İnançsızlar 1 + 1 = 2 eder diyor, inançlılar 1 + 1 = 1 eder diyor. Mesele bu kadar basit. Türkiye'yi bu duruma pek çoğu naif, kötü niyetli asla olmayan seçmen tarafından "ama başörtüsü (*), ama anlı secdeye değiyor, ama ... vs." diye bu din istismarcısı ...'ere (otosansür uygulanmıştır...) "inanıp" oy veren dindarlar getirdi. Halen de "inanmaya" devam ediyorlar. İslâm'mış, Hristiyanlıkmış, Budizmmiş falan değil asıl konu. İslâm'la ilgili de çok konuşulur da gerek yok; konu İslâm ve başörtüsü üstü. Sebep sonuç ilişkisi de çok net, neyi tartışıyoruz ki? 1 + 1 = 2 eder!
(*) Bu arada ben şahsen başörtüsüne değil bağlama şekli, seçilen renk ve desenleriyle cemaat tarikat bağlantısı içeren türbana karşıyımdır. Münevver teyzenin başörtüsüyle kimin ne derdi olur ki yani? Zamanında da başörtülü ve dahi türbanlı kızları okullara almıyorlar diye çok kızdım ve karşı çıktım. Tamamı da öyle engin bir hoşgörüye sahip olduğumdan falan değil: Bir kısmı öyle, bir kısmı da bu hususun istismar edilerek başımıza gelecekleri sezdiğim için. Türbanlı bir kızın üniversitede başka kızları etkileyip kendi tarafına çekme ihtimalinden çok onun diğer tarafa çekilmesi ihtimali daha büyüktü zaten, gereksiz ajitasyon oldu. Üniversite bu sonuçta; kafa çalıştırma mekânı, kafa bir kere start alınca otomatik olarak kurtuluyorsunuz bu saçmalıklardan...