Mr.wind adlı üyeden alıntı
Acilin tespitim var:
"Insan uzerine yuklenen sorumlulugun esiri olur"
Her insan esit dogmasina ragmen, 0 noktasinda baslayan hayatlarimiz, mesleklerimizin uzerimize yukledigi sorumluluk yolunda bizi bicimlendirir.
doktorun fedakar, askerin cesur, ogretmenin bilgili, gazetecinin arastirmaci, modacinin feminen vs vs vs olmalari gibi.
Ataturk, cok kisa surede citayi oyle bir arşa cikarmis ki, toplum bu sorumlulugun altinda ahlaksizligini gizleme mecbiriyetine burunmus.
Turk zekidir, caliskandir, moderndir, ahlaklidir, centilmendir, muasir medeniyeti hedefler, korkusuzdur soylemleri, Atamizin anadolu insanina yuklemeye calistigi erdemlerin planidir.
Ampul ile beraber, toplumun bu sorumluluklarin baskisindan siyirilip, butun ahlaksizligini ve karaktersizligini kustugunu dusunuyorum.
Toplumdaki ampul sevgisini de, bu karaktersizligi normallestiren Akpnin, insanlar uzerindeki "erdem" baskisini ortadan kaldirmasina, bagliyorum.
ogretmen olarak surekli mucadele etmek zorunda oldugum bir davranis bicimi bu. ornegin:
"Degerler egitimi kazandirilmamis bir sinif dusunun. cocuklar sorumluluk sahibi bireyler olarak yetistirilmekten ziyade, baski ve korku ile yogurulmus. Gunu kurtarmak icin, baska bir ogretmen cocuklari korku ile susturmus, muma cevirmis tabiri caiz ise mal etmis.
Boyle bir sinifa derse girdigimde, korku unsurunu ortadan kaldirdigim anda cocuklar zinciri kopmus pitbul gibi saga sola saldirip her turlu pisligi yapmaya calisiyor. Bunu hak goruyor.
Dini korku, sosyal baski, töre, hayat mucadelesi derken; atamin asilamaya calistigi degerleri tamamiyle hanlis algilayan ve topluma yanlis empoze etmeye calisan Ataturk sonrasi Chp yonetimi, toplumu mala cevirmisti.
toplumdaki bu ezikligin altindaki pislik Menderes ve Özal donemleri ile cerahat etmeye calissada, Asker cizginin disina cikilmasina asla musade etmemistir.
Velhasil Akp hukumetinin, hor gorulmus toplum gozunde kurtarici Mesih olarak gorulmesinin sebebi, toplumdaki bu suregelen baskiyi ortadan kaldirmasidir.
Suan yasadigimiz donemde birikmis her turlu pislik ozgurce ortaya dokulebiyor. Hirsizlik, yalan, şirk, hak yeme, tembellik, rusvet ve her turlu pislik tarihimizin hicbir doneminde bu kadar fazla olmamisti, normallesmemisti.
Akp toplumun aynasidir, toplum neyse Akp odur. Bizimde kaderimiz bu pisliklerin icine dogmakmis.
saygilar