2002 yılından beri enflasyonu hesapladığımız zaman, doların 9.10 tl arasında olması gerekir, bunu daha önce de yazdım ama cari açığı hesaplarsak ,birde son 4.5 yıldaki tartışmalı enflasyon oranlarını hesaplarsak, 9.15 arasında bir yerler gerçekçidir, geçen ki çıkış farklı bir olay ,derinlerine inmeye gerek yok ,tezgaha getirildi millet
ülkemizde ki mesele, üretimin yetersizliği, dışa bağımlılık, adalet sistemi, borçların katlanarak artması v.b sorunlar asıl meselelerdir, bunlarda düzelmeler olmadıkça ,burnumuz moktan kurtulmaz, kurtulmuyor da
tekrarlayayım herkes kendi ve ailesinin geçim derdine baksın ,doların arttığında ülkemiz nasıl bir kaosa, nasıl bir zam yağmuruna tutuluyor, gördük, neymiş dolar lamı maaş alıyorsunuz ,dolar dan bana ne söylemleri koskocaman bir yalanmış ,giydiğimiz dona bile zam geliyormuş değil mi ? :D
kısaca rehavete kapılmamak lazım, değişen bir şey yok, tam tersi daha da sıkıntılı süreçlere gebeyiz ,hem ülkece, hem dünyaca, zamlanan ürünler fazla geri çekilmez ,çünkü üfe tefe oranlarında yüzde 40 ,50 lik bir makas vardı, bu biraz kapanır tahminimce, örnek yüzde 50 zam gelmişse bir ürüne dolar geriledikçe yüzde 25 düşer dengelenir, eski fiyatlar kolay kolay gelmez, belki seçim baskısı zorlar, ihtiyacınız ürünleri fiyatları düştükçe alın stoklayın, fed faiz artırırsa ,dünya da da enflasyon arttıkça ,önümüzdeki süreç zorlu, baya zorlu olacaktır
birde bir devlet ,hükümet, vatandaşına bunu da yapar mı ? denilen ne varsa ,bunu da görmüş oldum ,sağ olsun Reis imiz ! :D