Hep merak ettim şöyle 1 külçe altınım olsaydı ne yapardım diye.Herhalde başımın altında tutardım sürekli 😂
Hep merak ettim şöyle 1 külçe altınım olsaydı ne yapardım diye.Herhalde başımın altında tutardım sürekli 😂
Ev alamazdım mesela.
Türk lirasına çevirirdim. TL'ye güveniyorum.
Bir TOGG etmediğini düşünerek üzülürdüm.
Böyle bir ihtimalin yüzde 0 olduğunu bildiğim icin kafa yormaya gerek yok
Bir külçe altın 14 kilo falan geliyordu hatırladığım kadarıyla...
Hemen altın hesabı açaraak tl ye olan güvenimi öllççççeeerrddiiiimmmm.m......
Yalan da yazamaz olduk..
ElPadron; ne yazık ki bilerek ya da bilmeyerek ne kadar fakir millet olduğumuzu resmettiniz
Kg mu külçe mi ona karar bile veremedik
1 kg > 1000 gr.
1 külçe > Genellikle 24 ayar formatında hazırlanan külçe altının 0,5 gramdan 1 ons ağırlığına kadar çeşitleri yatırımcılara sunulur. Satışa sunulan külçe altın fiyatları belirlenirken 995.0, 999.0 ve 916.0 saflık derecesi göz önünde bulundurulur. Öte yandan bir külçe altının ağırlığı 13 kilo 102 gram geliyor.
1 kg 743.014 TL yapıyor çok birşey değil ama 57.954 dolarla Amerika'da yeni bir başlangıç yapılır.
O kadar param olsa ABD gibi bir 3. dünya ülkesinde başlangıç yapmayı düşünmezdim. Orada kazara kolunu bacağını kırsan belki yetmeyecek bir miktar bu.
Ama içinde yaşanabilecek kadar büyük ama kullanmak için 2. bir kişi gerekmeyecek kadar da küçük (yani 10-12m arası) bir yelkenli tekne alıp bir koyda emeklilik hayatı yaşamaya başlanır o parayla.
Şu sözü çok severim "herkes para kazanır ama para harcamayı herkes bilmez" al işte adam bir külçe altın yapmış ne yapacağını soruyor
la casa da papel i fazla izliyorum bu ara o kadar altın dan sadece taşıyabileceğim kadarını alsam yeter 1 kg bir boka yaramaz beni zengin etmeyecek kadar küçük para için hayal kurmuyorum
Aynen, 1kg çok güdük, hayatı sıfırlamaya yetmiyor. 20kg ve üstü falan olursa kurtarır.
Tuvalet yaptırırdım.
1 kg altın 780 bin tl yapar. Business paket 1.5 tsi passat ancak alınıyor. Elegance pakete para yetmiyor.
Fakirlik böyle bir şey demek ki, 1 passat parasına hayal kurmak
Yahu hayal değil mi yap sen onu 100kg hayalini bari rahat rahat yaşa. Henüz hayalden vergi alınmıyor, korkma, istersen 1000kg da yapabilirsin
Alabilirsin ama işletme maliyetine yetmez o para ben 7 metrelik sattım bu yüzden yeriyle ki dolar bu seviyelerde değildi. Bir hafta uğramazsın sintine pompası aküyü bitirir gidersin batmaya başlamış. Akü derin deşarj olur çöpe gider yeni marin aküsü almaya kalkarsın akücü sıvazlıyor seni beklerken vs vs. çok dertliyim o konuda Miktarın sorunu bir 0 daha ekleyecek gücün varsa bilgi konusunda yardımcı olurum.
Sigortan yoksa evet yetmez hatta burada burda bile özele gidin sigortası kaça çıkıyor görün. Amerika'da dişçiyi karşılamaz sigortalar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)