Biliyorum icimiz şişti surekli fakir hayatimizi paylasmaktan, ama onemli bir ekonomik ve sosyal bir kriz bizi bekliyor.
Oturdugum sitede kiralar 3000-3500 tl ye zipladi. Ben ve benim gibi bircok eski kiraci bu tutarin yarisini oduyoruz. (Her yil yasal tavan sinir tefe-tufe den kira artirimi yaptik)
Gecen gun ev sahibim aradi, oglum evlenecek cik dedi. uzatmayim fazla nah cikarim dedim. (3 sene once tasinirken ozellikle belirtmistim. en az 8-10 sene oturacagimi, yuzde 1 bile olsa beni cikartma ihtimali varsa soylemesi gerektigini soylemistim. Kirani duzenli öde, bu evi unuturum demisti bana.)
Sonra komsularla konusurken farkettik. istisnasiz butun kiracilarin ev sahipleri aramis. Hepsi de ayni durumda ne tesaduf.."ben oturacagim, uzaydan oglum gelecek yok evlat edindim" he monako heee
bir tane vicdanli ev sahibi kiracisina soyle demis: "hergun farkli bir emlakci ariyor. Kiracini cikart 2 katina yeni kiraci var. Kiracin sıkınti cikarirsa herturlu hukuki yonlendirmeleri yapariz."
Hayatimdaki sorunlar listesine bir yenisi daha eklendi. Tabiki de o döt lalesinin lafina gore hareket edip tipis tipis cikacak degilim. Gitcek ihtarname cekecek te, birdaha cekecek te, mahkemeye gidecekte, mahkeme tahliye karari verecek te, bana 3 ay icinde evi bosalt diyecek te, ölme essegim ölme. En az 2 senesi var.
Tabi bende karsi atak yapacagim.
yasalar bana maksimum ne kadar kira geciktirme hakki tanimissa o kadar odememi geciktirecegim.
Bunu neden yazdim simdi buraya?
Benle ayni durumda olan gardaslarim varsa, umutsuzluga kapilmayin. Yasalar kiraciyi koruyor. Çakallarin oyununa gelmeyin.
Gorunen o ki, onumuzdeki yillar daha da cetin gececek. 2 yildir yeni konut yapilmadi. ve yukselen maliyetler sebebi ile insaat sektoru durdu. Suan istanbul yeni evlenenlerin ve göcmenlerin konut ihtiyacini karsilayamiyor.
Sonumuz hayrolsun. Bunaldik amk.