Motosiklet.Net dayanışma platformu
Reklamlar
-
12 Ağustos 2021, 00:14
Arkadaşlar naber iyisiniz insaalah.
şu sıcacık arkadaşlık ortamımızı avantaja cevirmeye var mısınız ? Ben varım.
Arkadaşlar ben çiftciyim,valla bak.Karacabey de ceviz çiftliğim var.Diyorum ki,boyle muhtesem bir ürünü ekonomik nedenlerden yiyemiyorsunuz belki de.
Haklısınız,hayat pahalı.Gelin marketlerde minimum 100 TL ye alacağınız harika cevizimi size 75 TL ye vereyim.
1 paket sigara 20 TL. 1kg iç ceviz 75 TL daha ne olsun ya ??
https://www.a101.com.tr/market/cerezya-ceviz-ici-150-g/
Şu gordugunu urun varya,benim cevizin yanından bile gecemez,kuran çarpsın bak cok ciddiyim,kalite olarak kıyas bile edilemez.
Boylece aracılar,tüccarlara para kazanıdırmak yerine çiftci Hırbonen kardişiniz kazanır,tabii siz de kazanıyorsuuz.
yılda 10 kilo iç ceviz yeseniz,burda 50 kişi bulsam,o 50 kişi cok memnun kalacağı için cevresine soyler 100 kişi olur.
1000kg x 75 TL = 75.000 TL minumum 20 bin TL masrafım vardır Net 55.000 TL :( Yemin ediyorum çiftçilik olmüş..Elma armut değil ceviz satıyorum bana kalan paraya bakar mısınız,komedi..
Ama tüccara vermek zorunda kalırsam hepten batık durumdayım...Gelin 8 yıllık ceviz ağaçlarını kesmiyim,bir el atın herkes faydalansın.
Evet miiii arkadaşlar ?????
Moderatorler,kızmıyonuz di mi ? Kotu bir niyet yok,hatta size de satmayı dusunuyorum.
Teşekkürler,saygılar.
Not:Bu konuda son derece ciddiyim,espri şaka yok.Fakat cevizler Ekim başı toplanıyor.Kurutması kırılması,ambalajı derken Ekim sonunu bulur.
Reklamlar
-
12 Ağustos 2021, 00:32
iç cevizi çocuklara kahvaltıda ısrar ede ede 3-5 tane yedirmeye çalışıyorum, bittikçe alıyorum.
En son Tunceli Ovacık'dan almıştım. Hani şu meşhur komünist belediye başkanının öncülük ettiği kooperatiften. Oranınkiler kilosu 114 liraya gelmişti.
Ama sizden de alırım. Hem fiyat da uygunmuş.
Ama kabuklu ile uğraşamam. Sonra evi ben süpürüyorum, ev süpürmek en sevmediğim ev işi.
-
12 Ağustos 2021, 01:02
Motosiklet Eğitmeni
Yarın akşam tava yemeye geleceğim Karacabey'e.
Ceviz getirirsen tava ısmarlarım.
-
12 Ağustos 2021, 01:28
Ekim sonu tekrar hatırlatın.
her iki ayda bir bir kilo ceviz alıyorum ben.
Şimdi bu forumda fındık çiftçisi de olsa keşke de ondan da fındık alsam. Ceviz ve fındık olsun başka kuruyemiş aramam.
-
12 Ağustos 2021, 04:24
Desteklerim Salih mantıklı ama ülke ekonomisi o kadar rezil ki 2016 2017 de bile ne guzel herkes yeni motor aldim 2 3 aya yenisini alirim derdi simdi dayanisma destek biz bizi operiz turkiyem vs
-
12 Ağustos 2021, 08:20
Salihte bizim Berat damatın havasını seziyorum.
-
12 Ağustos 2021, 11:24
COQ adlı üyeden alıntı
Yarın akşam tava yemeye geleceğim Karacabey'e.
Ceviz getirirsen tava ısmarlarım.
hocam maalesf ceviz yok su an listeme kaydedim seni
COQ min 10 kilo alır diye yazdım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:20 ----------
arndiol adlı üyeden alıntı
Salihte bizim Berat damatın havasını seziyorum.
şşş genc adamsın,cevizle balı karıştır direk mala giderr
kaç kilo yazıyorum sana ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:22 ----------
HaktanCbr adlı üyeden alıntı
Desteklerim Salih mantıklı ama ülke ekonomisi o kadar rezil ki 2016 2017 de bile ne guzel herkes yeni motor aldim 2 3 aya yenisini alirim derdi simdi dayanisma destek biz bizi operiz turkiyem vs
yav sana sniper dediğim için pişmanım :( şaka takılıyodum ama biliyosun..kaç kilo ayırayım sana ?
