Butun masraflar motorcuya aitse o fiyata bulamazlar tapi ben ilac kuryesiyim yakinda işi birakcam bu gidisde biz bedavaya çalışiyoz resmen 😡
muhtemel motor senden, benzin senden, günde de 14 saat calıs dıyorlardır.
benzini, motosiklet bakımlarını ve deger kaybını hesaba katınca acaba ınsanlar neden 9 bın tl ı kabul etmıyor bı dusunnmek lazım
Farklı bir firmayı örnek vereyim;
Çok övülen trendyol go bile, paket başı ücrete geçmiş.
Daha önce saati 27TL idi.
Öyle gözüktüğü gibi değil, tüm giderlerin sana ait.
Motoruyla beraber çalışan birinin, iki kişi çalışıyorum şeklinde düşünmesi ve gelir hesabını ona göre yapması gerek.
Ayda 12 bin kazanıyorum diyenlerin, giderleri düşüldüğünde geriye ortalama 7 bin lira kalıyor.
12 bin liralık fatura kesebilmesi için, günlük en az 12 saat motor üstünde paket atıyor olması gerek.
Günlük 12 saat motor kullanacaksın, yeri gelecek asansörsüz apartmanda 5. kata paket çıkaracaksın.
Akşam eve döndüğünde başını nereye koyacağını şaşırırsın, üstünden kamyon geçmiş gibi olur.
Öyle çok kolay kazanılıyormuş gibi lanse ediliyor ama işin iç yüzü öyle değil.
Ha şöylesi mantıklı; zor şartlarda, fazla mesai saatlerinde çalışıp 2800TL almaktansa bu iş yapılabilir.
Ama aylık 4000TL ve üzeri maaş alan birinin, bu işi yapması hiç mantıklı ve hesaplı gelmiyor bana.
A Haber kitlesi işe başvursun işte, ne güzel.
öyle bir konuşuyorlar ki sanki 7500 lira bu adamların cebine temiz kalıyormuş gibi göstermeye çalışıyorlar.. onun bunu çocukları, ahlaksız terbiyesiz köpekler.
youtubede "ilave tv" paylaşmış, bu yavşakları halk bile çekemez olmuş artık ki darlıyorlardı bu spikeri sokakta.
Son bir yıl da neden 200 kurye vefat etti ? cevabı burda..
Ara sıra 4 yaşındaki yeğenim dışarıdan birşeyler isteyince sipariş veriyorum.Gelen kurye kardeşlerimiz o kadar bezgin,o kadar yorgun geliyorlar ki kapıya insan keşke yemek söylemeseydim diyor.
Lise zamanında sırf motosiklete binmek için bu işi bi kaç gün yaptım,çok ama çok zor bi iş. Hele patron yamyamın tekiyse ve siz haksızlığa gelemiyorsanız mutlaka orada bi olay çıkar.
Şu an yemek sektöründeki işletmelerin bu meslek grubunu el üstünde tutması lazım.
Ama gel gelelim ki aç gözlü,karaktersiz iş verenler yüzünden çoğu memnun değil işinden.
Asgari ücretin günlük/haftalık 20-30 katı ciro yapan işletmelerin en az 10.000 lira vermesi lazım bu kardeşlerimize. Pandemide dükkanlarını onlar döndürüyor.
Ama çoğu kurye bakımsız motosikletler,dandik ekipmanlarla bu işi yapmak zorunda kalıyor.
Allah yardımcıları olsun.
Video olarak ekleyemedim.
https://www.facebook.com/10000975546...?sfnsn=scwspwa
Sipariş geç gelmişse ben kabahati genelde yemeğin geç hazırlanmasına bağlarım.
Bir kurye 10.000 TL de alsa 15.000 TL de alsa hakkıdır. Biz Ankara'nın ayazında arabayı çıkaramaz ken bu adamlar çalışıyor.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)