1-) Ağ Bağlantıları açılır.
2-) Wi-Fi yazan ibarenin üzerine gelip, mouse/sağ click yapılır.
3-) Karşınıza gelecek olan "Wi-fi Özellikleri" ekranından "Yapılandır" tuşuna basılır.
4-) Devamında karşınıza gelecek olan pencerede "Gelişmiş" sekmesine tıklanır.
5-)
Country Region (2.4 GHZ) kısmına tıklanır, değer
#1 (1-13) olarak seçilir.
5(1)-) Bazen 5. maddeye ek olarak Disable olarak gelen "Ap Mode Force BW20" kısmını da Enable yapmak gerekir.
https://i.hizliresim.com/s59vu8s.jpg
Çözümünü yukarıda açıkladığıma göre, bu problemin oluştuğunu nasıl anlayabileceğinizi anlatmak (kendim üzerinden) isterim.
Öncelikle bu sorun genel olarak kısa süreli elektriklerin gidip gelmesi ile ortaya çıkıyor diyebiliriz. Bazı durumlarda, modeme reset atıldıktan sonrada meydana geldiği de yazılmış.
Ben ise durumu şöyle yaşadım: Bir gün bilgisayarı açtım, Wi-Fi kısmındaki ağlara bakıyorum ama kendi modemimi göremiyorum. Burada tuhaf olan durum ise şu; telefonum modemi görüyor ve bağlanıyor, başka bir bilgisayar modemi görüyor ve internete bağlanıyor fakat benim bilgisayarım modemi görmüyor.
Yine daha tuhaf olan durum ise, bilgisayarımın diğer bütün ağları görebilmesi. Hatta telefonumdan Hotspot paylaşım bile yapsam "şaaak" diye görüyorum ama benim modem yok. Göremiyorum.
Yani bilgisayar muhtemelen dünyadaki bütün ama bütün ağları görebilecek durumdayken, nedense bir benim modemimi görmüyor. Kötü bir şaka gibi.
Neyse ki çözümü basitmiş. Başına böyle bir şey gelen olursa, faydalı olması dileklerim ile.