O kadar çok varyant var ki artık bu tip farklılıkların sebebi olabilir. Ayrıca bizim ülke de vakalar incelenmiyor. Yeni bir varyant var mı yok mu diye. Hep yurt dışından duyuyoruz.
O kadar çok varyant var ki artık bu tip farklılıkların sebebi olabilir. Ayrıca bizim ülke de vakalar incelenmiyor. Yeni bir varyant var mı yok mu diye. Hep yurt dışından duyuyoruz.
Arkadaşlar, pozitif sonuç üzerinden 11 gün geçti ve dün ve bugün verdiğim test sonuçlarına göre çift negatif sonuç ile corona'yı yenmiş bulunmaktayım. Herkese değerli mesajlarından ötürü teşekkür ederim. Kendinize iyi bakın, sağlıklı ve esen kalın.
Gecmis olsun. Herkesin sizin gibi sansli olmasi dilegiyle.
Babam Corona oldu, iyileşme aşamasında ama ağır geçirdi, bende ve annemde bir şey yok, test bile olmadık, ben bakkal dışında bir yere gitmiyorum şimdi bakkala da gitmiyorum, virüs varsa yayilmasin.
Corona ayağına iyi nüfus kiracaklar ha. İyi oluyor, gerekli.
Geçmiş olsun. Ne güzel haberdir bu böyle. Biraz daha toparla kendini sonra vur dağlara daşlara. Biraz gezip temiz havayı ciğerlerine çek.
kapımızda hasta bir kedi var, bugün onun için belediye hayvan barınağını aradım, kedinin tedavisi için gelecekler. iki haftayı geçti kedi hapşırıyor ve son 3 gündür bir halsizlik görüyorum ve azı burnu iyice akmaya başladı.
petshop gittim bugün ve durumu onlara söyledim, "FİP" hastalığı olabilir dediler, kediler için ölümcülmüş ve koronavirüsün kedilerde olan bir çeşidiymiş, tabi bu virüs mutasyondan sonra ölümcül oluyormuş ama kedilerin %92-98 civarı bu hastalığı atlatıyormuş, çok az bir kısmı ağır duruma gelip ölüyormuş..
bizim kapıdaki kedi tedavi edilmezse büyük ihtimal gidici, belediyeden gelecekler, mahalle kedi doldu, kısırlaştırma için belediye yetersiz kalır, çok fazla kedi var, bir yandan bunlara yemek vererek iyimi yapıyorum bilmiyorum, çok yavruluyorlar ve çok kedi sokakta kötü şekilde ölüyor.
Çok teşekkür ederim Haşmetim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:20 ----------
Teşekkür ederim angry. Zaten bu süreci bol bol spor yaparak, ter atarak (temassız tabii ki) hasarsız atlattım diyebilirim. Spor çok önemli.
Korona olduğumu öğrendim ateş ve halsizlik vardı eve gittim 3 saat uyudum uyandım en ufak bir belirti kalmamış öylece de atlattım ilaç falanda kullanmadım. Geçmiş olsun sizede
İlaçla ilgili bir haber:
https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/...lamasi-1864401
Geçmiş olsun kardeşim.
Yeni gördüm, zira ben de 1 -20 ağustos arası corona karantinadaydım. Çift sinovav yapılmıştım.
Evde kal uygulamasına göre " hızla yayılan yeni varyant " tanımlaması vardı.
14. Gün yeni test yapılmam istendi. 14. Gün 2. testte pozitif çıktı. 6 gün uzatıldı.
20. Gün negatif çıktı.
İlk test günümde ilacım verildi.
Aksatmadan içtim.
İştahsızlık ve mide krampı başladı
Halsizlik, öksürük vardı. Ateş vs yoktu ama çabuk yoruluyordum.
Takviye c vitamini+d3+kalsiyum desteği aldım.
Ağır geçirmedim.
Dikkatli olmakta fayda var.
Bir varyant olan kişi, diğer varyantı da geçirebiliyor. 3 kez corona olan birini tanıyorum.
Sağlıcakla..
Birkaç ay önce bende oldum. Zaten çevremdekilerde vardı bende aynı hastalık olduğunu bildiğimden test bile yaptırmadım. Kendi kendimi karantinaya aldım.
Bünyem sağlamdır boğazıma düşkünüm. Bi hastalığım filanda yok çok şükür. Bana bişey yapmaz korona derdim hep. Öyle dememek lazımmış.