-
12 Ağustos 2021, 11:30
sana bişi demedım kı hırbo salihe dedim
-
12 Ağustos 2021, 13:25
bende alirim haci beni de yaz. nasil alcaz senden?
-
13 Ağustos 2021, 08:52
Mr.wind adlı üyeden alıntı
bende alirim haci beni de yaz. nasil alcaz senden?
zamanı gellince ozel mesaj atarak haber ederim.
Şuraya bak ya,hiç sipariş gelmiyor lanet olsun.Tommygun satsaydı kapış kapış gideerdi bence..ahh ahh herkese amator dersem olacağı bu
Bundan sonra herkese kardeşim diye hitap edeceğim,bakalım bir değişiklik olacakmı
Yine tuccarlara dudukleneceğiz ama,oyle anlaşılıyor :(
-
13 Ağustos 2021, 10:50
Hırbonen adlı üyeden alıntı
zamanı gellince ozel mesaj atarak haber ederim.
Şuraya bak ya,hiç sipariş gelmiyor lanet olsun.Tommygun satsaydı kapış kapış gideerdi bence..ahh ahh herkese amator dersem olacağı bu
Bundan sonra herkese kardeşim diye hitap edeceğim,bakalım bir değişiklik olacakmı
Yine tuccarlara dudukleneceğiz ama,oyle anlaşılıyor :(
Ödemeyi ingilizce özel ders olarak yapacam haberin olsun
-
13 Ağustos 2021, 11:13
espresso adlı üyeden alıntı
Ekim sonu tekrar hatırlatın.
her iki ayda bir bir kilo ceviz alıyorum ben.
Şimdi bu forumda fındık çiftçisi de olsa keşke de ondan da fındık alsam. Ceviz ve fındık olsun başka kuruyemiş aramam.
Fındıkçı var yardımcı olabilirim hatta Samsun da iseniz direk sizi yönlendirebilirim
-
13 Ağustos 2021, 11:19
YasinC adlı üyeden alıntı
Fındıkçı var yardımcı olabilirim hatta Samsun da iseniz direk sizi yönlendirebilirim
ooo kardeşim YasinC gelmiş,
5 kilo yazıyorum sana da..
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:17 ----------
Ödemeyi ingilizce özel ders olarak yapacam haberin olsun
noooo,i am very good in english,espicilally conversition skill, perfect
-
13 Ağustos 2021, 11:38
ooo kardeşim YasinC gelmiş,
5 kilo yazıyorum sana da..
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:17 ----------
noooo,i am very good in english,espicilally conversition skill, perfect
*good at
neyse beyler bayanlar bende suraya reklam birakayim:
ingilizce ders isteyene 1 kilo ceviz karsiliginda ozel ders veririm.
vay amk 1 kilo ceviz deyince bi garibime gitti
-
13 Ağustos 2021, 12:42
*good at
neyse beyler bayanlar bende suraya reklam birakayim:
ingilizce ders isteyene 1 kilo ceviz karsiliginda ozel ders veririm.
vay amk 1 kilo ceviz deyince bi garibime gitti
https://www.quora.com/Which-one-is-c...ood-at-English
Hacur,kizmiyon di mi
Karsinda 4 yil lodranin suyunu icmis adam var :p
-
13 Ağustos 2021, 13:23
YasinC adlı üyeden alıntı
Genellikle kabuklu fındık rastlıyorum ama evde en az 2 yıl öncesinden kalma kabuklu fındık vardır soymaya üşediğimden duruyor öyle bir dolapta.
Güzel fiyata iç fındık kargo ile gönderecek bir yer bulsam ücreti neyse EFT yaparım 3-5 kilo alırım. Zaten her ay bir kilo kadar alıyorum.
Çikolata, cips, gofret vb. abur cubur tüketimimi en aza indirdim, sadece fındık ve ceviz yiyorum onlar da en masum abur cuburlar.
Gece acıkıp mutfağa girip ne bulursam yiyip çok kilo alıyordum, şimdi biraz fındık ve ceviz yiyince açlık hissi yatışıyor. Pandemi döneminde sürekli masa başınd açalışmaktan kilo alırım diye korkuyordum ama pandemi öncesine göre 10 kilo verdim bu şekilde. Masabaşında çalışırken sürekli yediğim gofret cips gibi şeyler kilo aldırıyormuş.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:18 ----------
Fındık, ceviz gibi ürünleri üretenler ağlıyor hep. Haklılar da. Biz büyük şehirlerde de bunları alabilmek için başka masraflardan kısıyoruz çünkü ucuz değiller. Bir kilo ceviz alana kadar bir kilo kıyma alıp köfte yerim demek de var mesela.
