Merhaba arkadaşlar, zekat ile alakalı yapılmış güzel bir formu sizlerle paylaşmak istedim. Ramazan ayı içerisinde zekat vermek isteyenlerin kolayca hesaplayacağı bir forum. Yararlı olacaktır sizin için.
Buradan Bakabilirsiniz; Zekat Hesaplama
Merhaba arkadaşlar, zekat ile alakalı yapılmış güzel bir formu sizlerle paylaşmak istedim. Ramazan ayı içerisinde zekat vermek isteyenlerin kolayca hesaplayacağı bir forum. Yararlı olacaktır sizin için.
Buradan Bakabilirsiniz; Zekat Hesaplama
Listede sadece TL borçlarınız hanesine giriş yapabildim.Diğer satırlara girecek bir şeyim yok.Bana adres gönder zekatları sana gönderelin dedi
IP adresinizden kimliğinize erişip kayyum atayabilirler :D
Lanet olsun ilahi sistemde bile fakir oldugum ortaya cıktı
Zekat Tutarınız (%2,5): Zekat Vermeniz Gerekmiyor
TCKimlik, adres ve isim kismini da yaparlarsa dolandiricilara cok guzel hedef gosterirler.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:29 ----------
Yazdim yazdim uctu. Not eklemistim.
Bu tarz derneklerin icisleri bakanligi'nda kayitlari ve izinleri olur ama derken icindeki her kisinin "iyi" oldugunu dusunmeyin. Hadi dernekteki herkes melek olsun, sitenin hostingini yapan sirket var, sirketin admini var, vs var. Dikkatli olmanizi oneririm, mali varliklarinizi bu sekilde dokmeyin, ortalik dolandirici kayniyor. Kisisel gorusumdur.
Zekat Hesaplama Sonucu
Toplam Varlığınız: -45.000,00 TL
Toplam Borcunuz(TL): 55.000,00 TL
Nisap Miktarı: 37,791 TL
Zekat Tutarınız (%2,5): Zekat Vermeniz Gerekmiyor
Zekat hesaplanmaz.
Bakara 219: "Sana, şarap ve kumar hakkında soru sorarlar. De ki: Her ikisinde de büyük bir günah ve insanlar için bir takım faydalar vardır. Ancak her ikisinin de günahı faydasından daha büyüktür. Yine sana iyilik yolunda ne harcayacaklarını sorarlar. "İhtiyaç fazlasını" de. Allah size âyetleri böyle açıklar ki düşünesiniz."
zekat vermem gerekmiyormuş. rahatladım
Sadaka zekat değil zaten. Ayet zekatla ilgili. Kitapta kırkta bir diye bir şey yok.
Dini konuları genel ortamda ve bire bir tanımadığım kişilerle konuşmam fakat bu seferlik bir hatırlatma yapmak istedim.
Bakınız veda hutbesinde peygamber / peygamberimiz ne demiş.
“Ey müminler! Size iki şey bırakıyorum. Onlara sımsıkı sarıldığınız sürece yolunuzu asla şaşırmazsınız: Bunlar, Allah’ın Kitabı ve Peygamberinin sünnetidir.”[2]
Kısacası tek kaynak Kuran değil.
Her yerde zekatla ilgili ayetler arasında gösteriliyor. Sizin bildiğiniz varsa paylaşın, onları da öğrenelim. Kırkta birden bahseden ayet var mı mesela?
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:01 ----------
Kur'an Allah'ın kelamıdır. Hz Muhammed ise elçidir. Allah'ın belirtmediği bir konuda Hz Muhammed hüküm koyamaz. Öyle bir şey iddia etmek şirke yakın bir şey olur bence.
Kırkta bir olayı da sonradan ulema içtihadı diye biliyorum zaten.
May the Force be with McLaren Mercedes
Tamam işte, doğrusunu gösterin öğreneyim diyorum. En iyi ben bilirim diye bir iddiam yok.
1. İnsanların, dini bilgi kaynaklarını sadece çeviriler üzerinden kısmen anlayabildikleri Kur'an ile sınırlandırması çok makul değil.
2. İnsanların, inandıkları dinin kutsal kitabını yazdıran peygamberin sözleriyle amel etmelerinde bir sorun yok.
Bu iki maddede aşırıya gitmek problemli sonuçlar çıkarabilir. Lakin öyle olabilir diye tümden silmek te mantıklı değil bence.
Hz Muhammed kırkta bir mi uygulamış? Öğrendiğim iyi oldu. Teşekkürler.
Zekat ile vergi kanunları çelişmiyor mu? Misal adam çıkıp "kardeşim ben hayvan gibi vergi ödüyorum neden bir de zekat vereceğim," ya da "zekat vereyim ama o zaman vergi ödemem" derse ne olacak?
Bilmediğim için soruyorum, bilen varsa aydınlatsın.
peki ben normal oranın daha üzerinde zekat verirsem bonus sevap puanı kazanır mıyım?
aslında var ya cennetten bir arsa alabilsek çözülecek bu iş, yani zekatıydı namazıydı oruç falan uğraşıyoruz.. direkman cennetten arsa alabilsek süper olurdu.
Direk sorunun cevabi degil, ancak Amerika'da kar amacli olmayan hayir kurumlarina yapilan bagislar vergilendirilebilir kazanctan dusuluyor. Hatta bazen bu yuzden hayir yapmak daha ucuza geliyor... Sirketler bir suru parayi hayir kurumlarina bagisliyorlar... Hatta sahislar icin bagis yapma ust limiti var. Senelik gelirinizin %50'sinden fazlasini bagislayamiyorsunuz bu sekilde.
Tabi verginin vergisinin alindigi yurdumda durumlar cok daha karisik galiba... Yahu biri dava acsa kazanamaz mi gercekten? Verginin vergisi mi olur yahu?
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)