honda gidiyor hükümet gundikliyor. %30u nasıl aldı ama.
saraya para lazım.
Gitmesi hayırlı oldu demedim. Keşke gitmeseydi demeye getirdim. En azından kazı daha az bağırtarak sömürüyordu ki işçilerin sesi çok çıkmıyordu. İşçi haklarının olmaması honda firmasının suçu değil, onlar ülkede kural ne varsa uyarlar, tabi ki şirketlerin işi olabildiğince kar etmek olacak. Ama işçi sınıfının hali Çin'den beter olan bir ülkede bile durmuyorlarsa vardır başka bir korkuları. Klasik sol argumanlarım olsa onlarla karşı çıkardım ama şimdki komunist geçinen Çin ya da eski sovyetler gibi ülkelerin de işçi sınıfını nasıl sömürdüğünün farkındayım.
Beyaz yakalı çevre dersen de o çevre daha beter, daha işçi olduğunun farkında değiller kendilerini ayrı bir sınıf sayıyorlar oysa baksalar iş kanununa göre işçiler bir farkları yok. Eğer çalıştığın yerin sahibi değilsen işçisindir bu kadar net ama malesef beyaz yakalı dediklerimiz de bunun farkında değil.
Aman Honda gitsin, yatırım yapılmasın falan demiyorum, sadece böyle küçük jestler yaptılar diye çok abartmamak lazım diyorum. İşçi sınıfı da kendini kurtarsın, onları kurtarmaya çalışanların karşısına da işçi sınıfı çıkıyor, sonra ağlamasınlar. Haa sendikalı olabilen bazı şanslıları da bu sendikalar niye bizi satıyor, yaa bu sendika başkanı niye benden çok kazanıyor diye düşünsünler biraz. Yani sorun ve dert çok, hangi birinden başlanacak orası karışık. Ama benim bir birey olarak hiç birine şöyle yapın böyle yapın deme hakkım da yok niyetim de yok.
Onu boşver, ceviz konusunda yaz, bekliyoruz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:38 ----------
E işte o yüzden işin orasına karışamam. Ben sadece Honda çok da şirin değildi demek istedim. Ama şimdi öncesinde tıkır tıkır maaşlarını alıyorlarken başka işçilere hiç destek olmamış bir işçi sınıfına da çok destek olamayacağım. %30'u vergiye gitmiş, gitsin tabi, o kanunları çıkaran devletin yönetimini onlar seçiyor hiç şaşırmasınlar.
https://www.bbc.com/turkce/haberler/...apple_panorama
Çin de asgari ucret yukselmiş olabilir,zaten kendimizle kıyaslayıp sukredelim demek için de yazmamıştm.Kapitalizm evet kotu de alternatifleri de goruyoruz işte.
Zaten batı firmaları çin e yıllarca yatırım yapmasaydı çin bu hale gelebilir miydi ? Şu an ki standartlarına ulaşabilirler miydi ?
İşçi işçiyi eziyor bu ülkede beyaz mavi rengi farketmiyor
Tekrar gelecekler..Belkide honda olası karmaşada olmak istemiyordur.
Ne bu , pisiklet atelyesi mi? Tekrar geleceklermiş.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)