Bir hafta yerimden kalkamadım. Yemek filan yiyemedim. Öksürük ateş yoktu bende hiç olmadı. Ama aşırı eklem ağrısı vardı. Bazen kemiğimden etimi bıçakla kazıyorlarmış gibi ağrım vardı. Bir hafta yataktan dahi çıkamadım. Toparlanmaya başladığımda çaya ne kadar şeker atarsam atayım tuzluydu. En sevdiğim yemeklerden dahi tad alamadım.
Sonraki hafta biraz toparlandım ama yine yatmaya devam. En azından ölü gibi yatmıyordum arada bi tv telefon vs bakacak dermanım vardı.
Avm vb yerlere girişte ateş ölçümünün saçmalığını görmüş oldum. Ben hiç ateşlenmedim. Öksürme veya hapşurma olmadı bende. Yani ben o şekilde dışarı çıksaydım kimse farkedemezdi koronalı olduğumu. Test yaptırmadığım için hes kodumda temiz çıkıyordu. Ben kimsenin vebalini almamak için dışarı çıkmadım ama bu şekilde çıkan çok kişi var. Hatta hasta olduğunun farkına varmayıp dışarı çıkanlarda var. Kız kardeşim ve eşi doktor. Kız kardeşim benim gibi ağır atlattı ama eşinin sadece ilk gün başı ağrıdı. Kardeşim hastalanmasaydı ve test yaptırmasalardı farkına bile varmazdı yani hasta olduğunun.
Böyle değişik saçma bi hastalık işte. Komplo teorilerine inanasım geliyor böyle şeyleri gördükçe.
He bu arada ben ilaç kullanmadım. Bitkisel şeylerle atlattık biz.
Geçmiş olsun. Sağlıklar dilerim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:38 ----------
Erkanım bende hiçbir halsizlik ateş öksürük vb. şeyler olmadı. Sadece koku ve tat alma duygusu tamamen kayboldu o kadar. 15 gün oldu hala koku-tat alma yok. Ne çeşit bir hastalık anlamış değilim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:40 ----------
Saman mı çiğniyorum yemek mi yiyorum belli değil şerefsizim.
Geçmiş olsun,tez zamanda eski sağlığına kavuşursun
Yalnız bu tat alamama durumu Corona'ya özgü değil, benim çocukluğumdan beri grip olduğumda tat alma duyum kaybolur, malum burun koku alamayınca dil tat alamıyor zaten ..
Burun ameliyatı olduktan sonra tekrar yaşamadım bu durumu ama ömrüm hasta olunca tat alamamak ile geçti ..
Geçmiş olsun olan ve olacak herkese ..
İster düşün... Kendini ister hayale kaptır...Uzar uzar, çünkü hiç sonu yoktur yolların.
Bakarsın aldanmışsın, gördüğün bir seraptır. Sevimli bir hayale açılırken kolların.
15 gün oldu hala tam teşekküllü tat-koku alamıyorum. Her sene grip olurdum o zamanlar da kaybolur kısa sürede geri gelirdi bu meret.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:05 ----------
Teşekkürler Gökhan.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:06 ----------
Teşekkür ederim kendinize dikkat ediniz.
Gürcan sen benim o kadar yazdığım şeyi -- sarımsak ye kurtul -- diye mi anladın. Bu covid 19 belasi çok iyi tanidığım 6-7 kişinin ölümüne sebep oldu. Ben sarımsağı yalnızca ilave tedbir olarak yazdım.
Ayrıca çok sarımsak yemenin kimsenin ölümüne sebep olacağını sanmiyorum. Olsa olsa kokusu rahatsız eder. Tekrar yazayım; şubat 2021 de ilk, mart 2021 de iknci, haziran 2021 de de üçüncü aşımı oldum.
Tanıdığım , bildiğim her bireyi de aşı olmaya zorladım. Selamlarla.
---------- Mesajlar birleştirildi - 05:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 05:40 ----------
Valla ben aşı olmayana saygı duyamayacağım. Hic kimsenin bir başkasîna hastalik bulaştırmaya hakkı yok.
---------- Mesajlar birleştirildi - 05:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 05:47 ----------
Mustafa tekrar geçmiş olsun.
Kardeşim Korona virüse yakalandı. 5 gündür evden çıkmıyor. Kendi kendine iyileşmeye çalışıyor. Testi pozitif çıkınca bir iletişim numarası vermişler. Sesli yanıt sistemi başvuruyu alıyormuş. Ne arayan var. Ne soran. Artık ilaç da mı getirmiyorlar? Bir yandan semptomlarla uğraşıyor. Öte yandan sesli yanıt sistemini kalaylıyor. Dağ başında da yaşamıyor İstanbul'un göbeğinde yaşıyor. Şu anda ne yapsak diye düşünüyoruz.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)