Kapora Dolandırıcılığı mı?
Reklamlar
-
Arkadaşlar merhaba;
Uzun zamandır hem iş hem aile aracı olarak malum siteden kendime Transporter araç bakıyordum. Karşıma bu ilan çıktı.
Yalnız ilandaki resimler daha önce youtube da izlediğim bir videodaki görüntülere çok benziyordu.
Sonrasında daha yeni haberlerde gördüğüm bu olay aklıma geldi.
Hem ilanın hem haberlerde geçen olayın Ankara'da olması bir tesadüf müydü? Neyse belki bu aralar milletçe çok paranoyak olduk, belkide ilanı veren arkadaş sadece kapora parasını çarpıp kaçacak ama bu tarz olayların yakın zamanda çok fazla artacağını düşünür oldum. Sizce araca bakmaya Ankara'ya gitmeli miyim?
Reklamlar
-
Tebrikler iyi yakalamışsınız.
-
İnsanımızın çoğunda ahlak yok, iyice g.tlek bir toplum olduk. 2. el çöp bile almamak lazım bu ülkede.
Size de bravo güzel yakalamışsınız.
-
Evet, iyi yakalamışsın. İlanı şikayet edin.
"Çok büyük ihtimal dolandırıcı. İlan fotoğrafları youtube'da "Volkswagen Camper Conversion Full Build" başlıklı vidyodan alınma. " açıklaması ile şikayet ettim.
-
Sağlam yakalamışsınız, polise şikayet etmek en doğrusu olacaktır kanımca
maktama adlı üyeden alıntı
Evet, iyi yakalamışsın. İlanı şikayet edin.
"Çok büyük ihtimal dolandırıcı. İlan fotoğrafları youtube'da "Volkswagen Camper Conversion Full Build" başlıklı vidyodan alınma. " açıklaması ile şikayet ettim.
Sahibinden etik kuralları gereği hiç bir şikayete bakmıyor
Koskoca bayi sahipleri yanlış kategoriye ilan açıyor, şikayet ettiğim bir ilan bile kaldırılmadı
-
Herşey olabilir hocam, aman dikkat. Ben olsam hayatta o araca bakmaya gitmem. İlanın sahte fotolarla açıldığı belli zaten, şikayet edip geçin.
Açıkçası kaparo dolandırıcılığı da olabilir, gasp amaçlı da olabilir, fotodakinden farklı çok daha beter bir transporteri millete kakalamaya çalışıyorlar da olabilir, bilemezsiniz.
-
oltasını atmış balığını bekliyor..
-
sazan avı bence arayıp pazarlık bile yapma
-
Kesin kaporayı cep bank ile ister
-
artık hiç kimse çalışarak, alın teri ile para kazanmak peşinde koşmuyor. etik olarak toplumumuz çürümüş. parça parça kopuyoruz.
gelenden kaparo alırlar, üstüne mi yatarlar, yoksa geleni dövüp parasını gasp mı ederler kim bilir...
ülke olarak yaşadığımız en büyük sorun manevi, ahlaki çöküntü bence, bu gidişin sonu çok kötü.
bu şekilde çürümüş, yozlaşmış bir toplumun kendine gelmesi onlarca yılda gerçekleşmez. hadi bu aracı uyandık almadık da yarın ticari işlerde, manevi yaşantımızda herkesten ve her şeyden nasıl sakınabiliriz kendimizi, yolumuz illa ki çakışacak ...
-
Artık noterde uygulama var, dolandırıcılık zor, parayı noter bloke ediyor, işlemler tamamlanıp imzalar atılınca kaldırıyor blokeyi. Ufak bir ücret alıyorlar.
-
Hayatımda hiç kapora vermedim ve almadım. Kapora denen saçmalık neden var onu da bilmiyorum. Paran varsa gider alırsın, bir hafta sonra paran olacaksa bir hafta sonra alırsın. O arada satılırsa kısmet değilmiş der başkasına bakarsın. İnsanlar zorla kendilerini dolandırtıyorlar.
-
bazen aracı, motoru gidip beğeniyoruz ama o an eksper olmayacak bir zamanda ise, akşam geç gidip gördük beğendik ise, ertesi güne kadar opsiyonlamak için veriyoruz kaporayı, aracı da çok beğenince kaçırmamak içindi bu sistem. ama eskiden böyle dolandırıcılık olayları yoktu, en azından milletin öyle gözü dönmemişti. aldığım tüm araçlarda 100-200 kapora vermişimdir, hatta ben vazgeçtiğim anlar oldu ve kaporayı da geri istemedim. o da satıcının kayıp yaşamaması için ufak bi önlem oluyordu, ama başıma böyle kötü şeyler gelmedi. son dönemde milletin gözü dönmüş, çalışıp para kazanmak da zor geliyor sanırım. böyle şeylere kalkışıyorlar.
-
Sahibinden.com a linkle beraber ilanı şikayet edin milletin canı yanmasın bari
-
yamtareroglu adlı üyeden alıntı
Hayatımda hiç kapora vermedim ve almadım. Kapora denen saçmalık neden var onu da bilmiyorum. Paran varsa gider alırsın, bir hafta sonra paran olacaksa bir hafta sonra alırsın. O arada satılırsa kısmet değilmiş der başkasına bakarsın. İnsanlar zorla kendilerini dolandırtıyorlar.
Yazdığınız taraftan bakınca doğru görünüyor.Ama alıcı beğenmiş ama bazı sebeplerle o an alma imkanı olmayabilir bunun illa maddiyatla alakası olması şart değil.Birçok şey olabilir.Satıcıya sen elinde tut ben söz veriyorum alacağım dediğinizde satıcı verilen söze binaen aracı başkasına satmamak İçin alıyor kaporayı.Satıcının da mağdur olmaması İçin aslında mantıklı bir sistem.Ama bunun suistimal edilip edilmemesi toplumun etiğine bağlı birşey.
-
02 Haziran 2022, 13:24
İnternet ortamında bunun gibi bir sürü ilan var, gitmeden tabii ki kötü niyetli olup olmadıklarını anlayamazsınız ama size tavsiyem buluşma noktanız güvenli bir yer olsun örneğin adliye veya karakol önü gibi
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)