xterkan adlı üyeden alıntı
uzunca yazayım dedim ,baktım konu konuyu açıyor, sildim ,kısa yazmaya çalışayım :D
mesele 20 meselesi de değil, 80.90 lara dönüyoruz diye bazı yerlerde yorum yazdım ,yüksek enflasyon, alım gücünün düşmesi sonuç iç dış karışıklıklar genelde bütün dünyada olan şeyler
Çin modeli farklı onların sisteminde, herkes ülkesinin işçisi ,işveren devlet kendi şirketlerini sürekli destekliyorlar ,herkese ev veriyor ,uygun fiyata çalıştırıyor, bizde inşaat rantından dolayı bu olmaz mesela ,birde onlar montaj yaparken işi öğrenip , kendi markalarını oluşturdular ,bizde montaj sanayisiyiz ama hala markalarımız yok ,alt yapı yetersiz çünkü ,birde devlet desteği yeterli değil ,Çin olmamız imkansıza yakın
seçim meselesi, kazanma fırsatını anlarlarsa, hemen yaparlar, 20 sene sonunda geldiğimiz nokta buysa, kalan zamanda ne olur düşünmek bile istemem :D
he başka ittifak gelirse ve güveni sağlarsa ülkemiz normale döner
bilinmezlik var dememin sebebi bu ,1 kişi ile ülke yönetilmeye çalışılıyor
fazlada yapacak, yazacak bir şey kalmadı, herkes kendi başının çaresine bakacak dönemindeyiz
anlayacağın her şey söylenenden farklı yapılmış ve sistem sıkışmış, öyle kolay kolay düzelmez