3000 - 3250
3250 - 3500
3500 - 3750
3750 - 4000
4000 - 4250
4250 +
Bu yeni başlık ve anket ister aslında.Asgari ücrete yapılan zam açıklandığı tarihten eline geçecek tarihe kadar ne kadar eriyecek diye.
Birazcik yanlisiniz var.
ilgili kanuna gore, 08/09/1999 tarihinden once SGK girisi yapilmis, istifa ettigi gun itibariyle 15 calisma yilini doldurmus ve 3600 is gununu doldurmus calisanlar kidem tazminati almaya hak kazanir.
08/09/1999 tarihinden sonra işe girenlerden erkeklerde 60 yaşını doldurmuş olması, kadınlarda 58 yaşını doldurmuş olması kısmi emeklilik şartından yararlanacağı için, 25 yıldan beri sigortalı bulunması ve en az 4500 gün prim ödemek şartı ile yaşı beklemek üzere istifa edilmesi halinde kıdem tazminatına hak kazanılacaktır.
Gürcan,
Yanlışım yok ama açıklama koymadım. Bak bu doğru.
Çünkü ne yazıkki uzun yazıları okuyan kişi sayısı çok ama çok az.
Bu arada açıklamayı yaptığın için teşekkürler.
Not: Komşunun motoruna devam mı?
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:21 ----------
Tayfun,
Af buyrun ama bunu yaptığınızda vicdanen kendinizi rahat hissedebiliyor musunuz?
Bu yıl 3 kişiyi emekli ettim. Neredeyse 2 Afrika Twin parası kadar kıdem tazminatı ödedim. Bir arkadaşımız 25 yıldır bizde çalışıyordu. Tek seferde ödeyemedim kıdemini. Protokol yapıp taksitlere böldük. Son taksidinide 2 gün önce ödedim ve helalleştik.
2 Afrika parası verip kıdem tazminatlarını ödedim. Kendimede inazumayı takasa verip üzerine biraz ekleyerek Hintli Hero Xpulse alabildim.
Ama vicdanım rahat en azından...
Sistem doğrumu dersen...
Kesinlikle değil...
asgari ücrete %50 zam bir sene önceye göre %30 zararda olmamız yetmıyorken birde asgari ücret zam acıklamasından 1 gün sonra daha da zarar ettik.
neyse ekmegı dolarla mı alıyoruz dıye dusuneyım bari
İlk açıklandığında 390 litre benzin alabildiğiniz asgari ücret,
bugün elinize geçtiğinde,
290 litre benzin alabiliyorsunuz.
2800 iken hiç denk gelmedim buna, belki sigortalı adam calıstıran kücük esnaf yapıyormuştur.
Ancak simdi yan sanayi firmaları, yemek firmaları, kafeler de bunu yapmaya başlamış.
gerçekten üzücü. bir insana yaşaması için belirlenen asgari tutarın altını vermek istemek küfür gibi.
Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.
243'e düştü.
210''a kadar yolu var.
Problem sizde değil ki, halk bunu kendine reva gördüğü için bunlar yaşanılıyor, hatta şu anki koşullar bile bu millete bir gömlek fazla geliyor. Yaşam standartı daha da düşebilir, mevcut yaşam koşulları haala hakkımızın çok üzerinde. Herkesin tuşlu telefonlara kadar düşmesi lazım, pantolon yırtılana kadar giyilecek ve yırtılınca yama yapılacak, 2 saate kadar yürüme mesafesi olan insanlar işlerine yürüyerek gidip gelecekler.. evlerde herhangi bir elektronik alet olmayacak. Yaşamamız gereken standart böyle bir şey aslında.
Hayat zor, gerçekten zor.
Ben nasıl zorlanıyorsam, benimle çalışanlarda zorlanıyor. Kasım ayında zam yapmıştım. 1 nisan maaşlarını kimse istemeden %20 zamlı verdim arkadaşlara. İmkanım olsa daha fazla zam yaparım.
Hayat gerçekten gitgide zorlaşıyor. Asgari ücret falan palavra...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)