opet full force reklamı geldi aklıma, evet, demek istediğini anlıyorum, biraz kamu spotu gibi oldu ama, bırak abi sosyal mesaj vermeyi
motosikletinde güzelmiş, kazasız belasız
ben paraya tamah edenlerdenim, hatta hiç unutmam bir anımı anlatmak istiyorum;
bir gün iş yerinde moralim çok bozuk bir şekilde çalışıyordum, ustam beni izliyormuş, moralin niye bozuk diye sordu bana, "bilmiyorum, canım sıkkın, bazen durduk yere bunalıyorum" dedim ve sonra usta "bak şimdi senin moralini hemen düzelticem, canının sıkılması gidecek hemen" falan dedi ve sonra 50 lira para verdi, tabi çok bir para değil ama o zamanlar para değerliydi, yani o zamanlarda motosikletime almak istediğim bir parça 100 lira civarı iken şu anda 850 lira civarı düşünün artık... yani o zamanın 50 lirası şimdikinin 400 lirası desem yeridir..
usta parayı verdi ve sonra yüzüme bir gülme geldi, şakalar falan yapmaya başladım, bir anda elime yüzüme can geldi kan geldi böyle, çalışma şeklim değişti sesim değişti... valla sonra ustamı tebrik ettim yani beni benden iyi tanıyormuş benim haberim yoktu
.......
paraya tamah ederim derken şaka yaptım, ama para çok önemli, bir birini seven insanlar arasında paranın önemi olmaz, sevdiğim bir insan ile para yüzünden aramı çok kolay şekilde bozabilirim, çünkü para için aramız bozuluyor ise o bana değer vermiyor demektir bu yüzden. ustam bana 50 lira verdiği için moralim düzelmemişti aslında, çok komiğime gitmişti...
ben genel olarak bunalan birisiyim, yaşamak sıkıyor bazen, sıkıyor der iken şunu demek istedim; neden yaşadığımızı anlayamıyorum ki bir türlü. düşünüyorum düşünüyorum çözemiyorum... hayat güzeldir, bir çok nimet mevcut, gerek soyut olsun gerek somut olsun ama tüm bunlar ne uğruna var ve biz ebediyete göçtükten sonra kalacaklar mı? yoksa bilinç yok mu olacak?