Hocam Merhabalar.
Lehim istasyonu güzel bir şey. Tabi bu işlerle normal dereceli uğraşacaksanız. Normal dememin sebebi yani haftada bir lehim işleri ile mi uğraşacaksınız!
Kendimden örnek verecek olursam. Diyaframlı lehim istasyonum var ve Kendi Bga istasonumu yaptmıştım.. Hobi olarak uğraşmak için bir heves ile almıştım malzemelerimi. Şimdi ise bir kenarda öyle duruyor.
Lehim istasyonu çok kullanışlı oluyor. Sıcaklığı kontrol edip çok güzel lehimlemeler yapıyorsunuz ve telefon tablet emmc lerini değiştirebilirsiniz.
Diğer yandan Bga istasyonu ile iş bitmiyor maalesef.
-Her ayrı malzeme için ayrı kalıp. Bazen kalıplar tam oturmuyor. Lehim topları istediğiniz kalitede çıkmıyor. veya kurşunlu kurşunsuz veya değişik kurşun oranları ile yapacağınız işe uygun olmuyorlar.
Bundan dolayı da bga istasyonundaki sıcaklığı kontrol edemiyorsunuz ve ortaya; devre kartı, Cpu veya Gpu su şişmiş malzemeler ortaya çıkıyor.
Sıcaklığı kontrol edemiyorsunuz derken uygun malzemeye uygun sıcaklıktan bahsediyorum. Kısaca pek kolay bir iş değil.
- Bga gerçekten uğraştırıcı bir iş olarak görüyorum. şahsen İstanbul'a eski ekran kartımı 3 kez yollamıştım reballing yapılması için pro ustalar bile tam tutturamıyorlar. 1 hafta çalışıp yine arıza vermişti. Hala daha bozuk. Sebebi ise uygun malzeme olmaması.
Eğer bu işlere hevesiniz ve biraz paranız var ise Lehim istasyonu yeterli olacaktır.
Ama paranız var ise Güzel kaliteli bir bga istasyonu neden olmasın. Sonuçta olay paraya bakıyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:22 ----------
Edit: Bilgisayar parçaları özellikle büyük parçalar CPU ve GPU gibi Reballing olayında üstten ısıtıcı olması gerekir. Üflemeli havyalar ile güzel bir iş çıkmıyor. Her yerin düzgün ve eşit bir şekilde ısıtılması sonuç açısından önemli.