Hafta sonu gaz açmadan önce, maliyetini de düşünmeyen kaldı mı?
Motosiklet gezileri ve benzin zammı hakkında köşe yazısı tadında. ;)
Hafta sonu gaz açmadan önce, maliyetini de düşünmeyen kaldı mı?
Motosiklet gezileri ve benzin zammı hakkında köşe yazısı tadında. ;)
Sentis ad medullis!
Dengeliyorum.com
youtube.com/we2strom
Bugün Şile-Ağva-Kandıra-İzmit yapıp otobandan eve döndüm. Toplasanız 300 km etmez. Sabah 12 lt benzin için ilk defa cebimden 200 TL çıktı, dönüşte de ne olur ne olmaz yine depoyu fulledim 164 TL de ona ödedim. Yani sabah evden çıkıp yalandan gezdiğim bir Cumartesi günü 364 TL sadece yakıta harcamışım. Birkaç ay önce aynı gün içinde Ayvalık'a gidip dönmüştüm, şu an aynı yolculuğu yapsam 1000 TL'lik olmuştum. Sanırım ülke olarak yakın gelecekte Hindistan ya da Tayland gibi olacağız, hepimizin altında 100'lük cub, vızır vızır gezeceğiz.
2021 Haziran'da Antik Kentler Gezisi'nin birinci bolumunu (http://www.motosiklet.net/forum/etki...si-s01e01.html) yapmistim. Yaklasik 3300km 'de 1100TL civarinda yakit harcamam vardi. Bu yil ayni serinin ikinci bolumunu yine benzer bir rota uzerinden yapacagim, muhtemelen ayni miktar yol icin 3000TL verecegim.
Forumda 50TL'ciler ve benzin Avrupa'da daha pahali, bizde cok ucuz diyenler varsa iki cift lafim var. Buyursunlar gelsinler.
Sosyal hayat bitse iyi, ekonomi felç olacak. Akaryakıt zammi demek a'dan z'ye zam demektir.
Bizdeki sorun neyin kaça olduğu değil alım gücümüzün ne kadar olduğu.
https://i.hizliresim.com/mogG21.jpg
Yoksa böyle resimlerin fazla bir önemi yok.
Dunyanin her yerinde bir urun/mal/hizmetin degerinin 1 yildan kisa bir sure icinde 2 katina cikmasi kabul edilemez bir sey olmalidir ama halk olarak dusunce yapimiz oldukca basit ve cahilce.
2 cift lafi hala sakliyorum ve tahmin ettiginiz gibi alim gucu ile ilgili degil aksine, o 50TL'ci arkadaslarin durumunu sormak istiyorum. "Napiyonuz, boyle iyi mi?" demek istiyorum.
Cogu kimse o begenmedikleri, burun kivirdiklari kucuk sehir otomobillerine, 125cc motosikletlere donecektir. Bir yanim beter olsunlar diyor bir yanim aciyor, kararsizliklar icerisindeyim ama sanirim beter olmayi hak ediyorlar.
Daha önce ne kadarmış diye bir bakayım dedim. Fazla geriye gitmeme gerek kalmadı.
1 Şubat'tan bu yana gelen zam 2,73 TL.
Sentis ad medullis!
Dengeliyorum.com
youtube.com/we2strom
Evde rakı, bira yapmayı öğrendik. Benzin yapmayı da çözersek muazzam olur.
"At alayım onunla gezeyim." desen; tahıl, arpa, saman, buğday fiyatı da uygun değil ki.
"Elektrikli otomobile geçiş yapayım." desen; elektrik fiyatları ortada. Gerçi, adam akıllı elektrikli araç da zaten ciddi bir para.
Resmen çıkmaz sokak.
Ama eşek sanki kurtarır gibi. Ot, çalı falan yedirmek o kadar zor değil bu coğrafyada.
Eşek olur.
Akpliler eşeğe binsin
Reise aticaz faiz de düşücek enflasyonda
Bisiklete doğru adım adım.
Geçenlerde havalar güzelken çarşıya gittiydim, lokantaların olduğu sokaktan geçtim öğle vakti, eskden oturacak yer bulamazken şimdi dükkanlar sinek avlıyor.
Avmler dolu ama çoğu kuru kalabalık, doğru dürüst alışveriş yapan yok. Ekonomik kriz her anlamda hayatın akışını etkilemiş gözüküyor.
Özellikle orta ve alt gelir grubu insanlar artık eskisi kadar gezmiyor, dışarıda yemek yemiyor(yiyemiyor), sinemaya tiyatroya zaten gidemiyor, haliyle sosyal hayat diye bir şey de kalmıyor.
Ha illa olumlu tarafından bakmak gerekirse watercolursun dediği gibi trafik biraz rahatladı, eski yoğunluk kalmadı, tek olumlu tarafı bu oldu sanırım. Buda bizim züğürt tesellimiz olsun
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)