Sizde nasiplenin diye şee ediyom , seyr etmeyen pişman olur , izlediğim sn sağlam rahatlatıcı video , bide şu doğranan materyal nedir bilgisi olan varmı acep ?
Sizde nasiplenin diye şee ediyom , seyr etmeyen pişman olur , izlediğim sn sağlam rahatlatıcı video , bide şu doğranan materyal nedir bilgisi olan varmı acep ?
güzel ama filmlerdeki gibi olmadıgı için rahatlamadım.
vurdugu zaman sabitlenen şey sarsılıyor, filmlerde böyle kılıçlarla vurdugunda hiç sarsmadan jilet gibi kesiyor :D
Kestikleri maddenin bambu olması lazım.Bu arada videodaki katanaları yanlış bilmiyorsam tamamen el işçiliği ile günlerce defalarca ateş ve soğuk suya batırılarak hazırlanan özel bir çelikle yapıyorlar.Yani piyasadan para ile alınabilecek katanalar değil.
içim bileylenir
aylık 5 990
Eskiden cesetler olurdu şimdi az bir şey modernleştiler diye urgan kullanıyorlar :D
1977 ile 1980 yılları arasıydı . Bursa Yeşil Cami karşısında , Bu gün Yüce Hünkar döner ve çay kahve salonları olan yerde YEŞİL AİLE ÇAY BAHÇESİ
vardı . Bizim 1 liraya Altıparmak'da bir arsada kırmızı 250 cc kiralık JAWA lara bir tur binebildiğimiz seneler. 6 tane motorla Yeşil çay bahçesine kahve içmeye gelmişler. Birincisi İst plaka 6 silindir Suzuki Katana, 2.si 900-1000 cc 4 silindir Honda , 3. sü Bursa plaka kırmızı 250
Jawa, diğer 3 motorun ismi - cismini hatırlamıyorum . Ömrümde ilk 6 silindir motosikleti o gün orada ,Suzuki Katana'da görmüştüm.
https://youtu.be/GBM2ROKbSDk
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:42 ----------
Kendi kılıcını da yapmak istersen, fikir verebilirim .
@BursalıAliağabey , :Ağabey saygılar , bahs ettiğin tarihin ilkinde ağaçta portakal , sonuncuda ise " aguu aguu " diyebiliyordum ancak
, ancak jawa 250'leri bilirim eski ilk versiyondan , sonradan çıkan masmavi maviş , "pam pam papampampam " diye saydıran , cinsinide
@arndiol : Seyr etmemişsin tümünü , öyle olanlarda var , tabii haklısın uzun video , ama içerikte var öyleside.
@Thracian : Bamboo imiş , işte dıştaki sushi sarma şeysi gibi olan katman kafa karıştırıyor , belki bütünlük bozulmasın diye kılıflı yapmışlar... Ve evet gerçek bi katana pahabiçilemez çeliği ise halen sır imiş..
@vandamme : Far hariç hoş makina.. nakedseveriz vesselam.
@Alicem : Haklısın.
@',' : En az 6 ay en çok 36 imiş , Jimny'den sonraki en pahalı 2. kiralık araç.. ve tek moto , ama şaşırdım demek kurumsal kiralaması varmış Suzi'nin , teşekkürler bilgi için.
@gurcanozturk : Teşekkürler.
@oldcockroach : Japon mühendisliği..
@yürekçe : Tarihin arka odası , hiç sektirmeden seyr ederdim (demek'ki sektirmişim ) nasıl oldu ise bu bölüm ve kılıçlar temas'sını ilk defa gördüm.. Yo yoo , bi bushcraft yapabilirmiyim diye zamanında araştırıp vaz geçtiğim / cesaret edemediğim konu (neticede pars2 n690 edinmeme sebeb olan hobby şeysi , iyide olmuş , kafii.)
gecen sene Tokyo'da ki samuray museum'u gezerken icim gitmisti muzede ayni zamanda katanalarin satisi da yapiliyordu, tabi ben seyahatime ilk japonyadan baslayinca satin alamadim cunku 6 ulke daha dolasip oyle donecektim hava ve kara sinir gecislerinde buyuk problem olacakti gezdirmek, tekrar gittigimde mutlaka aklimda.
Katana değil de meslekten dolayı japon stili şef bıçaklarını tercih ediyorum. Gerçekten japonlar bu konuda benim için dünyada en iyisiler. Alman stilini sevenler illaki vardır keza onlar da oldukça güzeller. Fakat japon stili bıçakların kullanımı bile ayrı bir keyifli. Şahsen japon stili bıçakların hafif ve daha sert olmasını bir ayrı seviyorum. Bundan kaynaklı aslında alman bıçaklarına göre daha çok efor sarf edilmesi gerekse de iki stilin de avantaj ve dezavantajları birbirlerini neredeyse nötrlüyor. Az mutfakta yemek yapmayı zaman geçirmeyi seven arkadaşlara ucuzundan da olsa(mesela pirge çok ucuz) bir santoku alıp kullanmayı öğrenmelerini tavsiye ederim. Bıçak ne kadar güzel olursa insanın keyfi bir ayrı artıyor. Neden ve niçin anlattım bilmiyorum ama öyle şef bıçakları var ki adamların insan mest oluyor.
bende mesleğim gereği japon makas kullanıyordum (kai) bi kaza sonuçu soba da yaktık
artık alamıyorum hem pahalı hem işimi görecek boyutta olanı satılmıyor
kılıç dediğin zaman orda bi duracan bizim dirişi ertuğrulda kullanılan çelikten daha sağlam bi çelik bu japonlarda bile yok
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
Katana'nın karşılığı standart Türk kılıcı değil. Karşılaştıklarında samuray esnekliği ve çabukluğuyla galip gelebilir ama çarpışırlarsa katana'nın kırılma ihtimali yüksektir.
Ben, bir yerde çin seramoni kılıcı bulup almıştım. Ne kadar gerçek bilmiyorum. Muhtemelen replika.
Ama aklımda gerçek birşeyler yapma fikrim var yine.
Sevgili adaşım Pirge nin bir dükkanı ,evime 500 metre , yeni bıçakçılar çarşısıysa 150 metre . Bir sürü bıçakçı arkadaşım var . Ayrıca şehrimin
en eski bıçakçılarından ve motorcularından FEYYAZ ustamız , şu an felç sebebiyle evinden çıkamıyor, yaşı 85 civarı . Ben 1955 doğumluyum.
Feyyaz ağabeyde 1950 lerde Harley ve H.R.D. Wincent varmış . Bizim kabahatimizdir , felce yakalandığı 6 seneden bu güne 3 kez ziyarete gittim.
Hem motorculukta , hem bıçakçılıkta hem de insanlıkta benzeri yoktur . Ne yazık ki bu gün yılda bir yada iki kişi ziyaretine ancak gidiyor.
Hele de pandemi sebebiyle kapısını çalan olacağını sanmıyorum . Sağlıklı olduğu devirde bize -- bunları PİRGE ye hazırlıyorum-- derdi. Rabbim
şifasını verir inş. Ali Cem hüzünlere boğdun beni.
---------- Mesajlar birleştirildi - 05:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 05:31 ----------
Bu arada bir kardeşimiz bu H R D Wincent in görselini burada paylaşırsa müteşekkir oluruz.
bursevi
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)