Ekonomi konuşanlara Kitap önerisi
Reklamlar
-
Forumda sürekli olarak Ekonomi konuşuluyor içimiz kararsa bile bazen birbirimize birşeyler katıyoruz. O yüzden burada kitap okuyan arkadaşlar varsa,herkes birbirine kitap önerebilir veya belgesel. Güzel olur,her renkten okumuş oluruz. Ben başlayayım.
Kolay Ekonomi ( Başlangıç için ideal)
Ulusların Zenginliği ( Adam Smith)
İktisatın bayrak tutanı olarak adlandırılır.
Ulusların Düşüşü ( Daron Acemoğlu, James Robertson )
Bu ismi unutmayın,çok şey başardı , böyle bir ismi burada tutamadik... Tutsaydik böyle bir isim olur muydu bilemedim ... MIT Ekonomi bölüm başkanı.
Dar Koridor ( Daron Acemoğlu , James Robertson )
- Halklar ve Hükümetlerin arasında neden sürtüşmeler olması gerektiğini anlatan fevkalade bir kitap. Refah ve halkın azmini paralel şekilde inceliyor.
Bunlar dışında bakılması gereken çok önemli bir kaç isim :
David Ricardo ( Herşeyi üretelim diyen , dışardan hiç birşey almayalım diyen dar görüşe cevap veren bir teorisi var,Adam Smith'in de aynı şekilde.)
Keynes ; Gecicide olsa bir takım çözüm yolları bulan, buhrandan çıkış haritası çizme konusunda gayet başarılı , iktisat tarihine altın harflerle adını yazdıran kişilerden.
Reklamlar
-
Kitap okumaya gerek yok, son 5 yılda ülkede aklı başında herkes zorunlu olarak ekonomist oldu.
Bu fiyatlar neden artıyor yahu diye kafada soru işareti oluştuysa gerisi çorap söküğü gibi geliyor.
Millet at yarışı takip eder gibi ppk toplantısı, dolar kuru takip ediyor. Dev bir ganyan bayisine dönüştük.
-
Abi ekonomist olmak kolay olsaydı ülke bu hale gelmezdi sıkıntı orda. Bir formuller var aklım duruyo. Şuan 3.sinifim,mezun olup master yapsam yine kendime ekonomist demek için bir durur düşünürüm.
Keynes'in çok güzel bir lafı var.
İyi bir ekonomist olmak demek ; hem bir devlet adamı,hem bir tarihçi , hem bir filozof , hem bir matematikçi olmalı aynı zamanda her türlü perspektiften konuya bakabilmeli der.
Dönüp bakinca, çok doğru olduğunu görürüz. Çünkü fakir ulkeler,hukuk sistemleri işlemeyen, halkı pısırık ve hükümeti despot olan ülkelerdir. Yani politika burada devreye giriyo. Matematik zaten bu işin kolu bacağı beyni.
-
"Daha Adil Bir Dünya Mümkün"ü atlamışsınız.
-
hokahey adlı üyeden alıntı
Kitap okumaya gerek yok, son 5 yılda ülkede aklı başında herkes zorunlu olarak ekonomist oldu.
Bu fiyatlar neden artıyor yahu diye kafada soru işareti oluştuysa gerisi çorap söküğü gibi geliyor.
Millet at yarışı takip eder gibi ppk toplantısı, dolar kuru takip ediyor. Dev bir ganyan bayisine dönüştük.
O konustugunuz ekonomi mikro-ekonomi olarak gecer ve ancak evinizdeki veya etrafinizaki ekonomik degisimleri gormeye yarar. Burada bahsedilen kitaplar makro-ekonomi degerlendirmeleri iceriyor.
-
ülkemizdeki gravatlı hırsızlıktan kurtarsak yeter bence.
-
gurcanozturk adlı üyeden alıntı
O konustugunuz ekonomi mikro-ekonomi olarak gecer ve ancak evinizdeki veya etrafinizaki ekonomik degisimleri gormeye yarar. Burada bahsedilen kitaplar makro-ekonomi degerlendirmeleri iceriyor.
