Kerem34_ adlı üyeden alıntı
Yapıları böyle olduğu için değil, bizim yapımız böyle yalanının altına sığındıkları için böyleler. Sorsan coğrafya etkisi, zor şartlarda çalışıyoruz, çay toplamak zor bilmem ne derler. Ulan Akdeniz'i flamingolu deniz yatağından hallice botla geçip burada 3 kuruşa saat satan adam ne yapsın o zaman? Bunların çoğunun yanında melek kalıyor adamlar. Memleketinde aslandan burada sahil güvenlikten, polisten kaçarak yaşıyor adamlar ben bir agresifliklerini görmedim.
Karadeniz insanının %10'unu gerçekten çok severim, yakın arkadaşlarım arasında karadenizli yoğunluğu vardır hatta. Fakat geri kalan 90'a karşı asla nötr değilim, iğrenmek daha yakın bir duygu hissettiklerime. Hiçbir bölgede cehalet bu kadar rağbet görmüyor, 100 sene kız çocuklarını okula göndermeyen Doğu bile bunlardan daha ileride kültür olarak. Örneğin bir çoğu Kürt vatandaşlarımızı beğenmez, burun kıvırır. Karadenizliler için bir söz var ''Kürt'ün deniz görmüşü'' ama ben buna katılmıyorum. Doğunun, dolayısıyla orada çoğunluk olan kürtlerin köklü bir tarihi var en azından, kendilerine ait bir kültürleri var toplama da olsa. Anadolu'da yaşayıp da toplama olmamak mümkün değil zaten de neyse.
Karadenizliyseniz ve sinirlendikten, densizlik yaptıktan sonra '' Ben Trabzonluyum, rizeliyim, oralıyım , buralıyım benim kanımda var'' gibi gerizekalıca bir argüman sunmadan önce insanlar sizin bu aptallıklarınızı alttan almak zorunda mı ya da bu kişileri nüfus memuru falan sanarak memleketi mi teyit ettirmeye çalışıyorsunuz bir düşünün. Bu tarz salak bir argümanla gelmeden önce ya hu ben salak mıyım, memleketimle sağa sola saldırmamın nasıl bir alakası olabilir sorusunu içinizde çözün. Çünkü ben dayanabildiğim kadar arkanızdan, dayanamadığım yerde yüzünüze sövüyorum can sıkıyor. Burunlar da ortalamadan irice, tadilatı zor oluyor.
Canımız, kanımız, kardeşimiz olan Karadenizli dostlarımız sakın alınmasın bu dediklerime, bunları sizin memleketinize laf getiren; eline, koluna, ağzına sahip çıkamayan dalyarak tiplere istinaden söylüyorum. Karadeniz insanının iyisine gözüm kapalı canımı emanet ederim, iyiyi bulmak daha zor sadece diğer bölgelere göre.
---------- Mesajlar birleştirildi - 04:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:52 ----------
Ekstra olarak ekleyeyim, yazdıklarımın çoğunluğu en fazla iki kuşak önce büyükşehire göçmüş olanlarda gördüğüm şeyler. Eğer sayıp sövdüğümüz şehirlere gidersek çok utanacaksınız, aa bu insanların geneli hiç böyle değilmiş diyeceksiniz çünkü misafire karşı geneli çok iyi insanlar. Misafirlik uzar, orada bir ev alırsanız. O eve haftada bir iki gün siyah poşet, yılda 2 3 farklı dişi, şehir dışından ziyaretinize gelen dövmeli, küpeli arkadaşlarınız olursa muhtemelen 2.senenizde oralardan taşınmak zorunda kalacaksınız. Seviye oraların ortalama seviyesindeyse ilk senenin sonunda muhtemelen, şu binadaki çocuk da sadanistimiş, kedi yiyorumuş, zina yapıyorumuş, din düşmanı imiş tadında dedikodular gelir kendiniz hakkında kulağınıza. Sevmediğim bir özellik de insanların hayatına '' burnunu sokmayı'' seviyor adamlar. Genel olarak tüm Türk milleti işi olmayan yere burnunu sokmayı sever ama Karadeniz bir iki adım önde bu konuda. Hatırlayın lisede ateist olur, cuma kılmayan bir genç olur, alevi bir kardeşimiz olur sınıftan birisi adeta sorgular bu çocuğu. Heh o yargıç adam ya Karadenizlidir ya da Konyalıdır %98, 2 ihtimalle.
Yatırım tavsiyesi değildir.