2021 Kuzey Avrupa Gezi planım
Reklamlar
-
25 Eylül 2021, 19:49
arndiol adlı üyeden alıntı
Sanırım videoyu izlemeden sadece yorum yapmak istiyorsun
. AB vatandaşı da olsan geçişlerde mühür / kaşe vurulur. İsmet abiye direk hiçbirşey yapmadan devam dediler. Hatta kendisi bile şaşırıp problem olabilir dedi. Ona istinaden yazdım.
Ben de videoyu izlemedim ama EU ülkeleri arasında sinir kontrolü artık yok. Belki coronadan dolayı yapabilirler ama bildiğimiz Pasaport kontrolü yok. Örnek vermek gerekirse Sırbistan'a Macaristan girerken Pasaport kontrolü yapılır daha sonra Almanya'ya kadar bir daha Pasaport kontrolü olmaz. Farklı bir ülkeye geldiğinizi eskiden sinir olan yerlerden ya da tabelalardan anlaşılıyor.
Reklamlar
-
25 Eylül 2021, 21:08
Romanyaya nasıl girdi yahu öyle
bizim ülke sınırı gibi, sorgusuz alıyorlar herhalde :D
Romanya AB Ülkesi ama schengen alanına dahil değil diye biliyorum.
-
25 Eylül 2021, 22:37
joshua adlı üyeden alıntı
Romanya AB Ülkesi ama schengen alanına dahil değil diye biliyorum.
Bulgaristan ve romanya schengene dahil değil ama AB ülkesi
-
25 Eylül 2021, 23:29
Bulgaristan ve Romanya'nin vermiş olduğu vizeyi diğer EU ülkeleri tanımiyor ama diğer EU ülkelerinden almış olduğunuz schengen vizeleri bu ülkeler tarafından kabul ediliyor.
-
26 Eylül 2021, 10:50
ismet abi senin bu doğallığını seviyoruz helal sana
-
26 Eylül 2021, 12:11
gürünlü adlı üyeden alıntı
ismet abi senin bu doğallığını seviyoruz helal sana
Teşekkür ederim bende sizleri seviyorum. Bu karşılıklı sevgi en büyük güç kaynağım.
-
26 Eylül 2021, 18:21
Cenk Ayvaz adlı üyeden alıntı
Ben de videoyu izlemedim ama EU ülkeleri arasında sinir kontrolü artık yok. Belki coronadan dolayı yapabilirler ama bildiğimiz Pasaport kontrolü yok. Örnek vermek gerekirse Sırbistan'a Macaristan girerken Pasaport kontrolü yapılır daha sonra Almanya'ya kadar bir daha Pasaport kontrolü olmaz. Farklı bir ülkeye geldiğinizi eskiden sinir olan yerlerden ya da tabelalardan anlaşılıyor.
Hocam konuyu yanlis biliyorsun. Schengen bolgesinde ulkeler arasinda gecis icin(normal zamanda) kontrol yok. Bulgaristan ve Romanya schengen bolgesi olmadigi icin normal sartlarda pasaport veya vize kontrolu yapilir.
Bir başkadır Balkanlar'da Türk olmak!
-
26 Eylül 2021, 18:49
Tundzhay adlı üyeden alıntı
Hocam konuyu yanlis biliyorsun. Schengen bolgesinde ulkeler arasinda gecis icin(normal zamanda) kontrol yok. Bulgaristan ve Romanya schengen bolgesi olmadigi icin normal sartlarda pasaport veya vize kontrolu yapilir.
Ab vatandaşı İsmet abi bunu bilerek söylüyorsunuzdur diye düşünüyorum .AB vatandaşları kimlikle bile bir ülkeden diğer AB ülkesine geçebiliyor.Biz nasıl kimlikle Kıbrıs'a gidebiliyorsak kimlikle onlar da öyle geçiyorlar.
-
26 Eylül 2021, 18:50
Peki. Siz daha iyi biliyorsanız susuyorum. Yanlış bilgim olabilir.
-
26 Eylül 2021, 19:04
Kara gecislerinde kontrol yok diye biliyorum. Havalimanlarinda var.
-
26 Eylül 2021, 19:20
tecrube0 adlı üyeden alıntı
Ab vatandaşı İsmet abi bunu bilerek söylüyorsunuzdur diye düşünüyorum .AB vatandaşları kimlikle bile bir ülkeden diğer AB ülkesine geçebiliyor.Biz nasıl kimlikle Kıbrıs'a gidebiliyorsak kimlikle onlar da öyle geçiyorlar.
Bende bulgaristan vatandasiyim.
Ayrica sen kktc ye kimlikle gidetken kontrolden gecmiyor musun? Geçiyorsun.
Konu burda bulgaristan ile romanya arasinda kontrol olmasi gerekirken polis direk kontrol etmeden devam et demesi.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:17 ----------
Ab ulkesi demek schengen ulkesi anlamina gelmez. Mesala bulgaristan romanya hirvatistan irlanda schengen bolgesi olmadigi icin sinir kontrolu vardir. Ama Norveç isvicre gibi ulkeler ab ulkesi olmamasina ragmen schengen bolgesi olmasindan dolayi sinir kontrolu yoktur.
Yani bunun neresi yanlis?
Bir başkadır Balkanlar'da Türk olmak!
-
26 Eylül 2021, 19:24
Bende bulgaristan vatandasiyim.
Ayrica sen kktc ye kimlikle gidetken kontrolden gecmiyor musun? Geçiyorsun.
Konu burda bulgaristan ile romanya arasinda kontrol olmasi gerekirken polis direk kontrol etmeden devam et demesi.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:17 ----------
Ab ulkesi demek schengen ulkesi anlamina gelmez. Mesala bulgaristan tomanya horvatistan irlanda schengen bolgesi olmadigi icin sinir kontrolu vardir. Ama Norveç isvicre gibi ulkeler ab ulkesi olmamasina ragmen schengen bolgesi olmasindan dolayi sinir kontrolu yoktur.
Yani bunun neresi yanlis?
Ben yanlış olduğunu iddia etmedim ki. Yanlış olduğunu bilsem size bilginizin yanlış olduğunu söylerdim. Muhtemelen benden daha iyi bildiğiniz için söylediklerinizi doğru olarak kabul edip sustum.
-
İkinci bölüm videosu gelmiş youtube. Buralrı bizi çok boşladı İsmet abi.Meşur oldu bizi unuttu.
-
-
Yeni video geldi, 3. bolum Macaristan-Slovakya-Sirbistan
-
buraya detay gelmeyecek sanırım :(
-
buraya detay gelmeyecek sanırım :(
Muhtemelen videolar bittikten sonra fotoğraf ve yazıyı buraya ekleyecek.
-
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)