Tüccarlar çiftçiden ürünleri yok pahasına alıyorlar da arada en çok kar eden onlar, peki çiftçiler birleşip de ürünün fiyatı bu daha azına satmayız diye birlik olsalar, tüccarı aradan çıkarsalar da hem çiftçi kazansa hem biz de biraz daha ucuza alabilsek?
Mesela Tunceli Ovacık belediyesinin kooperatifi bu konuda güzel bir örnek. Kuru fasulye nohut gibi bakliyatları oradan alıyorum, hem marketle yakın fiyata hem internetten sipariş veriyorum kapıma geliyor beni uğraştırmıyor hem de orada üreticiye gelir oluyor, bunu diğer köyle kasabalar da örnek alsa süper olur.
-
13 Ağustos 2021, 13:48
espresso adlı üyeden alıntı
Genellikle kabuklu fındık rastlıyorum ama evde en az 2 yıl öncesinden kalma kabuklu fındık vardır soymaya üşediğimden duruyor öyle bir dolapta.
Güzel fiyata iç fındık kargo ile gönderecek bir yer bulsam ücreti neyse EFT yaparım 3-5 kilo alırım. Zaten her ay bir kilo kadar alıyorum.
Çikolata, cips, gofret vb. abur cubur tüketimimi en aza indirdim, sadece fındık ve ceviz yiyorum onlar da en masum abur cuburlar.
Gece acıkıp mutfağa girip ne bulursam yiyip çok kilo alıyordum, şimdi biraz fındık ve ceviz yiyince açlık hissi yatışıyor. Pandemi döneminde sürekli masa başınd açalışmaktan kilo alırım diye korkuyordum ama pandemi öncesine göre 10 kilo verdim bu şekilde. Masabaşında çalışırken sürekli yediğim gofret cips gibi şeyler kilo aldırıyormuş.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:18 ----------
Fındık, ceviz gibi ürünleri üretenler ağlıyor hep. Haklılar da. Biz büyük şehirlerde de bunları alabilmek için başka masraflardan kısıyoruz çünkü ucuz değiller. Bir kilo ceviz alana kadar bir kilo kıyma alıp köfte yerim demek de var mesela.
Tüccarlar çiftçiden ürünleri yok pahasına alıyorlar da arada en çok kar eden onlar, peki çiftçiler birleşip de ürünün fiyatı bu daha azına satmayız diye birlik olsalar, tüccarı aradan çıkarsalar da hem çiftçi kazansa hem biz de biraz daha ucuza alabilsek?
Mesela Tunceli Ovacık belediyesinin kooperatifi bu konuda güzel bir örnek. Kuru fasulye nohut gibi bakliyatları oradan alıyorum, hem marketle yakın fiyata hem internetten sipariş veriyorum kapıma geliyor beni uğraştırmıyor hem de orada üreticiye gelir oluyor, bunu diğer köyle kasabalar da örnek alsa süper olur.
Valla seni taktir ettim hocam,hiç aklıma gelmezdi komunist başkana destek olayım, boyle birseyden haberim bile yoktu.
1 kg cevir yerine 1 kilo kıyma konusuna katılmıyorum
Evet,ceviz luks oldu.Gittim salak gibi fakirleşen bir ulkede ceviz agacı diktim,o hata oldu.
Ama 1 kg ceviz 1 kişiye cok rahat bir ay gider..
Beyni guclendirir,cildi gencleştitr,cinsel perfomansı artıttır,kolestrolu dusunur..bunlar bilimsel gercekler
-
13 Ağustos 2021, 13:49
yok moruk rahat ol bizde LA suyu ictik şişş hayirdir oglim
nese sen bana 1 kilo ceviz ayir
-
13 Ağustos 2021, 18:45
Ben de şimdiden 2 kilo ceviz ayır diyeyim.
Çocuklar beğenirse sonra yine alırım.
-
14 Ağustos 2021, 17:52
Fındık almak isteyenlere ben yardımcı olabilirim Ordu ilindeyim ve fındık üreticisiyim. Şuan yeni hasat toplanıyor, toplayıp kurutup yenecek hale gelmesi 1 ayı buluyor. İsteyene taze fındık ayarlayabilirim.
Yoldan önce, Yoldaş gerek..!
İnstagram: sdemircann
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)