Aslında onların kızdıkları şey miningcilerin piyasada ekran kartı bırakmaması. Ki bundan sadece kullanıcılar değil üreticiler de rahatsız. Bence isteyen istediğini yapsın. Hatta elindeki ekran kartı Rx 580. 4 gb değil de 8gb olsaydı 4000 liradan satıp bu durumdan çok karlı çıkacaktım. 4 Gb olduğu için satacak kadar bir karım olmuyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:05 ----------
Bende Rx 580 var. Eğer 8 gb olsaydı miningcilere satıp, parayı dövize yatırıp ekran kartı stokları gelince 1660 super alırdım. 4 gb olduğu için normalınden gene pahalı olsa da 8 gb modelin yarı fiyatına satılıyor. Gerek yok yani.
Rx serisi zamanında uygun fiyatlı bir karttı ama sorunlu bir kart. Öncelikle çok güç çekiyor, sıcak çalışıyor. Bu yüzden ben de oyunlarda kafam ağrımasın diye undervolt yaptım. Normal mhz değerinde düşüremedim o yüzden 1350 mhz core 1030 mV da kullanıyorum. Oyunlarda yüzde 35 fanda 65 derece falan oluyor kafam ağrımıyor.
Mining yapmayı düşünmüyorum ben. Tek kart zaten yormak istemiyorum. Ettiğim kara deyse bile az bir fark ve faturayı yüksek gören babam noluyo lan diyebilir.
Benim ekran kartında Hynix bellek mevcut. Kartları alırken bellek markasını kontrol ederek mi alıyorsunuz? Bazı Rx serisi kartlar Elpida belleklerle geliyor ve çok iyi oc olmuyor diye biliyorum.