Mikroyu da makroyu da biliriz elhamdülillah, ekonomiyi sizden öğrenecek değiliz. (Oluyor mu böyle)
-
hokahey adlı üyeden alıntı
Mikroyu da makroyu da biliriz elhamdülillah, ekonomiyi sizden öğrenecek değiliz. (Oluyor mu böyle)
Bilenleri takip edenleri de gorduk, en son yag kuyrugundalardi.
-
Bilenleri takip edenleri de gorduk, en son yag kuyrugundalardi.
Dostum sen bu yağ kuyruğuna ya da izdihamına iştirak edenlerin olan bitene üzüldüğünü falan sanmıyorsundur umarım!
-
Penguen. Ben Penguenler diyorum, belgeleselinden. Penguen.
-
Umutksk adlı üyeden alıntı
Forumda sürekli olarak Ekonomi konuşuluyor içimiz kararsa bile bazen birbirimize birşeyler katıyoruz. O yüzden burada kitap okuyan arkadaşlar varsa,herkes birbirine kitap önerebilir veya belgesel.
Madem belgeselde önerebiliyoruz çorbada benim de tuzum olsun.
Büyüklerimizi dinlemekte, ilham almakta fayda var. Sadece kitap okumakla olmaz pratikte yapmak lazım.
-
Bu ülkede ekonomi yorumlamak için kitap okumaya gerek yok ki.
Markete girdiğinde önce maaşına sonra fiyatlara bakıp anlayabilirsin :D
-
-
memleketin büyük ekonomi yazarlarını pas geçmeyelim recep tayyip erdoğan berat albayrak nebati bakanımız da bu konuda takip edilmeli
-
This is a book.
-
Mahfi Hoca bu konuda uzmandır, yani halkın anlayacağı basit bir dille ekonomi teorisini pratiğe indirger. Çok da zor bir şey değil aslında, lise düzeyi matematik bilmek ve biraz sağduyu yetiyor da artıyor.
https://www.idefix.com/Kitap/Ornekle...E&gclsrc=aw.ds
-
Kitap falan hikaye gerek yok böyle boş beleş şeyleri okumaya. Ekonomi bilimi çok ama çok basittir.
"Faiz sebeptir, enflasyon sonuç". Faizi indirirsen şakkadanak enflasyon düşer. Aha da bu kadar basit.
Hem dinen de yüksek faiz harammış. Düşük faiz haram mı helal mi orasını ben bilmem, reisim bilir...
-
Bi kararnameyle yetkiyi kendine atayıp faizi sıfırlayabilecekken yapmayan lobici mi oluyor o zaman?
-
SuleymanE adlı üyeden alıntı
Kitap falan hikaye gerek yok böyle boş beleş şeyleri okumaya. Ekonomi bilimi çok ama çok basittir.
"Faiz sebeptir, enflasyon sonuç". Faizi indirirsen şakkadanak enflasyon düşer. Aha da bu kadar basit.
Hem dinen de yüksek faiz harammış. Düşük faiz haram mı helal mi orasını ben bilmem, reisim bilir...
30 milyar satsak sakkadanak?
-
watercolours adlı üyeden alıntı
Bi kararnameyle yetkiyi kendine atayıp faizi sıfırlayabilecekken yapmayan lobici mi oluyor o zaman?
Aslında reis sıfırlayacakmış ama 2023ü bekliyormuş. Lozanın gizli maddelerinde "2023den önce faizi sıfırlarsanız anlaşma biter, ayçiçek yağlarınızın yarısına da el koyarız" yazıyormuş.
Ben demiyorum, kahvehanedeki yaşlılardan duydum...
30 milyar satsak sakkadanak?
Afallarlar, meğer bunların çok parası varmış derler! Üstüne bi 30 daha satarsak çil yavrusu gibi dağılırlar...
Bi gazetede çalışan çok kıymetli bi ekonomi yazarından duydum, kesin bilgi yani...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)