan toplar. En kötü ihtimalle itfaiye de birşey yapmıyordur.
gülmeyin. birkaç sene sonra bizde böyle oluruz.
Ekonominin iyileşmesini gözlerdeki parıltıyla ilişkilendiriyoruz, yakında doları süphaneke ile düşürürüz.
Hem bak alevli malevli...
Cinsel organa sürecek zekası olmayanların prim kasma çabası olarak görüyorum bu hareketleri. Zira ülke de bu şekilde yönetiliyor... Elhamdülillah ekonomi için onların doları varsa bizim de Allah'ımız var denilmesi?
Zaten beyinsizlerin öncelikle maskeleri indirim tek sıra halinde kameralara karşı şaapması, sağa sola bakmaları, sonradan sıraya dahil olanlar falan... Çok komik... Duaya biraz da "bize akıl ihsan eyle" ekleseler iyi olur...
covid başlarında da bizimkiler kendilerini üflettiriyorlardı, binaları üflettiriyorlardı covid hastası olmamak için. şimdi bu pakiler de koro şeklinde binaya sinyaller göndererek söndürmeye mi çalışmışlar? işte çok enteresan inançlar var, halbuki olay çok basit ama onlar çılgınca şeyler düşündüğü için böyle garip duruma düşüyorlar...
ateşi söndürmek istiyor ise 3 elementten 1 tanesini ayıracaksın ve bitecek gardaşım, bununda yöntemleri var ve bu yöntemlerin eğitimini itfaiye ekipleri alıyor ve onlar ne yapacağını biliyor. bilmeyenler ise üzgün bir şekilde eli kolu bağlı duracak, eğer çok üzülüyorlar ise ve içleri parçalanıyor da bir şeyler yapmak istiyorlar ise o zaman bütün millet çocukluktan itibaren "insanlık hayatındaki genel sorunlar" için şöyle genel kültür tadında eğitim alacaklar okullarda...
bize bunu az çok verdiler, yangın çeşitleri ve söndürme çeşitleri olarak öğrendik biz bunları. gerçi teknoloji var, bilmeyen biri de anında telefondan öğrenir hemen. ama bu habere bakınca görüyorum ki hem bilmiyorlar hem de öğrenmiyorlar yada öğrenmek istemiyorlar, bunun sebebini de ben öğrenmek istemiyorum al buyur, bu gereksiz insanlar var olmasa daha iyi olurmuş deyip geçiyorum, aklı başında insanlar böyle yapmaz... bunların zararı olur faydası olmaz.
Bizim ekip yine çoşmuş. İtfaiye zaten işini yapıyorsa çevredeki insanların yardım etmesine muhtemelen izin vermiyorlardır.Adamlarda boş seyredeceğine ezan okumuş.
Sınava girecek inancı olan biride sınava çalışır ama sınav öncesi dua etmezmi.Yada maça çıkarken futbolcular dua etmiyormu.Bizim tayfa hemen gömmüş.
Bu işin bence dinle alakası yok. Pakistan, Afganistan vs halk olarak çoğunluğu bence mal. Cehaletin verdiği mallık değil, bildiğin genetik olarak mal, doğuştan mal. Bu arkadaşlar inançsız da olsa aynı hareketin farklı bir versiyonunu yapacaklardı ya da Ortodoks, Katolik, Protestan olsalardı kendi inançlarına göre malca başka bir hareket yapacaklardı.
Buarada Sure okusalar bir nebze anlarım da ezan okumak ne be birader?
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)